Sve više potencijalnih investitora se pita kako kupiti i prodati Dogecoin i kako kupiti Dogecoin u Srbiji.

Kupovina Dogecoin-a postala je sve popularnija kako raste broj kriptovaluta širom sveta. Ovaj jednostavan vodič će vam pomoći da razumete osnove procesa i korake potrebne za kupovinu ove digitalne valute. Dogecoin, poznat po svom Shiba Inu psu logou, privukao je pažnju investitora i entuzijasta širom sveta.

Dogecoin postaje jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih kriptovaluta. Ovaj digitalni novac godinama ostaje u vrhu popularnosti, pre svega zbog jake podrške zajednice, socijalnih medija i velikih investitora.

Kako kupiti Dogecoin jednostavno i sigurno?

Dogecoin kako kupiti? U nastavku je objašnjeno na primeru platforme Capital.com kako kupiti Dogecoin online, brzo, jednostavno i sigurno.

Korak 1 – Registrujte se na Capital.com

Prvo je potrebno napraviti korisnički nalog na jednoj od najpopularnijih i sigurnijih kripto menjačnica Capital.com. Registracija je veoma jednostavna na ovoj platformi. Unesite sve tražene lične podatke (ime i prezime, datum i mesto rođenja, adresu stanovanja, itd.).

kako kupiti dogecoin

Obratite pažnju da se podaci podudaraju sa onima iz vaše lične karte. Pošto je ova platforma licencirana, radi potvrde identiteta, biće potrebno da pošaljete sliku vaše lične karte.

Korak 2 – Uplatite sredstva

Opcija za uplaćivanje sredstava će biti dostupna nakon uspešne registracije. Da bi ste bili u mogućnosti da kupite Dogecoin, morate uplatiti sredstva na vaš račun. Capital.com vam pruža različite metode plaćanja koje možete koristiti da dodate novac na vaš brokerski račun: kreditne kartice, bankovni transfer, digitalni novčanik (PayPal, Neteller, Skrill).

uplatite sredstva

Minimalni depozit je 20 dolara. Uz pomoć njega možete početi da ulažete svoj novac u Dogecoin kriptovalutu.

Korak 3 – Potražite Dogecoin

Sada kada imate sredstva na svom Capital.com računu, upišite Dogecoin u traku za pretraživanje na vrhu ekrana.

potražite Dogecoin

Izaberite ovu valutu kad se pojavi i jednostavnim klikom na dugme pređite na sledeći korak.

Korak 4 – Kupite Dogecoin

Ako imate dovoljno sredstava na računu, kupovina Dogecoina može biti obavljena brzo.

kako kupiti dogecoin

Pre same kupovine preporučljivo je da se dobro informišete o finansijskim tokovima Dogecoina, kako bi kupili ovu valutu u najpogodnijem trenutku.

Gde kupiti Dogecoin 2024.– najbolje platforme

U moru raznih intenet menjačnica i berzi, odabir pravog, sigurnog načina za kupovinu kriptovaluta, za nekog sa manjkom iskustva nije jednostavno. Ukoliko ste zainteresovani kako kupiti kriptovalute preporučujemo Vam naš vodič. Postoji veliki broj kripto platformi koje imaju različite karakteristike, nivo sigurnosti, visinu naknada. Sve ovo treba uzeti u obzir prilikom odabira platforme na kojoj se može kupiti Dogecoin.

U nastavku smo izdvojili tri platforme koje su u vrhu po pitanju sigurnosti, popularnosti, stabilnosti i naknada.

1. Capital.com – generalno najbolje mesto za kupovinu Dogecoina u 2024.

Na pitanje Dogecoin kako kupiti, prvi odgovor bi bio platforma Capital.com. Ova platforma se pokazala kao najbolja za kupovinu Dogecoina kako u svetu tako i u Srbiji u 2024. godini. Capital.com je višestruko nagrađivana platforma za digitalno trgovanje, koju krase visoki standardi privatnosti i sigurnosti, transparentnost, i 0% provizije.

