Crypto YouTube kanali su odličan resurs korisnih informacija o različitim kripto projektima. Ulaganje u kriptovalute se smatra popularnim načinom ostvarivanja profita na internetu, pa je važno pronaći kvalitetno obrazovanje na internetu kako biste uspešno trgovali kriptovalutama.

Twitter je često korišten izvor trenutnih informacija o kriptovalutama i tehničkim analizama. Tweetovi pružaju ažurirane informacije, a mnogi uspešni trgovci kriptovalutama također imaju YouTube kanale. Ovaj članak će Vam pružiti pregled najboljih crypto YouTube kanala u Srbiji.

Top 5 crypto YouTube kanala

Među velikim brojem kripto YouTube kanala, izdvojili smo neke od najboljih koje ćemo vam detaljnije predstaviti u nastavku teksta.

  1. Kripto Shupak – tehničke analize, informacije i alati za uspešno trgovanje kriptovalutama
  2. KriptoArrow – analiza tržišta, tehnički indikatori i strategije za uspešno trgovanje kriptovalutama
  3. Svijet Kripta – vodeozapisi o bezbednom čuvanju kriptovaluta, analizi projekata i upravljanju rizicima
  4. Halid Crypto – najbolji crypto Youtube kanal o aktuelnim kripto projektima
  5. Balkan Tech Crypto – odličan izvor informacija o kriptovalutama, rudarenju i blockchain tehnologiji na Balkanu
  6. Boris The-One – odličan YouTube kanal posvećen kriptovalutama i pasivnom prihodu
  7. Adv Kapital Akademija – YouTube kanal posvećen kriptovalutama i veštinama trgovanja i investiranja
  8. Kriptopija – YouTube kanal koji se fokusira na kriptovalute i sve u vezi sa njima

Ukratko o Crypto Youtube kanalima

U ovom vodiču ćemo vas upoznati sa nekoliko kripto YouTube kanala koji su korisni za različite grupe korisnika. Ovi kanali su prilagođeni različitim potrebama, nudeći osnovno znanje o kriptovalutama za početnike, kao i napredne informacije o trgovanju kriptovalutama. Postoje i kanali koji se fokusiraju na strategije za ostvarivanje profita putem kriptovaluta. Na našoj listi ćete pronaći neke od najvećih, najpopularnijih i najgledanijih crypto YouTube kanala u Srbiji. Pored toga, tu su i manje poznati ali perspektivni kanale koji zaslužuju veću bazu pretplatnika.

Kripto ShuPak

Ovaj kanal vam na zabavan način pruža sve potrebne informacije, alate i edukaciju za uspešno učešće u svetu kriptovaluta. Bilo da ste početnik ili napredan investitor, Kripto ShuPak će vas sigurno oduševiti svojim sadržajem i stručnošću.

Kripto ShuPak je sjajan Jutjuber koji se fokusira na kriptovalute i blokčejn tehnologiju. Ono što ovog Jutjubera izdvaja od ostalih Jutjubera je njegova sposobnost da objasni složene koncepte i tehnologije na jednostavan i pristupačan način. Bilo da ste novi u svetu kriptovaluta ili ste iskusan investitor, njegovi video snimci će vam sigurno pružiti dragocene informacije i perspektivu.

Pored toga, ističe se svojom strašću i iskrenošću. Redovno deli svoje mišljenje o raznim projektima i kriptovalutama, bez oklevanja da iznese svoje stavove. Ovo je izuzetno korisno za gledaoce koji žele nepristrasnu i objektivnu analizu kripto tržišta.

Takođe je vredno napomenuti da Kripto ShuPak redovno ažurira svoj kanal novim sadržajem. Bez obzira da li ste zainteresovani za vodiče za početnike, tehničku analizu ili razgovore sa vodećim stručnjacima u industriji, njegov kanal ima razne ponude koje odgovaraju različitim interesovanjima.

KriptoArrow

KriptoArrov je vrhunski Jutjuber sa fokusom na kriptovalute i trgovanje. Njegov kanal pruža izvanrednu analizu tržišta, tehničke indikatore i strategije koje će biti od interesa za sve entuzijaste kriptovaluta.

Autor ovog kanala je veoma stručan, a video snimci pružaju temeljno istražene informacije o različitim kriptovalutama i njihovom potencijalu. Njegova sposobnost čitanja grafikona i pružanja tačnih tehničkih prognoza pomaže gledaocima da donesu informisane odluke o trgovanju.

Autor kanala je odličan u prenošenju svog znanja gledaocima na razumljiv način. Njegovi video snimci su jasni i dobro strukturirani, čineći čak i složene koncepte trgovanja kriptovalutama lakim za razumevanje. Bilo da ste početnik ili iskusan trgovac, njegov kanal pruža vredne uvide i strategije koje možete primeniti u praksi.

