Najbolji VPN za Srbiju omogućava vam da se bezbedno povežete sa određenim sajtovima, pristupite geoblokiranim sajtovima i zaštitite svoju privatnost. U ovom zgodnom vodiču predstavljamo 5 najboljih VPN-ova za strimovanje i zaštitu vaših podataka. Pored toga, pomoći ćemo vam da pronađete uslugu koja najbolje odgovara vašim potrebama pretraživanja veba.

Najbolji VPN za Srbiju

U nastavku smo naveli spisak pet najboljih VPN usluga koje je naš tim testirao. Svaki od njih dolazi sa kratkim opisom koji će vam pomoći da odaberete između mnogih dostupnih opcija u 2024. Pronaći ćete i preporuke za najbolje VPN-ove prilagođene korisnicima iz Srbije.

najbolji vpn za srbiju

  1. NordVPN – najbolji VPN za Srbiju u 2024. godini
  2. UltraVPN – pruža brzu i neograničenu VPN uslugu
  3. ProtonVPN – pruža izuzetnu zaštitu i brzu VPN uslugu
  4. CyberGhost VPN – preporučuje se kao optimalan izbor za online igre
  5. StrongVPN – optimalan izbor za korisnike s velikim brojem uređaja koji žele koristiti VPN uslugu

Recenzije najboljih VPN-ova za Srbiju

U ovom dijelu teksta predstavljamo vam temeljnu analizu najboljih VPN-ova u 2024., bilo da su besplatni ili plaćeni, trenutno dostupni na tržištu. Svaka od ovih opcija predstavlja izuzetnu i preporučenu priliku, a svakako postoji razlog zašto su odabrane kao sastavni dio ovog ekskluzivnog popisa.

U nastavku ćete otkriti jedinstvene karakteristike svake usluge, pružene usluge, cijene, opći potencijal i saznati koji je najbolji VPN za Srbiju. Vaša analiza će vam omogućiti dublje razumijevanje onoga što čini svaki VPN posebnim, pružajući vam jasnu sliku o njihovim prednostima i mogućnostima.

NordVPN – najbolji VPN za Srbiju u 2024. godini

NordVPN je nesumnjivo jedan od najpoznatijih servisa virtuelne privatne mreže (VPN) širom sveta, i s pravom je najbolji VPN za Srbiju u 2024. Ova reputacija se često potvrđuje kroz obilje pozitivnih recenzija na forumima i profesionalnim portalima.

nordvpn najbolji vpn za srbiju

NordVPN svojim korisnicima pruža potpunu anonimnost i sigurnost dok pretražuju internet, postižući impresivne brzine do 760 Mbps zahvaljujući mreži od preko 5.500 servera koji se nalaze u više od 80 zemalja širom sveta. Koristi najnoviju tehnologiju i njegovi protokoli za šifrovanje obezbeđuju iskustvo pretraživanja bez brige, uključujući mogućnost otključavanja lokalnih verzija različitih servisa za striming.

Privatnost korisnika je glavni prioritet za NordVPN i njegovog vlasnika, NordLink. Sa dvofaktorskim procedurama autentifikacije, servis nikada ne prati aktivnosti korisnika, čime u potpunosti štiti njihovo pravo na privatnost.

Ono što izdvaja NordVPN je njegova fleksibilnost. Omogućava korisnicima da precizno odrede kanale koje žele da koriste na svojim uređajima, odnosno internet stvarima, na primer ograničavajući VPN samo na određeni veb pretraživač. Pored toga, NordVPN nije samo VPN usluga, već uključuje i antivirusnu i antimalver zaštitu, dosadno blokiranje oglasa i druge korisne funkcije za bezbedno iskustvo na mreži.

NordVPN je dostupan kroz različite pretplate, počevši od 3,49 evra mesečno za dvogodišnju pretplatu. Prihvata različite oblike plaćanja, uključujući kriptovalute. Pretplata omogućava korisnicima da uživaju u NordVPN zaštiti na 6 uređaja istovremeno, uz pristup korisničkoj službi 24/7 putem e-pošte ili ćaskanja u realnom vremenu.

Broj poslužitelja Broj zemalja Trošak Podržani uređaji Brzina usluge Povrat novca Korisnička podrška
5.500+ 80+ Već od 3,49 € mesečno 6 Do 760Mbps 30 dana E-pošta e Chat 24/7

2. UltraVPN

Ultra VPN se ističe kao jedan od vodećih dobavljača VPN usluga, nudeći izuzetne brzine do 765 Mbps. Ova impresivna brzina čini ga idealnim partnerom za ljubitelje onlajn igara i servisa za strimovanje, pružajući praktično trenutnu vezu bez muke čekanja.

ultra vpn najbolji vpn za srbiju

Ultra VPN ima nešto manji broj servera i zemalja u poređenju sa nekim konkurentima. Međutim, sa više od 100 aktivnih servera, ovja dobavljač VPN usluga i dalje pruža globalnu pokrivenost prisutnu na svim kontinentima.