Capital.com, je proglašen „Najinovativnijom tehnologijom 2021.“ od strane TradingView-a. Ovo je višestruko nagrađivana platforma za trgovanje investicijama. Odlikuje je besprekorno iskustvo trgovanja, kvalitetna korisnička podrška 24/7 i konkurentne naknade. Capital.com je jedna od najbrže rastućih platformi za trgovanje investicijama.

kako kupiti dogecoin capital

Capital.com većinu brokerskih usluga pruža besplatno. Njihova je politika transparentne naknade. To znači da ako se nešto mora naplatiti, naknade će biti jasno istaknute već na početku procesa. Uglavnoj je reč o naknadama na troškovima raspona, koji su konkurentni na celom tržištu.

2. Crypto.com

Sledeća platforma koju treba uzeti u obzir pri odlučivanju kako kupiti Dogecoin 2024. godine je Crypto.com. Iako je ova platforma osnovana tek 2016. godine, sada je jedna od najvećih berzi u svetu trgovanja kriptovalutama. Dnevno privlači milijarde dolara i ima milione korisnika.

kako kupiti dogecoin crypto

Možda je jedna od najatraktivnijih karakteristika korištenja Crypto.com to što se proces otvaranja računa, učitavanja lične karte, uplate depozita i naknadne kupovine Dogecoina može završiti za samo 5 minuta. Sa svojim funkcijama koje su lake za navigaciju, pristupačnom cenom i ponudom valuta, ova platforma je popularna među novopridošlicama u kripto industriji.

Uopšteno govoreći, Crypto.com je dizajniran za pojedince koji žele svoje iskustvo ulaganja u kriptovalute, trgovanja i kupovine kriptovaluta podići na viši nivo.

3. OKX

Još jedna platforma vredna pomena je i OKX. OKX je inovativna menjačnica kriptovaluta sa naprednim finansijskim uslugama. I ovu platformu koriste milioni korisnika iz više od 100 država.

kako kupiti dogecoin okx

OKX postaje sve popularniji i u Srbiji, s obzirom da pruža, pouzdano, stabilno i bezbedno okruženje za kripto trgovinu putem interneta i mobilnih aplikacija.

Trebate li sada kupiti Dogecoin?

Pored pitajna kako kupiti Dogecoin online, pitanje kada kupiti ovu kriptovalutu je veoma bitno i biće obrađeno u nastavnu ovog Dogecoin tutorijala. Ako pogledamo kako se kretala vrednost ove kriptovalute u prošlosti, primetićemo da je, posle početne stagnacije, došlo do velikog porasta vrednosti u prošloj godini. Trenutno je vrednost znatno niža u odnosu na maksimalnu od prethodne godine.

Zbog popularnosti ovog „meme coina“ očekuje se da će cena u budućnosti rasti. S toga se može preporučiti investiranje u Dogecoin u ovom trenutku.

Metode kupovine Dogecoina

Metode kupovine Dogecoin kriptovalute su iste kao i za kupovinu ostalih kriptovaluta. To su standarnde metode koje nude kripto menjačnice, kao na primer kreditna i debitna kartica ili neki od digitalnih novčanika (PayPal, Skrill). U nastavku su opisane metode kupovine i kako kupiti Dogecoin u Srbiji.

Kako kupiti Dogecoin Paypal-om?

PayPal je jedan od najpopularnijih i zastupljenijih načina plaćanja na internetu, koji svoju popularnost ima i u Srbiji. Kao što je PayPal jednostavan način plaćanja, isto tako je jednostavno i izvršiti kupovinu Dogecoina na ovaj način. Kako kupiti i prodati Dogecoin putem PayPala?

Potrebno je samo da vaš PayPal račun povežete sa vašim nalogom na izabranoj berzi ili menjačnici. Najbitnije je pronaći pouzdanu i uglednu trejding platformu.

Kako kupiti Dogecoin kreditnom karticom ili debitnom karticom?

Najbrži i najpovoljniji način kako kupiti Dogecoin 2024 je putem bankovne kartice. Prvo se mora otvoriti nalog na pouzdanoj berzi ili menjačnici kriptovaluta, koja ne samo da podržava depozite sa kreditnih kartica, već i ima niske naknade.

