Kupovina najboljeg štampača za Vaše malo preduzeće može Vam dugoročno uštedeti šokantnu količinu vremena i novca jer postoji toliko užasnih izbora koji će se stalno kvariti, skupljati hiljade i hiljade dolara u troškovima kertridža sa mastilom, ili oboje. Današnje poslovno okruženje je veoma konkurentno, tako da su malim preduzećima potrebni efikasni alati da obezbede nesmetano poslovanje. Nema smisla kupiti jeftin štampač da biste uštedeli novac, samo da biste ga popravljali svaki drugi dan ili platili preveliku sumu za mastilo. Kao što svako ko ima posao može da Vam kaže, pouzdan štampač je ključna komponenta skoro svake kancelarijske instalacije. Uz to, hajde da razgovaramo o tome kako da izaberete najbolji štampač za Vaše malo preduzeće i da vidimo koji su trenutno dostupni na tržištu.

Štampači statistika

  • Globalno tržište štampača je bilo procenjeno na preko 45,2 milijarde dolara u 2021, sa projektovanom stopom rasta od 5,07%.
  • U 2020. bilo je 36 miliona štampača isporučenih širom sveta
  • I kancelarijsko i kućno štampanje je palo za 13,7% u 2020. zbog pandemije COVID-19.
  • 64% preduzeća pretrpelo je gubitak podataka u vezi sa štampanjem u 2020
  • Digitalna štampa je u porastu, a stručnjaci očekuju rast od 7% u industriji digitalne štampe između 2022. i 2027. godine.

Najbolji štampači za mala preduzeća ukratko

Ako ste u žurbi i želite da znate koji su štampači najbolji, preporučujemo sledeće.

štampači

Najbolji štampač u celini: HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f

Najbolji za izdržljivost: Brother MFC-L8905CDV

Najbolji za tačnost boja: Canon PIKSMA G620 Megatank

Najbolji za višenamensku upotrebu: Canon Maxify GKS4020

Najbolja vrednost: Brother MFC-J4335DV

Ako želite da saznate više o ovim štampačima i zašto su oni najbolji za mala preduzeća, nastavite da čitate; mi ćemo ih detaljno obrazložiti.

Kako odabrati najbolji štampač za Vaše malo preduzeće?

Biranje najboljeg štampača za Vaše malo preduzeće je često komplikovanije nego što zvuči. Naravno, mogli biste da kupite prvi, najjeftiniji koji vidite, ali ako ne uzmete u obzir različite faktore, kasnije bi Vas moglo iznenaditi neprijatno iznenađenje, posebno ako otkrijete da ima problema sa pouzdanošću ili da mu nedostaju potrebne funkcije.

Dakle, kako odabrati najbolji štampač za Vaše malo preduzeće? Počnite tako što ćete proceniti svoje potrebe i utvrditi za šta je Vašem preduzeću prvenstveno potreban štampač. Da li ćete svakog dana štampati veliki broj dokumenata? Da li treba brzo da se štampa da bi operacije bile nesmetane? Sa kojih uređaja ćete štampati? Da li Vam je potreban štampač za marketinške materijale? I jedno i drugo? Identifikovanje vaših potreba je od suštinskog značaja, jer su nekim preduzećima potrebni štampači sa ultrabrzim štampanjem, skener, mogućnosti kopiranja ili štampanje u boji, dok drugima ne.

Ovo utiče na cenu samog štampača, pošto multifunkcionalni štampači obično koštaju više od običnih starih običnih štampača. Štaviše, bitna je i vrsta štampača, što može zavisiti od faktora kao što je obim štampanja. Ako štampate mnogo dokumenata, laserski štampač bi mogao biti prikladniji od inkjet štampača.

Takođe, ne zaboravite da se uverite da je štampač koji želite da kupite kompatibilan sa Vašim operativnim sistemom i aplikacijama koje nameravate da koristite. Zapamtite da ćete morati da dopunite mastilo, tako da treba uzeti u obzir cenu mastila, kao i kvalitet štampe.

Kvalitet je bitan, posebno za marketinške materijale, dok brzina može biti presudan faktor ako je Vaše poslovanje često zauzeto ili imate velike količine tekstualnih dokumenata za štampanje. Ovaj vodič je pripremio pažljivo napravljenu listu najboljih štampača za mala preduzeća, navodeći za šta je svaki najbolji, zajedno sa svojim prednostima i nedostacima.