Ono što Ultra VPN čini jedinstvenim je njegova neograničena podrška za uređaje sa jednom pretplatom. Po pristupačnoj mesečnoj ceni od samo 2,65 evra uz minimalnu dvogodišnju pretplatu, korisnici imaju slobodu da se povežu na uslugu na svim svojim uređajima. Kada je u pitanju korisnička podrška korisnici imaju mogućnost 24/7 da se putem e-maila obrate timu podrške. Ovo pruža izuzetnu fleksibilnost bez prekida veze na jednom uređaju da biste ga omogućili na drugom. Sve ove karakteristike čine Ultra VPN jednim od najboljih VPN za Srbiju.

Pored toga, Ultra VPN nudi bezbednosne funkcije kao što su antivirusna zaštita, filtriranje antimalvera i usluge blokiranja oglasa kao deo svoje pretplate. Korisnici takođe imaju mogućnost da se prebace sa jednog servera na drugi u okviru iste sesije pretraživanja, pružajući dodatni nivo fleksibilnosti i sigurnosti.

Broj poslužitelja Broj zemalja Trošak Podržani uređaji Brzina usluge Povrat novca Korisnička podrška
100+ 14 Već od 2,65 € mesečno Neograničen Do 765 Mbps 30 dana E-mail

3. ProtonVPN

ProtonVPN se ističe kao vrhunska VPN usluga sa neupitnom posvećenošću privatnosti svojih korisnika. Ključna reč koja definiše njihov pristup uvek je bila „privatnost“, stavljajući anonimnost korisnika na vrh svojih prioriteta. Ova usluga prati politiku ne praćenja korisničkih podataka kako bi se osigurala potpuna anonimnost tokom svih aktivnosti na mreži.

proton vpn najbolji vpn za srbiju

Zaštita privatnosti se postiže odbijanjem informacija o navigaciji sa jednog servera na drugi, što otežava praćenje potencijalnih napadača. ProtonVPN se takođe ističe kao odličan izbor za aktivnosti P2P deljenja.

Pored svog fokusa na privatnost, ProtonVPN takođe uključuje dodatne funkcije kao što su zaštita od malvera i agresivno blokiranje oglasa. Sa svojih preko 1700 servera raspoređenih u 63 različite zemlje, ovaj servis omogućava kvalitetno pretraživanje na svim kontinentima.

Iako možda nije najbrža VPN usluga, sa maksimalnom brzinom od 670 Mbps, ProtonVPN ostaje u okviru prosečne brzine mreže u Srbiji. Ovaj mali nedostatak je skoro neprimetan u poređenju sa prednostima koje pruža.

Cena od 4,99 evra mesečno za podršku do 10 uređaja istovremeno čini ProtonVPN pristupačnim izborom za one koji cene visoku bezbednost. Postoji i opcija besplatne pretplate koja omogućava pristup preko 100 različitih servera, ali je ograničena na jedan uređaj.

Broj poslužitelja Broj zemalja Trošak Podržani uređaji Brzina usluge Povrat novca Korisnička podrška
1.700+ 63 Već od 4,99 € mjesečno 10 Do 670Mbps 30 dana E-pošta e Chat

4. CyberGhost VPN

Fenomen onlajn igara se brzo širi, a trenutni najbolji VPN za igre je definitivno CyberGhost VPN. Ovaj VPN pruža ne samo visoke standarde bezbednosti i brzine, već se ističe kao jedan od retkih provajdera usluga sa posebnim rešenjima za XBOX i Playstation platforme. Ovo čini povezivanje sa ovim uređajima bržim i manje zamornim u poređenju sa drugim VPN uslugama.

cyberghost najbolji vpn za srbiju

Jedinstvena prednost CyberGhost VPN-a je automatska veza. Svaki put kada koristite uslugu ili aplikaciju, pretraga počinje automatski, omogućavajući brzu vezu sa jednim od preko 8.100 servera dostupnih u 90 zemalja. Uz uslugu koja se ističe kao jedna od najbržih na tržištu, pruža maksimalnu brzinu do 850 Mbps, što je znatno brže od mnogih kućnih mreža.

CyberGhost VPN je dostupan od 1,94 evra mesečno uz trogodišnju pretplatu. Ova usluga omogućava istovremeno povezivanje do 7 uređaja i pruža korisničku podršku 24/7 putem e-pošte i ćaskanja. Ne potcenjujte ovu uslugu koja je zagarantovana do 45 dana od pretplate.