Većina online platformi za trgovinu kriptovalutama podržava plaćanje karticama. Potrebno je samo da se informišete kolike su naknade za ovaj vid plaćanja i koja je minimalna svota koju možete uplatiti karticom.

Kako kupiti Dogecoin s Netellerom ili Skrillom?

Uzimajući u obzir popularnost i zastupljenost Netellera i Skrilla u Srbiji, osvrnućemo se i na ovaj način kupovine Dogecoina.

Prvo je potrebno pronaći onlajn berzu ili menjačnicu koja podržava ovaj vid plaćanja. Registrovati se na platformi i povezati svoj Neteller ili Skrill račun. Nakon toga možete uplatiti željenu svotu novca i početi investiranje u Dogecoin.

Koji je najbolji način za kupovinu Dogecoina?

Postoji nekoliko načina kako kupiti i prodati Dogecoin. To su pre svega Dogecoin exchange (menjačnice), Dogecoin broker (berza) i decentralizovana razmena. U nastavku ćemo se osvrnuti na to kako kupiti Dogecoin online.

Dogecoin Exchange - MenjačnicaDogecoin BrokerDecentralizovana razmena (DEX)

Da biste kupili svoj Dogecoin token, morate prvo uložiti tradicionalni novac koji posedujete, odnosno zameniti ga. To se radi u kripto menjačnicama. Ove menjačnice omogućavaju korišćenje tradicionalnih metoda plaćanja, kao što su kartice ili bankovni račun, za početnu kupovinu kriptovaluta.

To je neophodno ako ste novi u svetu kriptovaluta i ne posedujete nijednu.

Dogecoin broker odnosno berze su platforme koje služe za trgovinu Dogecoin tokenima na internetu. Trgovina kriptovalutama postaje sve popularnija u svetu, a u poslednje vreme i kod nas. Na ovim platformama možete pratiti kretanje cene Dogecoina u realnom vremenu, kao i istoriju kretanja cene na tržištu.

Za razliku od centralizovanih platformi (menjačnice i berze), decentralizovane berze su peer-to-peer tržišta na kojima se transakcije obavljaju direktno među trgovcima, bez posrednika. Decentralizovana razmena (poznata i kao DEX) nije popularna kao kripto menjačnice (centralizovane menjačnice – CEX) i berze, ali ima svojih prednosti.

Ovim načinom razmene svi učesnici zadržavaju kontrolu nad svojom digitalnom imovinom i privatnim ključevima. Drugim rečima, ovaj vid razmene funkcioniše bez posrednika, bez centralnog tela preko koga se odvija razmena i skladištenje.

Dogecoin cena – Koliko košta Dogecoin?

Ovaj Dogecoin tutorijal će se osvrnuti, pored toga šta je Dogecoin kako kupiti isti, i na cenu ove digitalne kriptovalute. Vrednost Dogecoina varira u zavisnosti od tržišnih uslova. Kada je tržište kriptovaluta optimistično i u porastu, velika je šansa da će i vrednost Dogecoina biti u porastu.

Ovo tržište najviše zavisi od Bitcoina, kao najveće kriptovalute. Ako je vrednost i stabilnost Bitcona u porastu, najverovatnije će se isto dešavati i sa celim kripto tržištem.

Predviđanje cene Dogecoina

Uzimajući u obzir trend rasta popularnosti Dogecoin kriptovalute i trenutnu situaciju na kripto tržištu, može se očekivati porast vrednosti u bliskoj budućnosti.

Predviđanje cene Dogecoina

Dogecoin je, pored svoje polakorastuće popularnosti na početku, u poslednjih par godina eksplodirao i postao jedna od najpopularnijih i najperspektivnijih kripto coina. Očekuje se dalji rast popularnosti i broja investitora u ovu kriptovalutu, a takođe se predviđa i porast popularnosti celokupnog tržišta. Iz ovoga se može zaključiti da će vrednost Dogecoina rasti.