Pored toga, ovaj kanal redovno objavljuje nove analize i preglede najnovijih dešavanja na tržištu kriptovaluta. Ovo pokazuje njenu posvećenost pružanju relevantnih informacija i podrške gledaocima koji žele da budu u toku sa najnovijim trendovima.

Svijet Kripta

Svijet Kripta je izvanredan Jutjub kanal koji pruža kvalitetan i sveobuhvatan sadržaj o kriptovalutama i blokčejn tehnologiji. Nudi širok izbor sadržaja koji uključuje najnovije vesti, preglede projekata, analizu tržišta i intervjue sa ključnim igračima u industriji.

Ono što ovaj kanal čini posebnim je autorova strast prema kriptovalutama i transparentnost u njegovom pristupu temi. Njegovi video snimci su informativni, dobro istraženi i pružaju sveobuhvatan pregled najnovijih trendova u kripto svetu. Video snimci su dostupni i razumljivi, što vam omogućava da bolje razumete kriptovalute i njihovu primenu.

Pored toga, Svijet Kripta redovno obezbeđuje edukativne materijale i vodiče za početnike. Njegovi video zapisi nude korisne savete o bezbednom skladištenju kriptovaluta, analizi projekta i upravljanju rizikom. Ovo je posebno korisno za one koji su novi u svetu kriptovaluta i žele da osiguraju da je njihovo iskustvo uspešno i bezbedno.

Halid Crypto YouTube kanal

Halid Crypto stekao je popularnost preko svog jutjub kanala gde deli svoje iskustvo ulaganja u različite vrste kriptovaluta. Pored toga, na ovom kanalu možete da pronađete video zapise o različitim načinima zarađivanja novca na mreži. U vreme pisanja ovog teksta na Halidovom kanalu postoji 495 korisnih videa. Zahvaljujući obilju edukativnog materijala, ovaj kanal je odličan izvor znanja o ulaganju u nove kriptovalute i različitim načinima zarađivanja novca na mreži. Njegov kanal se stalno ažurira najnovijim kripto projektima. Njegova stručnost i duboko poznavanje kriptovaluta su velike prednosti ovog kanala.

Kanal takođe sadrži video zapise o različitim načinima zarađivanja novca na mreži. Halid se ovom temom bavi od 2017. godine, a trenutno na kanalu možete pronaći približno 494 videa koji pokrivaju ove teme. Ukoliko u obzir uzmemo količinu i kvalitet edukativnog materijala koji deli možemo priznati da je Halidov YouTube kanal najbolji izbor.

Njegov rad potvrđuje veliki broju pretplatnika koji prelazi broj 17300. Halid strpljivo objašnjava gledaocima proces kupovine bilo koje kriptovalute i spreman je da odgovori na svako pitanje u vezi sa kripto svetom. Pretplatnici su aktivni na kanalu, a Halid se trudi da blagovremeno odgovori na njihove komentare i dodatno razjasni sve što je nejasno.

Balkan Tech Crypto YouTube kanal

BalkanTech Crypto YouTube kanal je izuzetno impresivan izvor informacija o kriptovalutama i blockchain tehnologiji na Balkanu. Autor ovog kanala je posvećen pružanju analiza, saveta i vodiča koji pomažu gledaocima da dublje razumeju svet kriptovaluta.

najbolji srpski crypto youtube kanali balkantech crypto

Prezentovane teme su temeljito istražene, pri čemu su pružene informacije koje su relevantne za balkanske investitore i korisnike kriptovaluta. Njegove analize kripto projekata su vrlo detaljne i informativne, što gledaocima pomaže da donesu informisane odluke. Prezentacija videozapisa je profesionalna, sa jasnim objašnjenjima i preglednim grafikonima, olakšavajući razumevanje često kompleksnih koncepata.

Kvalitet sadržaja na BalkanTech Crypto kanalu je izuzetno visok, pružajući gledaocima vrednost i korisne uvide u svet kriptovaluta. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni investitor, ovaj kanal će vam pružiti relevantne informacije kao npr. kako kupiti bitcoin i savete koji će Vam pomoći da se bolje informišete i razumete Balkansko tržište kriptovaluta. BalkanTech Crypto YouTube kanal je neophodan izvor informacija za sve koji su zainteresovani za kripto svet na Balkanu.