Uporedite svoje potrebe sa izborima na ovoj listi da vidite da li možete da uočite najbolju opciju. Kada identifikujete svoje potrebe i formirate uži spisak štampača ili tipova štampača koji imaju najviše smisla za Vaše malo preduzeće, vreme je da zaronite duboko u svaki od njih kako biste shvatili koji da odaberete.

Možete uzeti u obzir reputaciju brendova različitih štampača i potražiti recenzije korisnika za brendove ili čak određene modele, ali budite oprezni jer su lažne recenzije nažalost uobičajene danas. To je najbolja ponuda ako možete pronaći štampač koji odgovara svim Vašim potrebama i ima garanciju i podršku. I, naravno, u Vašem je najboljem interesu da dobijete najbolji mogući štampač za najmanju sumu novca, tako da je jednostavna cena još jedan faktor koji ne treba zanemariti.

Lista najboljih štampača za mala preduzeća

Sada kada znate šta da tražite u najboljem štampaču za malo preduzeće, evo naših najboljih izbora. Svaki od njih se ističe u određenom aspektu, pa uzmite u obzir svoje potrebe i mogućnosti i izaberite najbolji za svoju kompaniju. Imajte na umu da su uključene cene u trenutku pisanja. Oni mogu i menjaće se tokom vremena.

  1. HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f

HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f se generalno smatra najboljim štampačem za mala preduzeća, posebno u pogledu faktora kao što su kvalitet i brzina. To je laserski AIO štampač u boji srednjeg obima koji može da se pohvali neverovatno detaljnim štampanjem bez gubitka mastila i drugih troškova rada.

štampači HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f

Može da štampa čak 29 stranica u minuti, što ga čini jednom od najbržih opcija na tržištu. Takođe ima automatski mehanizam za ubacivanje dokumenata, koji može da primi čak 50 stranica. Ovo je odlična funkcija ako trebate brzo da odštampate mnogo dokumenata. Takođe Vam omogućava da štampate, kopirate, skenirate i šaljete faksove. Poseduje ekran osetljiv na dodir od 4,3 inča, jednostavan je za korišćenje i navigaciju, a možete da štampate sa različitih izvora — uključujući računare, tablete i laptopove, što je moguće zahvaljujući integrisanom Wi-Fi. Glavni nedostatak ovog štampača je njegova nabavna cena od nešto ispod 1000 dolara, iako relativno niski operativni troškovi pomažu da se to vremenom nadoknadi.

  1. Brother MFC-L8905CDV

Oni iz serije Brother obično su u trendu ako tražite brz, izdržljiv štampač po razumnoj ceni (oko 635 dolara na Amazonu). To je laserski multifunkcionalni štampač u boji sve u jednom koji nudi odličan kvalitet teksta. Veoma brzo se zagreva i može da odštampa do 32 stranice u minuti.

štampači Brother MFC-L8905CDV

Dolazi sa integrisanim ravnim skenerom dovoljno velikim da skenira listove veličine Legal. Takođe ima automatski ulagač sa velikim kapacitetom papira i dupleks skeniranje u jednom prolazu. Na taj način možete mnogo brže da obrađujete više stranica i štampate dvostrane listove.

Takođe nećete morati da platite bogatstvo za kertridže sa tonerom, jer su relativno pristupačne i imaju tendenciju da traju dugo. Naravno, ovo će takođe zavisiti od toga koliko ga koristite. Međutim, postoji dodatni trošak, jer morate posebno zameniti bubanj.

Sa pozitivne strane, ovo nije nešto što morate često da radite i verovatno ćete moći da dobijete do 30.000 otisaka pre nego što ga zamenite. Štampač takođe ima USB, Ethernet i Wi-Fi povezivanje, što nudi veliku raznolikost izvora štampanja. Ovaj štampač počinje da postaje manje konkurentan kada se udalji od tekstualnih dokumenata jer mu kvalitet fotografija nije vrhunski (iako je dovoljno pristojan).

