Kako kupiti kriptovalute je često pitanje, s obzirom da smo preplavljeni velikim brojem kriptovaluta u zadnje vreme. Kriptovalute su elektronske valute koje se zasnivaju na kriptografiji, odnosno na veoma komplikovanoj šifri.

Evropska komisija je definisala elektronski novac kao digitalni ekvivalent gotovine uskladišten na elektronskoj spravi ili na udaljenom serveru. Za njihovu razmenu se koriste pametni telefoni, kreditne kartice ili internet. Preko različitih platformi za transfer novca, na primer Paypal-a, omogućeno je veoma brzo plaćanje roba ili usluga. U nastavku teksta sledi detaljan vodič kako kupiti kriptovalute u Srbiji na najbolji način.

Kako kupiti kriptovalute u Srbiji?

Korak 1 – Registrujte se na www.capital.com

Prvi korak u kupovini kriptovalute je sledeći: prvo se registrujte na web stranici Capital.com, gde ćete napraviti svoj nalog, preko email adrese, ili putem Apple-a ili FB naloga. Ovo je brz postupak, za koji će vam biti potrebno nekoliko minuta. Nakon pravljenja naloga, morate preneti svoju ID ispravu, kao dokaz svog identiteta, što će vas zaštiti kao korisnika.

Posle postupka verifikacije, ostaje samo da se pripremite za kupovinu kriptovalute. Ukoliko iskrsne neki problem sa verifikacijom, tu je korisnički tim koji će vam brzo i efikasno rešiti problem.

💳 Korak 2 – Uplatite sredstva

Kako dalje kupiti kriptovalutu u Srbiji- uplatite sredstva na račun, na jedan od sledećih e-novčanika – PayPal, Neteller ili Skrill. Da biste kupili kriptovalute u Srbiji putem Paypala, idite na moj novčanik, zatim na Kriptovalutu. Trebali biste videti opciju za Kriptovalute u gornjem desnom uglu stranice, pored “Pošalji” i “Zahtev”. Odaberite kriptovalutu koju želite i kliknite ,,kupi”, da bi obavili kupovinu kriptovalute. Odaberite koliko želite da kupite i na kraju način plaćanja, te potvrdite.

Jedan od načina za kupovinu kriptovalute kreditnom ili debitnom karticom je putem aplikacije Crypto.com. Zapravo sve možete učiniti preko mobilnog telefona. Nakon preuzimanja aplikacije na svoj mobilni, prvo ćete registrovati svoj nalog i uneti svoj ID.

Nakon toga možete odmah kupiti kriptovalute koje želite kreditnom karticom. Međutim, od vas će se tražiti da platite naknadu od 2,99% kada koristite kreditnu karticu, pa imajte to na umu.

🏣 Korak 3 – Potražite željenu kriptovalutu

Pretražite web stranicu i nađite gde piše,, Kriptovalute”, na početnom ekranu. Kliknite na kupi kriptovalutu. Postoji i još lakši način, da ne biste tražili gde tačno piše. Imate opciju ,,pretraži” gde možete ukucati i pretražiti- ,,Kriptovalute” ili ,,Kripto coin”, na web stranici www.capital.com. Ovim vam je pojednostavljena kupovina kriptovalute.

💻 Korak 4 – Kupite kriptovalutu

Kada stignete do ovog koraka, već vam je razjašnjeno kako kupiti kriptovalute u Srbiji.U odeljku sa iznosom na stranici morate uneti iznos novca, u dolarima, koji želite da uložite u koine i kupovinu kriptovalute. Nakon uplate novca, sredstva za kupovinu kriptovaluta biće vam dostupna na Bitcoin Store Walletu, te možete započeti sa kupovinom željenih kriptovaluta.

Gde kupiti kriptovalute u Srbiji, u 2024 godini?

1. Capital.com – najbolje mesto za kupovinu Kriptovaluta u 2024

Capital.com je globalni CFD broker koji je osnovan još pre sedam godina. Ima kancelarije u Ujedinjenom Kraljevstvu, Kipru, Australiji, Sejšelima i Gibraltaru, gde je svaki ovlašćen i lokalno regulisan od strane Financial Conduct Authority (FCA), Cyprus Securities i Exchange Komisije (CySEC), Australijske komisije za vrednosne papire i ulaganja (ASIC) i Uprave za finansijske usluge Sejšela (FSA).

kupiti kriptovalute

Capital.com ima niske naknade za forex CFD-ove i nudi trgovinu stvarnim deonicama, bez provizije klijentima pod FCA i CySEC. Proces otvaranja računa je jednostavan. Podrška e-poštom i live chatom je odlična. Sa negativne strane, naknade za CFD na deoničke indekse (spredovi plus naknade za noćenje) su visoke. Raspon dostupnih proizvoda ograničen je na CFD-ove i stvarne deonice.