Boris The-One Crypto YouTube kanal

Boris The-One je odličan YouTube kanal posvećen kriptovalutama i pasivnom prihodu. Ovaj kanal pruža vredan sadržaj i korisne informacije za ljude koji žele da nauče više o tome koje kriptovalute kupiti i kako da ostvare pasivni prihod putem digitalne imovine.

najbolji srpski crypto youtube kanali boris the one

Ono po čemu se ističe ovaj YouTube kanal je njegova obrazovna komponenta. Autor kanala pruža jasna objašnjenja i vodi gledaoce kroz različite koncepte kriptovaluta, kao što su rudarenje, trgovanje i ulaganje. Pored toga, kanal takođe pokriva teme kao što su decentralizovane finansije (DeFi), tokeni i novi projekti u svetu kriptovaluta.

Kanal je izuzetno informativan i koristan za početnike, ali i za one koji već imaju iskustva sa kriptovalutama. Autor kanala pruža analizu i pregled projekata kako bi pomogao gledaocima da donesu informisane odluke o ulaganju.

Pored toga, Boris redovno ažurira sadržaj svog kanala, pružajući najnovije vesti i trendove iz sveta kriptovaluta. Ovo je posebno važno jer se tržište brzo menja i kanal obezbeđuje da gledaoci budu upoznati sa najnovijim informacijama.

Adv Kapital Akademija Crypto YouTube kanal

Adv Kapital Akademija je izuzetno vredan i informativan YouTube kanal posvećen kriptovalutama i veštinama trgovanja, investiranja itd. Ovaj kanal nudi edukativni sadržaj i praktične savete za ulaganje u kriptovalute, ciljajući i početnike i iskusnije investitore.

najbolji srpski crypto youtube kanali adv kapital akademija

Ono što izdvaja Adv Kapital Akademija je njihova temeljna analiza projekata i kripto tržišta. Kanal pruža detaljne preglede različitih kriptovaluta, naglašavajući ključne aspekte kao što su tim, tehnologija, konkurencija i budući izgledi. Ova analitička komponenta pruža gledaocima važne informacije za donošenje informiranih investicionih odluka.

Pored toga, kanal ima odličnu edukativnu vrednost. Vlasnici kanala vešto objašnjavaju različite koncepte kriptovaluta, uključujući tehnologiju blokčejna, rudarenje, DeFi i ICO. Njihov pristup je prilagođen svim nivoima znanja, što je posebno korisno za početnike koji žele da razumeju osnove kriptovaluta.

Adv Kapital Akademija takođe pruža najnovije vesti i analizu tržišnih trendova. Ovo je važno jer se kripto tržište brzo menja i kanal obezbeđuje da gledaoci budu informisani o najnovijim događajima i trendovima.

Ovaj kanal naglašava važnost istraživanja i upravljanja rizikom prilikom ulaganja u kriptovalute i nove kripto projekte. Oni edukuju gledaoce o važnim aspektima kao što su bezbednost novčanika, upravljanje portfoliom i identifikovanje potencijalnih rizika na tržištu.

Kriptopija Crypto YouTube kanal

Kriptopija je popularan YouTube kanal koji se fokusira na kriptovalute i sve u vezi sa njima. Kanal pruža mnoštvo informacija, saveta i analiza o različitim kriptovalutama, blokčejn tehnologiji i tržištu kriptovaluta.

najbolji srpski crypto youtube kanali kriptopija

Ono što odmah upada u oči kod Kriptopije je njihova strast prema kriptovalutama i posvećenost pružanju kvalitetnog sadržaja svojoj publici. Njihove analize kripto tržišta su obično temeljne i dobro istražene, pružajući gledaocima jasan uvid u trenutne trendove i izglede različitih kriptovaluta.

Kriptopija kanal nudi edukativne sadržaje koji su veoma korisni za početnike u svetu kriptovaluta. Oni pokrivaju osnove blockchain tehnologije, objašnjavaju ključne koncepte i pružaju savete o bezbednosti i upravljanju kripto imovinom.

Ono što impresionira kod Kriptopije je autorova transparentnost. Iskreno deli svoje mišljenje i stavove o različitim projektima i kriptovalutama, ali uvek naglašava da je važno da sami istražite i donosite informisane odluke.

Ostali vrhunski Crypto YouTube kanali

Osim ovih 5 Youtube kanala za učenje kripto trgovanja postoje i drugi izvrsni kripto kanali na YouTube platformi. To su sljedeći: KriptoArow i Cripto von Schipovatz.

KriptoArov je zanimljiv i informativan YouTube kanal posvećen kriptovalutama i blockchain tehnologiji. Kanal pruža širok spektar sadržaja, uključujući analizu kripto tržišta, preglede projekata, uputstva za trgovanje i informacije o najnovijim trendovima u kripto industriji.

Ono što se ističe kod KriptoArov-a je njihova stručnost i temeljna analiza. Domaćini kanala pokazuju duboko razumevanje različitih kriptovaluta i prate ključne događaje i vesti u industriji. Njihove analize kripto tržišta često pružaju korisne uvide i perspektive za gledaoce.