Broj poslužitelja Broj zemalja Trošak Podržani uređaji Brzina usluge Povrat novca Korisnička podrška
8.100+ 90 Već od 1,94 € mjesečno 7 Fino 850Mbps 45 dana E-pošta e Chat 24/7

5. StrongVPN

StrongVPN je najbolji VPN za porodice, mala preduzeća i pojedince sa više uređaja. Ova usluga omogućava istovremeno povezivanje do 12 uređaja, pružajući sveobuhvatan i bezbedan pristup internetu.

strongvpn najbolji vpn za srbiju

Sa mrežom od preko 950 servera smeštenih u 40 zemalja širom sveta, StrongVPN obezbeđuje visoke bezbednosne standarde i odličnu mogućnost zaobilaženja geo-blokova. Pored toga, korisnici imaju opciju da povećaju nivo bezbednosti tako što će povezati VPN direktno na svoj kućni ViFi ruter.

Iako brzina nije vrhunska, sa maksimalnom brzinom do 600 Mbps, StrongVPN nudi namenske aplikacije za različite uređaje za optimizaciju kvaliteta usluge i bezbednosnih standarda. Opseg aplikacija pokriva standardne platforme kao što su MacOS, Vindovs, Android i Chrome, ali uključuje i specifične protokole dizajnirane za uređaje kao što su Kindle i FireTV.

Pristupačna početna cena od 3,66 evra mesečno za godišnju pretplatu čini StrongVPN izuzetno konkurentnim na VPN tržištu, pružajući visok odnos kvaliteta i cene u 2024.

Broj poslužitelja Broj zemalja Trošak Podržani uređaji Brzina usluge Povrat novca Korisnička podrška
950+ 40 Već od 3,66 € mjesečno 12 Do 600 Mbps 30 dana E-mail

Šta je VPN?

Život sve više postaje kontinuirano digitalno prisustvo, gde se oslanjamo na Internet za razne usluge. Međutim, pristup ovim uslugama često zahteva deljenje osetljivih podataka kao što su lični ili bankarski podaci. Očuvanje privatnosti postalo je od ključnog značaja. Od 2024. godine naglašava se važnost korišćenja VPN (Virtual Private Network) usluge, odnosno virtuelne privatne mreže.

VPN postaje nezamenljiv alat za obezbeđivanje potpune bezbednosti prilikom surfovanja Internetom. Ova usluga omogućava korisnicima da se povežu na Internet preko šifrovane veze, često preko servera koji se nalazi u drugoj zemlji. Zahvaljujući šifrovanju veze, VPN onemogućava praćenje originalnih podataka, pružajući zaštitu od raznih onlajn praćenja koje vrše veb-sajtovi. Ovo značajno smanjuje rizik od zlonamernih programa i ransomvare-a, koji inače mogu ugroziti podatke pristupom određenim veb lokacijama.

VPN takođe igra ključnu ulogu u očuvanju privatnosti na mreži. Bez zaštite koju pruža VPN, svaka stranica koju posetite može da pristupi vašoj IP adresi i dobije vaše privatne informacije. Korišćenjem VPN-a, IP adresa korisnika postaje anonimna. Jednostavnom promenom servera moguće je brzo promeniti identitet. Ova tehnologija postaje ključni saveznik u očuvanju privatnosti i bezbednosti prilikom korišćenja interneta.

Kako funkcioniše VPN?

VPN, ili virtuelna privatna mreža, može se opisati kao digitalni telohranitelj za vašu internet vezu. Zamislite svoju internet vezu kao poštanski paket koji putuje do svog odredišta. Umesto da putuje direktno, taj paket putuje preko bezbednog tajnog agenta, VPN servera.

Kada želite da pošaljete podatke na Internet, vaš VPN ih brzo umotava u misterioznu kovertu i šalje ih na put do odredišta. Ovaj misteriozni omot otežava razumevanje vaših podataka potencijalnim napadačima, pošto su podaci sada šifrovani. Kada ovi šifrovani podaci stignu do odredišnog servera, VPN ih brzo detektuje i predaje veb lokaciji koju pokušavate da posetite.

Kada sajt pošalje odgovor, vaši podaci ponovo putuju kroz VPN server pre nego što stignu do vašeg uređaja. Kao da vaši podaci imaju sopstvenog tajnog agenta koji ih štiti tokom celog putovanja. Pored toga, vaša prava IP adresa ostaje skrivena, jer sajt prima podatke sa IP adrese VPN servera, a ne sa vaše originalne adrese.