Capital.com takođe nudi opcije ugovora, za razliku (CFD), koje su finansijski derivati ​​koji služe kao ugovor koji trgovac sklapa na platformi. U ovom slučaju trgovac ne poseduje direktno kriptovalutu, već špekulira o njenoj ukupnoj vrednosti.

Capital.com takođe ima ličnu mobilnu aplikaciju koja radi na iOS (Apple) i Android uređajima i ne naplaćuje naknade za netrgovanje. Korisnici mogu izvršiti pologe putem kreditne kartice, debitne kartice, bankovnog prenosa, elektroničkog prenosa i bankovnog prenosa.

2. Crypto.com

Crypto.com podržava više od 250 kriptovaluta za trgovinu. Crypto.com takođe nudi svoj vlastiti coin, CRO. Ako imate značajan udeo u CRO-u, firma vas nagrađuje s nižim naknadama za trgovanje, višim kamatama na ulog i većim nagradama po kreditnim karticama. Središte za Crypto.com je njegova mobilna aplikacija koja je dostupna za Android i iOS uređaje. Ako ste navikli trgovati deonicama pomoću mobilne aplikacije, verovatno će vam iskustvo biti intuitivno i jednostavno.

kupiti kriptovalute crypto.com

Korisnici mogu zaraditi do 14,% godišnje na kriptovalute, uz do 8,5% godišnje za stabilne coine. Ovo predstavlja solidan način na koji možete uvećati prihod u vidu coina, koji bi inače samo stajao u vašem privatnom novčaniku. Crypto.com dopušta korisnicima da pohranjuju svoje kriptovalute u svoj web novčanik.

3. OKX

OKX je firma za kupovinu kriptovaluta, koja nudi kripto razmenu i paket dodatnih usluga. Berza sa sedištem na Sejšelima široko je dostupna korisnicima širom sveta, ali nije dostupna u Sjedinjenim Državama. OKX bi mogao biti dobar izbor za globalne trgovce Kriptovalutama koji žele kupovati kriptovalute i prodavati ih, uz niske naknade za razmenu.

kupiti kriptovalute okx

Ako se nalazite u području koje radi s OKX-om, možete stvoriti račun koji vam daje pristup trgovanju sa 343 spot valute. OKX takođe podržava pozajmljivanje marže, zarađivanje kriptovalute putem uloga i štednje, zajmove podržane kriptovalutom i napredne proizvode, kao što su bazeni za rudarenje i vlastiti blockchain, pod nazivom OKExChain.

Stranica “Kupi kriptovalute” omogućava korisnicima trenutnu kupovinu bilo koje od željenih kriptovaluta, a sve što trebate učiniti je da odaberete željenu opciju plaćanja. Kada je reč o uplati depozita na OKX, možete koristiti uobičajene metode plaćanja, kao što su direktni bankovni prenos, Visa ili Mastercard, SEPA, Google Pay i Apple Pay.

Koju kriptovalutu kupiti?

Ukoliko se pitate koje kriptovalute kupiti, detaljno ćemo Vam predstaviti neke od najboljih. Trenutno, u poslovnom svetu finansija ističu se sledeće kriptovalute, koje imaju najveći rast. Najbolja kriptovaluta za kupiti je Bitcoin Minetrix. U nastavku ćemo se ukratko osvrnuti na svaku od ovih kriptovaluta i kako kupiti kriptovalute u Srbiji.

1. Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix je decentralizovana platforma koja pruža investitorima priliku da učestvuju u procesu rudarenja Bitcoin u oblaku i ostvare zarade. S obzirom na visoku cenu napredne opreme i hardvera koji su često potrebni za kripto rudarenje, Bitcoin Minetrix ima za cilj da olakša ovaj proces putem svojih tokena za rudarenje u oblaku.

kako kupiti kriptovalute u srbiji bitcoin minetrix

Na platformi Bitcoin Minetrix, korisnici mogu nabaviti $BTCMTX tokene i uložiti ih da bi zaradili kredite za rudarenje u oblaku. Trenutno, korisnici mogu da zarade impresivan godišnji procenat prinosa (API) od preko 7.700% ulaganjem u tokene $BTCMTX.