  1. Canon PIKSMA G620 Megatank

Što se tiče tačnosti boja i štampanja fotografija uopšte, Canonov PIKSMA G620 Megatank je jedan od najboljih u poslu. Idealan je za mala preduzeća koja žele da štampaju živopisne fotografije i marketinške slike po niskoj ceni zbog svog neverovatnog kvaliteta štampe. To je moguće zahvaljujući kertridžima sa mastilom u 6 boja.

štampači Canon PIXMA G620 Megatank

Štampač ne zauzima puno prostora i lagan je, što vam omogućava da ga podignete i pomerate samo jednom rukom. Odštampane fotografije se takođe brzo suše, tako da ne morate da brinete da će se mastilo razmazati. Kao takav, savršen je za štampanje marketinških materijala.

Možete ga povezati na Wi-Fi ili USB i štampati direktno sa njega. Ovaj štampač je takođe prilično jeftin po ceni od 299 dolara i ima iznenađujuće niske troškove rada, ali ima nekoliko nedostataka koji ga diskvalifikuju kao najbolju opciju štampača za mnoga mala preduzeća. Nema automatski mehanizam za ubacivanje dokumenata i štampa prilično sporo, što ga čini relativno lošom opcijom za rad u kancelariji i osnovno štampanje dokumenata velikog obima.

  1. Canon Maxify GKS4020

Što se tiče multifunkcionalnih štampača za posao, Canon Makifi GKS4020 je fantastičan izbor. Ovaj štampač sa četiri funkcije savršen je za malu kancelariju, ali je takođe odličan izbor za one koji rade od kuće.

štampači Canon Maxify GX4020

Model je poznat po svojoj brzini, kvalitetu izlaza i raznim karakteristikama. Ima prednju fioku od 250 listova, kao i ležište za 100 listova. Može da štampa, skenira, kopira i šalje faksove, a ima i automatsko obostrano štampanje i skeniranje.

Odličan je izbor za one kojima je potrebno štampanje velikih dokumenata, uglavnom zbog mogućnosti rukovanja papirom. Njegova početna cena je malo skuplja i nešto je sporija od konkurenata zasnovanih na kertridžima, ali su operativni troškovi prilično niski. Ali, osim toga, to je vrhunski štampač koji će Vam dugo služiti.

  1. Brother MFC-J4335DV

Na kraju, ali ne i najmanje važno, imamo Brother MFC-J4335DV, još jedan Brother štampač koji nudi neverovatnu vrednost za novac. Sadrži sve što vam je potrebno u AIO sa četiri funkcije za svakodnevnu upotrebu i ističe se po ceni i performansama.

štampači Brother MFC-J4335DW

Njegovo rukovanje papirom je odlično zahvaljujući fioku od 150 listova i omogućiće Vam štampanje oko 600 listova mesečno bez potrebe da ga dopunjujete češće od jednom nedeljno. Takođe dobijate automatsko obostrano štampanje (ali njegov ADF ne podržava dvostrano skeniranje) i premosnu ladicu koja uvlači pojedinačne listove radi dodatne pogodnosti.

Mastilo je jeftino, tako da ni njegovo ponovno punjenje neće koštati bogatstvo. Povrh svega, to je štampač male veličine i lagan koji možete brzo da pomerate, što ga čini savršenim za domove ili male kancelarije. Glavni nedostatak ovog štampača je njegov relativno loš kvalitet pri manjim veličinama slova, tako da ako trebate redovno da štampate dokumente sa malim fontom, to možda nije najbolja opcija za Vas.

Da li je vredno nabaviti najbolji štampač za moje malo preduzeće?

U zavisnosti od Vaših potreba i budžeta, dobijanje najboljeg štampača za Vaše malo preduzeće može biti isplativa investicija. Jeftin štampač može koštati više od pristojnog kada se uzmu u obzir tekući troškovi. Odgovarajući štampač može da Vam služi dugoročno, poboljša produktivnost Vašeg poslovanja i štampa profesionalne marketinške materijale koji obično imaju dug put u privlačenju kupaca.

Da ne spominjemo da pouzdan štampač može da nastavi da Vam dobro služi čak i dok Vaše poslovanje raste, tako da nećete morati da ga brzo zamenite za brži i kompetentniji model. Kupovina jeftinog štampača može izgledati kao bolja opcija, posebno ako imate ograničen budžet, ali može biti daleko skuplja na duži rok od kupovine kvalitetnog štampača i spremanja za godine koje dolaze.