Ključne aktivnosti

Prema Strategizer-u, kada je u pitanju Platno poslovnog modela, ključne aktivnosti su sve aktivnosti kojima se vaše preduzeće bavi u primarnoj svrsi ostvarivanja profita. Poslovne aktivnosti uključuju operacije, marketing, proizvodnju, rešavanje problema i administraciju.

Vaše ključne aktivnosti će se menjati u zavisnosti od vrste posla kojim upravljate. Ako ste veb programer, dizajn korisničkog interfejsa (UI) i kodiranje će biti ključne aktivnosti. S druge strane, ako ste poslovni trener, rešavanje problema i usluga korisnicima su ključne aktivnosti.

Dok su vaša sredstva za proizvodnju, rešavanje problema i platforme ili mreže važna razmatranja prilikom definisanja vaših ključnih aktivnosti, ja koristim drugačiji pristup kada mentorišem klijente o ulozi bloka ključnih aktivnosti.

Kao i kod svih blokova povezanih sa platnom poslovnog modela, radi se o traženju načina da pronađete svoj neosporni plavi okean u kojem ćete poslovati procenom vašeg poslovnog modela iz perspektive troškova, vrednosti i perspektive korisnika. Stoga, verujem da je krajnji cilj kada definišete svoje ključne aktivnosti da vam pomognemo da otkrijete koje aktivnosti treba da se pozabavite da biste razlikovali svoj proizvod ili uslugu od konkurencije, tako da možete efikasno da isporučite svoju ponudu vrednosti.

Proces koji zagovaram kada je u pitanju procena ključnih aktivnosti vašeg poslovanja je da se pogledaju povezani blokovi platna poslovnog modela. Iako je bilo koji od blokova poštena igra kada se traže ključne aktivnosti, verujem da postoje dva bloka koja zahtevaju vašu posebnu pažnju. Pošto su ključne aktivnosti prvenstveno most između vaše ponude vrednosti i vašeg segmenta kupaca, želećete dugo i pažljivo da pogledate svoje kanale i odnose sa kupcima kada osmišljavate svoje ključne aktivnosti.

Na primer, ako pogledamo Amazonov poslovni model, ključna aktivnost po kojoj se razlikuju od maloprodajnih objekata kao što je Valmart je povezana sa fazom evaluacije bloka kanala. Prikupljanjem i prikazivanjem informacija o pregledu proizvoda, Amazon pomaže kupcu da donese odluku među sličnim proizvodima. Pošto nije moguće čitati recenzije proizvoda u Valmartu, prikupljanje i prikazivanje podataka o recenzijama je ključna aktivnost koja pomaže da se Amazon razlikuje od mnogih njegovih konkurenata.

Drugi primer je kada je u pitanju isporuka, dvodnevna, sledećeg dana Primena isporuka, pa čak i isporuke dronom skraćuju vreme između kupovine i prijema proizvoda u vaše ruke, čineći fazu isporuke njegovih kanala ključnom aktivnošću koja razlikuje Amazon od drugi sajtovi za e-trgovinu na mreži.

Faze 5 kanala

Kada je reč o pet faza koje čine blok kanala platna poslovnog modela, evo nekoliko primera pitanja na koja ćete želeti da se pozabavite kada razvijate blok ključnih aktivnosti.

Svest – Kako možete stvoriti svest da imate nešto da prodate? Da li će ključna aktivnost uključivati prihvatanje govornika na godišnjem sajmu vaše industrije?

Procena – Kako možete omogućiti potencijalnom klijentu da proceni vašu ponudu pre nego što plati? Da li će ključna aktivnost biti implementacija opcije pokušaja od 30 dana pre nego što platite?

Kupovina – Kako možete promeniti način na koji kupac obavlja kupovinu? Da li će ključna aktivnost biti korišćenje kamera i veštačke inteligencije (AI) kako bi se eliminisala potreba za blagajnicima?

Isporučite – Kako način na koji isporučujete svoj proizvod ili uslugu možete učiniti jedinstvenim? Da li će ključna aktivnost biti pružanje besplatnih usluga preuzimanja i dostave, u poređenju sa vašim konkurentima koji zahtevaju od kupaca da dođu u svoje ustanove?

Korisnička podrška – Kako možete promeniti način na koji se tretira kupac nakon što je prodaja završena? Da li će ključna aktivnost biti ponuditi uputstva na maternjem jeziku kao što je Clorok, ili ponuditi podsticaj zaposlenima da daju otkaz kako bi testirali svoju lojalnost kao Zappos?

Odnosi sa kupcima

Još jedna oblast u kojoj ključne aktivnosti mogu pomoći vašem preduzeću da pronađe svoj plavi okean je promena odnosa sa klijentima koje vaše preduzeće ima sa svojim klijentima.

Dok se većina prodavnica koje prodaju računarske sisteme, poput Best Bui-a, oslanjaju na dobro upućene prodavce koji mogu varirati i biti skupi, Dell je odabrao drugačiji put sa odnosom koji ima sa svojim kupcima. Umesto da se oslanja na znanje prodavca i pristup kupca na osnovu ograničenja radnog vremena prodavnice, Dell umesto toga koristi onlajn aplikaciju. Procenjujući kako će kupac koristiti svoj računar, Dell pomaže potrošaču da razume sve njihove opcije konfiguracije dok prave personalizovani računar. Oni čak daju tekuću zbirku i navode posebne ponude. tako da kupac može da uradi niz „šta ako“ da napravi računar koji će zadovoljiti njihove jedinstvene potrebe u okviru njihovih budžeta.

Da li će ključna aktivnost biti pružanje automatizovane usluge kao što je Dell, posvećenog ličnog asistenta za život u vezi kao što je Vells Fargo Private Client Services, ili omogućavanje klijentima da budu deo vaše ponude uz opciju zajedničkog kreiranja kao što je IouTube?

U zaključku, dok vam ispitivanje svih devet osnovnih blokova platna vašeg poslovnog modela može pomoći da definišete svoje ključne aktivnosti, postoje tri osnovna pitanja koja morate sebi da postavite:

  • Koje ključne aktivnosti zahtevaju vaši predlozi vrednosti?
  • Koje ključne aktivnosti zahtevaju vaši kanali?
  • Koje ključne aktivnosti zahtevaju vaši odnosi sa klijentima?

Da li imate jasnu sliku o svim ključnim aktivnostima koje morate da obavite da biste proizveli svoj rezultat?