Investitori generišu ove kredite za rudarenje u oblaku putem pametnih ugovora na Ethereum blockchain-u i kasnije ih mogu iskoristiti na platformi Bitcoin Minetrix da bi dobili pristup resursima za rudarenje u oblaku. To znači da investitori mogu da izbegnu komplikacije i rizike povezane sa pokretanjem sopstvenih rudarskih operacija ili radom sa potencijalno nepouzdanim trećim licima.

Bitcoin Minetrix vam omogućava da zaradite prihod od rudarenja i dobijete nagradu za svoju investiciju. Token $BTCMTKS je nedavno lansiran u pretprodaji, sa ukupnom zalihom od 4 milijarde tokena, od kojih je 70% dostupno za pretprodaju. Na kraju pretprodaje, Bitcoin Minetrix planira prikupiti 32 miliona dolara. Zainteresovani investitori mogu nabaviti token po ceni od 0,011 dolara u prvoj fazi, dok će u poslednjoj fazi cena porasti na 0,0119 dolara.

2. Sponge V2

Sponge V2 označava ponovno pokretanje poznatog tokena Sponge. Sponge V1 je prvi put predstavljen tokom turbulentnog tržišta u Maju 2023. godine. Stupio je na scenu kao fer token sa neverovatno visokom tržišnom kapitalizacijom u istoriji, koja je dostigla skoro 100 miliona dolara.

kako kupiti kriptovalute sponge v2

Kako se Sponge V2 lansira, on donosi ne samo izuzetan istorijski uspeh Sponge V1, već i inovativan pristup kripto lansiranju. Sponge V2 označava ponovno pokretanje legendarnog Sponge tokena. Pristup njegovom sticanju je jedinstven, evo kako:

  • Vlasnici: Investirajte originalne $SPONGE tokene putem V2 pametnog ugovora na veb lokaciji da biste osigurali svoj udeo u tokenu V2.
  • Novi kupci: Kupite $SPONGE preko vidžeta za početnu stranicu da biste automatski uložili tokene u pametni ugovor V2.
  • Trenutni investitori: Povucite se iz V1 investicionog ugovora i investirajte u V2 pametni ugovor da biste osigurali svoj udeo u tokenu V2.

Nakon završetka perioda zalaganja, korisnici mogu zatražiti svoje Sponge V2 tokene preko veb stranice, a plan se sastoji od tri faze:

  • Faza 1: Najava i pokretanje Ulaganja, bonus kupovine za učešće u igri Sponge i istraživanje razvoja igre
  • Faza 2: Razvoj igre Sponge i cilj od 10.000 korisnika
  • Faza 3: Listajte na Tier 1 CEX i pokrenite aplikaciju Sponge igra sa ciljem postizanja tržišne kapitalizacije od 100 miliona USD.

Sponge V2 čvrsto stoji na stabilnim temeljima, primenjujući ključne lekcije naučene od svog prethodnika. U svetlu nedavnih impresivnih uspeha meme kriptovaluta kao što su MEME i BONK, koje su ostvarile značajne dobitke, interesovanje kripto zajednice za Sponge V2 ostaje veliko. Ova imovina su u dobroj poziciji da iskoriste prednosti tog rasta dok crpe podršku iz domaćeg ekosistema. Ambiciozni planovi razvoja igara dodaju uzbudljivu dimenziju, pružajući investitorima atraktivne mogućnosti da kreiraju dodatne Sponge V2 tokene.

3. Meme Kombat

Meme Kombat predstavlja inovativnu kriptovalutu sa izuzetnim potencijalom zasnovanu na blokčejnu Ethereum. Glavne karakteristike ovog projekta su: upotrebljivost, transparentnost i rigorozna tokenomija. Vlasnici MK tokena imaju priliku da ulože svoja sredstva i ostvare značajne nagrade, sa trenutnim API od 112%. Ovo samo po sebi privlači mnoge investitore.

kako kupiti kriptovalute u srbiji meme kombat

Ono što MK token čini još interesantnijim je razvoj jedinstvenog sistema klađenja koji uvlači igrače u ekosistem. MK Battle Arena omogućava igračima da se klade na ishod bitaka između likova koji predstavljaju različite meme koine.

Pored toga, razvijen je sezonski pristup igri kako bi se održala stalna privlačnost za igrače. U narednim mesecima i godinama planirano je da se redovno dodaju novi likovi i načini igranja. Ključna karakteristika ovog ekosistema je mala ukupna ponuda MK tokena, samo 12 miliona, od kojih je polovina dostupna tokom pretprodaje.

