Ako se pitate gde gledati Euro 2024, ovaj vodič će vam pomoći da pronađete najbolje opcije. Evropsko prvenstvo u fudbalu privlači ogromnu pažnju, a dostupnost prenosa varira zavisno od lokacije i preferencija.

Stigli smo do tog prelepog doba godine kada se čini da celi svet usporava i posvećuje se sportu, u ovom slučaju za Euro 2024. Najbolje međunarodne reprezentacije u Evropi otputovale su u Njemačku da se takmiče za trofej.

Evropsko prvenstvo 2024 počinje utakmicom koju će u Minhenu odigrati Njemačka i Škotska

17. evropsko prvenstvo u fudbalu, održaće se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Ovaj turnir će okupiti 24 najbolje reprezentacije Evrope koje će se takmičiti za prestižnu titulu prvaka Evrope.

uefa euro 2024

Utakmice će se igrati u deset različitih gradova širom Nemačke, uključujući Berlin, Minhen, Hamburg i Dortmund. Biće to prvo evropsko prvenstvo održano u Nemačkoj nakon 1988. godine, kada je Zapadna Nemačka bila domaćin. Navijači širom sveta s nestrpljenjem očekuju spektakularne mečeve i nezaboravne fudbalske trenutke.

Najpopularnije platforme

  • RTS: Javna televizija koja obično prenosi sve velike fudbalske turnire.
  • Sport Klub: Plaćeni sportski kanal sa ekskluzivnim pravima na brojne utakmice.
  • Arena Sport: Takođe nudi prenose velikih fudbalskih događaja.

Online Streaming

  • RTS Planeta: Online platforma RTS-a za gledanje prenosa uživo.
  • Sport Klub aplikacija: Dostupna za mobilne uređaje i pametne TV-e.
  • Arena Sport aplikacija: Streaming opcija za gledanje utakmica uživo.

Favoriti za osvajanje EURO 2024

Uz podršku strastvenih domaćih navijača, glavni među favoritima je Nemačka. Pored Nemačke, reprezentacije kao što su Francuska, Španija, Italija i Engleska su takođe među favoritima.

Euro 2024

Francuska, bivši svetski šampion, ima izuzetno talentovan tim predvođen Kylianom Mbappéom i Antoineom Griezmannom. Nemačka, kao domaćin, takođe ima jake adute u igračima poput Joshue Kimmicha i Toni Krossa.

Španija, poznata po svojoj tehnički savršenoj igri, računa na mlade zvezde kao što su Pedri i Lamine Yamal, dok Italija, aktuelni evropski šampion, poseduje čvrstu odbranu sa veteranima poput Giovani Di Lorenzzo i Jorginho, kao i kreativne napadače poput Federica Chiese. Engleska, koja je bila finalista EURO 2020, ima izuzetno potentan napad sa igračima kao što su Harry Kane i Phil Foden. Svaka od ovih reprezentacija ima jasan cilj – osvojiti titulu i potvrditi svoju dominaciju na evropskoj fudbalskoj sceni.

Pročitajte naš info članak na temu: “Kako se kladiti na Euro 2024?