Dakle, VPN čini vašu internet vezu bezbednijom tako što je šifruje i šalje kroz sopstvenu virtuelnu bezbednost pre nego što stigne na odredište, pružajući dodatni sloj privatnosti i zaštite.

Kako virtuelna privatna mreža može da obezbedi dodatnu sigurnost i privatnost prilikom povezivanja na internet?

VPN-ovi igraju ključnu ulogu u vašem digitalnom iskustvu, obezbeđujući bezbednost, čuvajući privatnost i poboljšavajući navigaciju na mreži. Njihov značaj postaje očigledan kada je u pitanju zaštita osetljivih podataka. Bez kvalitetne VPN usluge, teško je garantovati da niko neće prisluškivati vaše aktivnosti na mreži ili kompromitovati vašu internet vezu. Kriminalci mogu lako probiti bezbednosne barijere vaše kućne mreže i pristupiti vašim privatnim informacijama.

VPN pruža anonimnost na mreži skrivajući vašu IP adresu. Ovo nije samo neophodno za zaštitu od hakera, već i za izbegavanje dosadnih oglasa o geografskoj lokaciji koji mogu da ometaju vaše surfovanje. Takođe, VPN maskira istoriju vaše mreže, čineći sve vaše aktivnosti na mreži potpuno anonimnim. Vodeći VPN-ovi često primenjuju politike bez evidentiranja, dodatno štiteći vašu privatnost.

Jedna od prednosti korišćenja VPN-a je mogućnost pristupa sadržaju koji je inače ograničen na određene regione. VPN takođe pomaže da se izbegnu oglašavanje geolokacije i razlike u ceni. Na primer, turističke kompanije neće moći da prilagođavaju cene na osnovu vaših prethodnih poseta sajtu jer VPN skriva vašu stvarnu IP adresu. Korišćenje VPN-a nije samo pitanje osnovne internet veze. Ono postaje od suštinskog značaja za očuvanje bezbednosti, privatnosti i slobode na Internetu.

Da li je bolje koristiti besplatne VPN usluge ili plaćati VPN provajdere?

Veliki deo VPN industrije, posebno onoga što se smatra vrhunskim, oslanja se na pretplate, iako su cene često pristupačne za većinu korisnika. Uprkos tome, postoji nekoliko renomiranih besplatnih VPN-ova. Međutim, često postoje značajne razlike između besplatnih i plaćenih verzija.

Jedno od prvih uočljivih ograničenja besplatnih VPN-ova često je povezano sa maksimalnom brzinom usluge, koja obično zaostaje za plaćenim verzijama. Ukoliko želite saznati kako zaraditi novac od kuće preporučujemo vam naš vodič. Takođe, broj uređaja koji se mogu istovremeno povezati je često ograničen, često samo na jedan uređaj. Pored toga, često se suočavamo sa ograničenim propusnim opsegom, što ih čini pogodnijim za osnovno pretraživanje Interneta nego za zahtevne aktivnosti kao što su preuzimanje datoteka ili gledanje video sadržaja visokog kvaliteta.

Ostali nedostaci, posebno kod besplatnih VPN-ova koji nisu među najboljima u 2024., uključuju ograničen broj dostupnih servera, koji se obično nalaze u malom broju zemalja. Ovo može otežati zaobilaženje geo-ograničenja za određeni sadržaj na mreži.

Besplatni VPN-ovi mogu poslužiti kao privremeno rešenje ili za testiranje korisničkog iskustva sa VPN uslugama. Međutim, preporučljivije je iskoristiti prednosti besplatnih probnih perioda koje nude neki od premium VPN-ova na svojim punim paketima. Ovo eliminiše potencijalne rizike povezane sa zastarelim ili nesigurnim besplatnim uslugama.

Zaključak

VPN-ovi igraju ključnu ulogu u zaštiti privatnosti i obezbeđivanju bezbednosti miliona korisnika koji se oslanjaju na ove usluge. Naš tim se uverio da je NordVPN najbolji izbor za 2024. zbog izuzetne vrednosti za novac, velike brzine veze, visokih bezbednosnih standarda i optimizacije za različite uređaje.

Ako želite da obezbedite sve svoje aktivnosti na mreži i sačuvate svoju privatnost na mreži, preporučujemo vam da posetite veb lokaciju NordVPN, najbolji VPN za Srbiju i pretplatite se što je pre moguće. NordVPN pruža pouzdanu zaštitu i bezbednost, čineći vaše iskustvo na mreži bezbednijim i privatnijim.

Često postavljana pitanja

Šta je VPN?

Kako mogu nabaviti VPN uslugu?

Koja VPN usluga se ističe kao najefikasnija?

Koja VPN usluga pruža najbolji pristup Netflixu?