Cena pojedinačnog MK tokena je 1,667 dolara tokom prve faze, čime je ograničena granica na 10 miliona dolara. Što se tiče distribucije tokena, 50% je rezervisano za pretprodaju, dok 30% ide na nagrade za ulaganje i borbu, 10% za obezbeđivanje likvidnosti na decentralizovanom tržištu (DEX), a preostalih 10% na nagrade zajednice, bez izdvajanje za tim. Pretprodaja je tek počela, ali već privlači veliku pažnju investitora.

4. Bitcoin ETF

Investitori se često pozivaju na „spot Bitcoin ETF“ kada razgovaraju o ulaganjima u Bitcoin. Ovi ETF-ovi su finansijski proizvodi dizajnirani da prate cenu bitkoina, njima se trguje na tradicionalnim berzama i nisu dostupni na kripto berzama.

kako kupiti kriptovalute u srbiji bitcoin etf

 

Nedavne vesti sugerišu da bi gigant za upravljanje imovinom BlackRock mogao podneti zahtev za spot Bitcoin ETF, što podstiče optimizam u vezi sa odobravanjem takvog proizvoda u SAD. Spot Bitcoin ETF pruža investitorima, kako institucionalnim tako i maloprodajnim, mogućnost da ulažu u Bitcoin bez potrebe da čuvaju ključeve, da se prijave na kripto razmenu ili da brinu o njegovoj bezbednosti.

Za više informacija o tome kako kupiti Bitcoin ETF token na raspolaganju vam je naš vodič. ETF-ovi mogu da drže različite vrste imovine, uključujući stvarne BTC, akcije vezane za Bitcoin i druge hartije od vrednosti. Ovo omogućava investitorima da diversifikuju svoj portfolio čak i na tradicionalnim tržištima.

Spot Bitcoin ETF ne znači vlasništvo nad BTC-om, ali pruža neophodnu izloženost ceni. U zavisnosti od preferencija investitora, oni koji žele pasivnu izloženost ili su oprezni u vezi sa bitkoinom mogu naći ETF-ove korisne za diversifikaciju portfelja. S druge strane, direktno posedovanje bitkoina može biti bolje za one koji žele da aktivno trguju, troše BTC kao valutu ili dublje uđu u kriptovalute.

Iako svako može da kupi Bitcoin na berzi, brokeru ili bankomatu nakon verifikacije svog identiteta, spot Bitcoin ETF-ovi još uvek čekaju odobrenje SEC-a. Postoje i ETF-ovi zasnovani na Bitcoin fjučersima, ali samo izloženost cenama možda neće biti dovoljna za sve investitore.

5. TG.Casino

TG.Casino je licencirani kripto kazino sa sopstvenim tokenom, poznat kao TGC. Korisnici imaju priliku da igraju preko Telegram platforme u licenciranom i bezbednom kazinu koji koristi blockchain. TGC tokeni omogućavaju korisnicima da učestvuju u igrama sa pravim novcem, osvoje velikodušne nagrade, učestvuju u promocijama i pristupe ekskluzivnim turnirima i stolovima za igre.

kako kupiti kriptovalute u srbiji tg casino

Na samom početku očekivani API je bio 4000%, ali je prvog dana nakon lansiranja smanjen na 3300%. Ovo je povoljan rezultat, posebno za one investitore koji su planirali da ulože svoje tokene odmah nakon kupovine tokom pretprodaje.

Pretprodaja TGC tokena je upravo počela sa 0,125 dolara po tokenu i nastaviće se dok ne dostigne ograničenje od 1 milion dolara. Ako Vas zanima kako kupiti TG.Casino tokene preporučujemo Vam naš detaljni vodič o tome. Prema predviđanjima stručnjaka očekuje se da će ciljna kapitalizacija projekta biti 5 miliona dolara.

Stabilnost cene nakon pojavljivanja tokena na DEX berzi biće obezbeđena zahvaljujući prihodu koji generiše TG.Casino, jasnoj tokenomici projekta i deflatornim karakteristikama tokena.

6. Wall Street Memes

Pretprodaja Wall Street Memes počela je 26. Maja 2023. i brzo je privukla veliku pažnju, prikupivši 100 hiljada dolara za samo nekoliko minuta nakon lansiranja. Izuzetno uspešan početak pretprodaje verovatno je rezultat već uspostavljenog onlajn brenda i uspeha tima u oblasti kriptovaluta.

kupiti kriptovalute wall street memes

Ukoliko želite isplativo ulaganje u kriptovalute nećete pogrešiti sa WSM tokenima. Tokom NFT manije 2021, Wall St Bulls NFT projekat se rasprodao za samo 32 minuta i doneo je više od 2,5 miliona dolara prihoda za svoje osnivače. Nakon toga, osnivači su nastavili da rade u digitalnom prostoru kriptovaluta i akcija, stekavši impresivnu bazu od preko milion pratilaca objavljivanjem memova i drugog sadržaja na društvenim mrežama.