Cripto von Schipovatz je takođe izvor relevantnih vesti iz kripto sveta. Redovno ažurira svoju zajednicu najnovijim dešavanjima, vestima o kripto tržištu, novim projektima i tehnološkim inovacijama. Njegove tržišne analize i prognoze su često tačne i korisne za one koji prate kretanje cena kriptovaluta.

Ovaj kanal je prepoznat po objektivnosti autora. Njegove preporuke i saveti su zasnovani na temeljnim istraživanjima i analizama, a ne na pukom mišljenju ili senzacionalizmu. Bilo da se radi o pregledu novog ICO-a ili analizi popularnih kriptovaluta, možete biti sigurni da ćete dobiti objektivno mišljenje koje vam može pomoći da donesete informisane odluke.

Kako da izbegnete YouTube prevare?

Internet obiluje video zapisima koji obećavaju besplatne kriptovalute ili prenose. Međutim, većina njih je zapravo obmana. Ovi videozapisi često koriste slike poznatih osoba kako bi izgledali autentično, ali njihov pravi cilj je prevariti ljude.

Mnogi od tih video zapisa se konstantno ponavljaju, te koriste i botove kako bi povećali gledanost i lajkova. Sve što ima veze sa takvim video zapisima je lažno uključujući izjave ljudi da su primili besplatne kriptovalute.

izbegnite prevare na youtube

 

Neophodno je biti svestan da obećanje da će vam biti poslana veća količina kriptovalute ako unaprijed pošaljete manju količinu novca, predstavlja prevaru. Ovo je jedan od trikova koje prevaranti koriste kako bi otuđili vaš novac.

Pored toga, opreza treba imati i s video zapisima koji tvrde da su “uživo” s poznatim osobama, jer su većinom lažni. Često se mogu videti u preporučenim video zapisima na YouTubeu, ali nemaju veze s poznatim osobama ili tvrtkama.

Važno je biti oprezan i kada su u pitanju odjeljci s lažnim komentarima. Prevaranti često spominju ime Telegram grupe ili Twitter računa, ali ne pružaju stvarne veze jer su takvi linkovi u YouTube komentarima zabranjeni. Također, oni često sami odgovaraju na te komentare kako bi stvorili iluziju stvarne interakcije, ali zapravo su to samo botovi.

Ako naiđete na Telegram ili Twitter račun povezan s takvim videozapisom, budite oprezni. Prevaranti često varaju ljude putem izravnih poruka, tvrdeći da će trgovati ili ulagati novac u njihovo ime. Nemojte slati novac takvim osobama i ne nasjedajte na njihove prijevare.

NFT YouTube kanali

Pored pregleda najboljih kriptovaluta za kupnju, neki od ovih spomenutih crypto YouTube kanala se bavi recenziranjem vrhunskih NFT-ova. Na primjer, Halid Arzić, ali BalkanTech Crypto i Boris The-One prezentuju recenzije NFT-ova i daju korisne savete o analizi retkih NFT-ova.

Ovi kanali pružaju detaljne uvide u retke NFT-ove, njihovu vrednost, istoriju i karakteristike. Pored tog daju smernice o tome kako analizirati NFT-ove, prepoznati njihovu autentičnost i identificirati potencijalne vrednosti.

Prihvatljive alternative Kripto YouTube kanalima

Zaljubljenici u kriptovalute imaju još jedan način za pristupanje obrazovnom sadržaju o kriptovalutama i povezivanje s stvarnim investitorima. To mogu učiniti putem platforme poput eToro.

Platforma eToro omogućava svakom korisniku da na vlastitom zidu objavljuje i prati vesti. eToro omogućava jednostavan način za pregledavanje ideja drugih trgovaca na web stranici. Pored toga, na eToro trgovci mogu da kopiraju strategije trgovanja od profesionalnih trgovaca.

Zaključak

Primetili smo da YouTube može biti izvrstan izvor informacija samo ako pratite najrenomiranije kripto kanale. Ovi kanali često sarađuju s vodećim trgovcima na Twitteru. Nekolicina njih je također prisutna na platformama kao što su Telegram i Discord.

TikTok može biti koristan za brz pregled tržišta. Međutim, sadržaj na TikToku može biti manje informativan s obzirom na ograničenje trajanja videa. Također, najbolji srpski crypto YouTuber, Kripto ShuPak prisutan je na TikTok platformi.

Međutim, treba biti oprezan pri gledanju video zapisa koji obećavaju airdropove ili su praćeni neželjenim komentarima na legitimnim YouTube kanalima. Kreatori takvog sadržaja često nemaju vremena pratiti i ukloniti takve nepoželjne komentare. Kao korisnici, možemo doprineti sprečavanju takvih aktivnosti tako da prijavljujemo slučajeve neželjene pošte.