Pored toga, projekat takođe nudi ispuštanje od 50.000 dolara i 420 ultra retkih NFT-ova poznatih kao Bitcoin Ordinals. Ove inicijative će verovatno dodatno povećati uzbuđenje oko Wall Street Memes projekta, što bi moglo da podstakne investitore da kupe token $WSM umesto da ga propuste. WSM token spada u nove kriptovalute u oblasti NFT-ova i kriptovaluta. Pretrodaja Wall Street Memes tokena je završena 26. Septembra 2023. godine i već je ulistana na OKX berzu, na kojoj možete da kupite WSM tokene.

7. Launchpad XYZ

Launchpad XYZ platforma, usmerena na Web3, dizajnirana je da bude centar za novi talas digitalnih sredstava. Kombinuje karakteristike kao što su NFT DEX, tržište frakcionih sredstava i prilagođeni terminal za trgovanje, nudeći sveobuhvatno rešenje za investitore svih nivoa iskustva.

kako kupiti kriptovalute u srbiji launchpad xyz

Prema beloj knjizi Launchpad XYZ, ceo ekosistem će podržati LPX, izvorni ERC-20 token Launchpad XYZ. Ovaj token ima ugrađenu funkcionalnost dizajniranu da podstakne dugoročnu potražnju. Na primer, korisnici Launchpad-a će morati da poseduju LPX da bi plaćali naknade za trgovanje na tržištima unutar ekosistema.

Tokom faze pretprodaje, Launchpad XYZ je prikupio više od 100.000 dolara u prva 24 sata emitovanja, što ukazuje na veliko interesovanje investicione zajednice. Ukupna ponuda Launchpad XYZ (LPX) tokena je jedan trillion odnosno 25% ovih tokena je rezervisano za investitore pre prodaje.

Ulaganje u LPX tokene tokom trenutne pretprodaje je najefikasnija strategija da se iskoristi očekivani rast cena na tržištu kriptovaluta. Ako je trenutna stopa rasta indikacija, tokeni će biti kupljeni brže nego što je prvobitno predviđeno.

8. DeFi Coin

Decentralizovane finansije (DeFi) su sledeća velika stvar u kriptokurenciji i blockchain tehnološkim arenama. Prosto rečeno, taj fenomen se odnosi na projekte koji imaju za cilj da pruže tradicionalne finansijske usluge – kao što su krediti, štedni računi i razmena sredstava, ali bez zahteva posrednika treće strane. DeFi Swap je novootvorena decentralizovana razmena koja nudi ogroman asortiman kripto-centričnih proizvoda i funkcija. DeFi Swap menjačnicu podržava DeFi Coin token.

kupiti kriptovalute defi coin

Radeći na Binance Smart Chain-u (BSC), DEFC je izvorni simbol DeFi Swap menjačnice. Nakon što je DeFi Swaps DEX (decentralizovana razmena) lansiran početkom maja 2022. godine, DEFC coin je doživeo eksponencijalni rast cena. Sve što treba da uradite je da povežete vaš novčanik sa DeFi Swap platformom, i da odlučite koja dva tokena želite da razmenite.

DeFi coin je 5. Maja 2022. godine doneo povraćaj od 5x – trgovanje sa 0,1 dolara na dnevni nivo od 0,5643 dolara. Zato, ako se pitate gde kupiti Kriptovalute u Srbiji, DEFC bi mogao biti vaš odličan izbor.

Metode kupovine kriptovalute

Kako kupiti kriptovalute sa Paypalom?

Da biste kupili kriptovalute preko Paypala, idite na ,,moj novčanik”, zatim na ,, Kupi Kriptovalutu’’. Trebali biste videti opciju za kriptovalute u gornjem desnom uglu stranice, pored “Pošalji” i “Zahtev”. Odaberite kriptovalutu i kliknite ,,kupi”. Odaberite koliko želite kupiti i na kraju način plaćanja, te potvrdite. Ukoliko se pitate gde kupiti Kriptovalutu u Srbiji, Paypal je odlična opcija.

Kako kupiti kriptovalute kreditnom ili debitnom karticom?

Jedan od načina za kupovinu kriptovaluta u Srbiji, kreditnom ili debitnom karticom je putem aplikacije Crypto.com, ukoliko ste se pitali gde kupiti kriptovalute u Srbiji, sa karticom. Sve se jednostavno može završiti preko mobilnog telefona. Nakon preuzimanja aplikacije na svoj uređaj, prvo ćete morati da se registrujete i unesete svoju identifikaciju, tj.ID.

kako kupiti kriptovalute kreditnom ili debitnom karticom

Nakon toga možete odmah kupiti kriptovalute koje želite kreditnom karticom. Međutim, od vas će se tražiti da platite naknadu od 2,99% kada koristite kreditnu karticu, pa imajte to na umu. Zapravo, ako je vaš glavni razlog za korišćenje kreditne kartice brzina, možda biste trebali razmisliti o korišćenju ACH-a u aplikaciji Crypto.com.

To je zato što ACH plaćanja nisu samo trenutna, već i besplatna. U svakom slučaju, Crypto.com nudi više od 250 drugih kriptovaluta za kupovinu.

Korišćenje kreditne kartice na pouzdanoj menjačnici vrlo je sigurno. Naravno, od vas će se tražiti da unesete podatke sa svoje kreditne kartice direktno na web stranici menjačnice. Međutim, davaoci usluga koriste alate za šifriranje pri obradi plaćanja kreditnom karticom.

To znači da menjačnica neće videti brojeve kreditnih kartica koje unesete. Kao takvo, korišćenje kreditne kartice za kupovinu kriptovaluta je veoma bezbedno, sve dok je vaša odabrana platforma ugledna, gde ćete kupiti kriptovalute u Srbiji.

Kako kupiti Kriptovalute sa Netellerom ili Skrillom?

Kako kupiti kriptovalute u Srbiji putem ove metode? Za kupovinu Kritpovaluta preko Neteller-a idite na Neteller.com i registrujte se besplatno. Trebate uneti svoj Neteller/ID račun ili e-poštu i secure ID ili autentifikacijski kod. Ukupan iznos, uključujući naknade, biće odbijen sa vašeg Neteller računa kada kliknete “Plati sada”. Vaš Neteller depozit će biti obrađen.

Kako biste kupili coine putem Netellera, pritisnite dugme “Pretvori” i na sledećoj stranici odaberite valutu plaćanja i iznos kojim želite kupiti coine, čime ćete kupiti Kriptovalutu koju želite. Proverite detalje razmene i potvrdite. Kupovina koina putem Netellera i kupovina kriptovaluta u Srbiji na ovaj način, dostupna je u evrima ili američkim dolarima i može se obraditi bez otkrivanja podataka o debitnoj ili kreditnoj kartici. Iz ovih razloga, više ljudi je otkrilo njegove prednosti.

Kako kupiti kriptovalute u Srbiji se čini sve lakše i veliki broj kupaca kriptovaluta već koristi ovu alternativu plaćanja za kupovinu coina sa Netellerom. Skrill vam omogućava kupovinu koina direktno putem njihove web stranice samo u svrhu ulaganja (tj. ne možete povući coine). Sve što trebate je adresa e-pošte i kreditna kartica, ukoliko želite kupiti kriptovalute.

Otvorite skrill nalog i dodajte kreditnu karticu. Deponujte sredstva u svojoj lokalnoj valuti i idite na ,,kupi kriptovalute’’. Kliknite na razmenu i završite proces razmene.

Šta povećava cenu kriptovalute?

Širi trend kriptotržišta

Učešce zajednice određuje vrednost kriptovaluta kao i svake druge valute. Ovo učešce može uključivati oskudicu coina, njegovu korisnost, kao i potražnju za njim.

Međutim, većina kriptovaluta evoluira iz privatnih blokčein firmi. Stoga, cena kriptovaluta proizilazi iz imidža kompanije, održivosti projekta i njegove percipirane vrednosti.

Trenutni rast korisnika

Veoma je bitna prihvaćenost same kriptovalute na tržištu. Što je veća prihvaćenost kriptovalute kao i broj korisnika, njena vrednost je veća.

Eventualno svrstavanje na centralizovane berze

Kripto razmene su još jedan kritičan faktor kada je u pitanju šta utiče na cene kriptovaluta. Ako je kripto token dostupan u brojnim berzama, njegova rasprostranjenost ukazuje da ga više ljudi kupuje.

Trebate li sada kupiti Kriptovalute?

Kriptovalute dolaze sa svim prednostima inicijative vođene blokčeinom i zato se sigurno pitate kako kupiti kriptovalute u Srbiji i gde kupiti kriptovalute u Srbiji, zbog prednosti koje ćemo navesti. One uključuju otpor cenzuri, transakcije bez dopuštenja između dve strane, kao i anonimnost i jednake finansijske uslove za sve. Ovo predstavlja značajnu vrednost digitalnih valuta i pokazuje njihovu vrednost u odnosu na druge valute.

trebate li sada kupiti kriptovalute

Sigurno biste trebali razmotriti kupovinu kriptovaluta i svako ko je upoznat i kreće se u kripto svetu, posavetovaće vas- kupi kriptovalutu. Osnivač i direktor xCalibra digitalnih menjačnica Stiven Kajns kaže da je Srbija prepoznata kao perspektivno tržište zbog čega je odlučeno da dinar bude prva valuta na menjačnici kojom će kriptovalute moći da se kupuju direktno, čime se daje odgovor na to kako kupiti kriptovalute u Srbiji.

Iz svega navedenog proizlazi da ne treba čekati, jer je jasno gde kupiti kriptovalute i kako kupiti kriptovalute u Srbiji. Zato se brzo odlučite za kupovinu kriptovalute, koja vam najviše odgovara.

Prednosti kupovine kriptovaluta

Kripto tržište je decentralizovano i funkcioniše po P2P mreže. To znači da nema nikakve centralne instance koja diktira uslove transakcija. Kupovina ili prodaja valuta je jedinstvena razmena između dva aktera. Vi posedujete, ne samo puno vlasništvo nad sredstvima, već i sve privilegije upravljanja njima.

Još jedna prednost je da ne morate da pripremite mnogo papirologije i plaćate raznovrsne bankovne usluge. Kriptovalute vam daju šansu da izbegnete većinu komplikacija, provizija, i drugih troškova koji nastaju prilikom otvaranja regularnih štednih računa. Takođe, može vas obradovati i činjenica da pojedinci nemaju pristup vašoj kompletnoj finansijskoj istoriji.

Koji je najbolji način za kupovinu kriptovaluta?

Kripto Exchange – Menjačnica

Jedan od najlakših načina kupovine Kriptovaluta u Srbiji je preko menjačnice. U nastavku, objasnićemo proces kupovine kriptovaluta na primeru ECD menjačnice. Po uspešnom logovanju na ECD portal na sredini stranice, vidljiva je lista kriptovaluta dostupnih za kupovinu, odnosno prodaju. Za svaku valutu prikazana je okvirna cena, kao i promena te cene u poslednja 24 sata izraženo u procentima.

kripto exchange menjačnica

Konačna cena biće vidljiva prilikom kreiranja transakcije. Sa desne strane ekrana možete videti i opciju Cene i Limiti, u okviru koje su prikazane cene transakcija, kao i različiti nivoi koje korisnički nalog može dostići. Odabiramo opciju ,,kupi Kriptovalute” i potrebno je da popunimo sledeće:

Iznos RSD za koji želimo da kupimo kriptovalutu u Srbiji (minimum 5000 RSD, maksimum 1 700 000 RSD). Postoji mogućnost da unesete iznos kriptovaluta u polju kriptovalute. Sledi polje gde je moguće upisati kod za popust, ukoliko isti posedujete.

Ukoliko ste tek završili proces verifikacije naloga, od ECD-a ste dobili u emailu kod za popust koji se može iskoristiti samo za prvu transakciju. Ukoliko nemate kod za popust, ovo polje preskačemo.

Zatim unesite Vašu kripto adresu. Adresu unosite iz kripto novčanika u koji želite da kupljena valuta stigne. Kliknite na ,,Podnesi zahtev” i nakon toga dobijate email za potvrdu kupovine Kriptovalute.

Na kraju, klikom na opciju nalog za uplatu, dobijate sve informacije kako treba da popunite Nalog, odnosno, QR kod koji skenirate ako želite da platite ebankingom ili sličnom aplikacijom Vaše banke. Kriptovalute se šalju na vašu kriptoadresu čim sistem utvrdi RSD priliv po osnovu vašeg zahteva.

Kripto broker

Ako ste se zapitali gde kupiti kriptovalute preko brokera odgovor je Binomo. Jedan od najboljih i najsigurnijih brokera je Binomo. Samo otvorite račun kako biste danas vrlo brzo i jednostavno kupili coine. Na početnoj stranici web stranice Binomo, svoj račun možete otvoriti registracijom svojih ličnih podataka. Takođe je moguće povezati Google ili Facebook račune kako bi sve bilo brže.

Da biste započeli kupovinu kriptovaluta, morate imati ravnotežu s brokerom. Da bi se to dogodilo, morate uplatiti minimalnu sumu novca. Tek tada ćete imati sredstva u posredovanju. Minimalna suma je deset dolara. Nakon što uplatite depozit, možete kupiti kriptovalute. Načini plaćanja koje Binomo prihvata su: Visa, MasterCard, Neteller i bankovni depozit.

Nakon izrade računa, potvrde detalja i unosa minimalnih deset dolara, vaš račun će biti spreman za kupovinu Kriptovalute koju želite.

Decentralizovana razmena (DEX)

Decentralizovana razmena ili DEX, vrsta je razmene Kriptovaluta. Ova razmena omogućava sigurno odvijanje peer-to-peer transakcija Kriptovalute online i bez potrebe za posrednikom.

U transakcijama koje se provode putem decentralizovanih razmena, tipični subjekti treće strane koji bi inače nadzirali sigurnost i prenos imovine kao što su banke, berzanski posrednici, mrežni pristupnici za plaćanje, vladine institucije i slično, zamenjeni su blokčeinom ili distribuiranom knjigom. Neke uobičajene metode rada uključuju korišćenje pametnih ugovora ili prenošenje knjige narudžbi.

Kako kupiti kriptovalute na siguran način?

Gde kupiti Kriptovalute u Srbiji? Ukoliko želite kupiti kriptovalute na siguran način preporučujemo Vam da koristite proverene servise. Na raspolaganju su domaće ili strane, koji imaju proverenu istoriju poslovanja i nisu imali sigurnosne propuste, što je lako proveriti kratkom pretragom konkretnog servisa na Google-u. Kriptovalute je moguće kupiti sigurno na jedan od načina koje smo prethodno pomenuli, tj.putem sigurnih kripto menjačnica, licenciranih brokera ili decentralizovane razmene.

Ukoliko se odlučite za licencirane brokere, jedan od najboljih i najsigurnijih brokera danas je Binomo. Samo otvorite račun kako biste danas vrlo brzo i jednostavno kupili kriptovalute. Takođe je moguće povezati Google ili Facebook naloge, kako bi sve bilo brže.

Možete li kupiti kriptovalute bez lične karte?

Sva pravna i fizička lica posluju po nekakvim pravilima i zakonima i ako ne posluju po tome, onda plaćaju kazne. Prema tome, potreban je važeći lični dokumenat, koji sadrži Vašu fotografiju i druge lične podatke. To predstavlja dodatnu sigurnost za korisnike pri kupovini kriptovaluta.

Kako kupiti kriptovalute online? – Tutorijal

Korak 1 – Napravite račun

kako kupiti kriptovalute online

Korak 2 – Pošaljite kopiju lične karte

posaljite kopiju licne karte

Korak 3 – Uplatite sredstva

uplatite sredstva

Korak 4 – Pronađite kriptovalutu na platformi

pronađite kriptovalutu na platformi

Korak 5 – Kupite kriptovalutu

kupite kriptovalute

Zaključak

Većina korisnika trenutno na kriptovalute gleda više kao na investiciju, nego kao na novac. Iz tog ugla glavni benefit je uvećanje vrednosti imovine kroz eventualni rast cene. Postoje i servisi koji se mogu platiti kriptovalutama, mada oni još uvek nisu toliko zastupljeni.

Kada su u pitanju transakcije, ono gde kriptovalute zaista pokazuju superiornost su transakcije na daljinu (između država). Trošak transakcija kriptovalutama je potpuno nezavistan od lokacije pošiljaoca i primaoca i uglavnom je vrlo nizak, u rasponu od nekoliko centi do nekoliko dolara (zavisi koja se kriptovaluta koristi), bez obzira na iznos. Zaista ne postoji lakši, brži i jednostavniji način da se vrednost prenese na daljinu. To do nastanka kriptovaluta nije bilo moguće.

Zakonodavac takođe predviđa i poresku olakšicu koja oslobađa obveznike plaćanja poreza na kapitalnu dobit, ukoliko obveznik ima digitalnu imovinu u svom vlasništvu u neprekidnom trajanju od najmanje deset godina. U slučaju same kupovine kriptovaluta, domaći zakonodavac ne predviđa poreske obaveze.

Često postavljana pitanja

Kako kupiti kriptovalute u Srbiji?

Gde kupiti kriptovalute u Srbiji?

Kako kupiti kriptovalute sa Paypal-om?

Kako sigurno kupiti kriptovalute?

Reference

  1. How To Buy Cryptocurrency – Forbes Advisor
  2. How To Buy Cryptocurrency – Forbes Advisor UK
  3. Crypto exchange market share 2021-2023 | Statista