Naravno, proporučuje se pre svake investicije u kripto novac, da se dobro informišete i izvršite detaljnu analizu svih relevantnih faktora, kako bi bili sigurni da ulažete novac u pravom trenutku, u pravu valutu, na pravi način. Ovaj Dogecoin tutorijal služi da vam pomogne u ovoj odluci.

Kada kupiti Dogecoin u Srbiji?

Kada i kako kupiti Dogecoin u Srbiji je manje više isto kao i iz bilo kog drugog dela sveta. Posmatranjem i praćenjem trendova na berzi i detaljnim informisanjem o dešavanjima u svetu digitalnih valuta, lakše je odrediti pravi trenutak za investiranje.

Iz Srbije se može pristupiti nekim od najpopularnijih i najboljih kripto platformi za trgovinu. Na ovim platformama se mogu pratiti kretanja cene Dogecoina. Uz informacije prikupljene iz relevantnih izvora, potrebno je doneti odluku o tome kada uložiti u ovaj kripto coin.

Kupovina BTC Dip

BTC Dip označava proces kupovine nakon što je vrednost opala. Sve više se može čuti termin „Buy the Dip“ (kupovina dok je vrednost opala). Zbog turbulentnog tržišta kriptovaluta ovaj vid trgovine je sve popularniji. S obzirom da je vrednost Dogecoina trenutno relativno niska (u odnosu na prošlu, rekordnu godinu), može se reći da je sada pravo vreme za kupovinu ove kriptovalulte. Predviđa se porast vrednosti Dogecoina. Posle svake političke i ekonomske

krize, tržište se uvek oporavljalo. Iz tog razloga je proporučljivo investirati u kriptovalute u ovom momentu.

Kako kupiti Dogecoin na siguran način?

U nastavku ovog Dogecoin tutorijala ćemo dati odogovor na pitanje Dogecoin kako kupiti na siguran način. U moru raznih internet menjačnica i berzi, za nekog sa manjkom iskustva nije jednostavno odabrati pravi, siguran način za kupovinu Dogecoina i ostalih kriptovaluta.

Licencirani brokeri

Pre kupovine Dogecoina, potrebno je odabrati pogodnog brokera. Ovo je korak u koji je potrebno investirati najviše vremena. Neophodno je detaljno proučiti svakog potencijalnog Dogecoin brokera, pre kreiranja naloga i uplate depozita. Posebnu pažnju treba obratiti na to, da li kripto berza ima licencu. U slučaju da nema, trebalo bi preći na drugog brokera, sa licencom.

kako kupiti dogecoin licencirani brokeri

Korišćenje regulisanog, licenciranog brokera će pomoći da se korisnik zaštiti od raznih prevara i obezbedi sigurnost svojoj investiciji. Treba izbegavati kupovinu iz neproverenih izvora, bez obzira da li je je to direktno od nekoga, ili sa veb sajta koji nije licenciran. Licencirani brokeri nude najviši stepen sigurnosti sredstava u poređenju sa drugim kripto berzama i menjačnicama.

Kako kupiti Dogecoin 2024. preko licenciranog brokera? Najveća razlika između regulisanih i neregulisanih brokera je jednostavnost korišćenja i registracije.

Na nelicenciranim berzama se može početi trgovati za svega par minuta. Sve što je potrebno je potvrditi e-poštu i uplatiti sredstva na račun. Licencirane mreže će zahtevati potvrdu identifikacije i slanje ličnog dokumenta.

Budite oprezni s naknadama

Nakon odabira licenciranog brokera, neophodno je dobro proučiti uslove trgovine na datoj platformi, pre svega naknade. Neke naknade nisu lako uočljive, stoga je potrebno odvojiti vreme i proučiti uslove korišćenja kripto platforme.

Provizije

Jedan savet za Dogecoin kako kupiti je da se obrati posebna pažnja na provizije. Menjačnice umeju da budu pune skrivenih i poluskrivenih troškova koji korisnicima zadaju glavobolje kada pokušavaju da ih sve sračunaju. S toga je bitno dobro se informisati pre samog odabira licenciranog brokera.

Preporučuje se odabir sigurnog kripto brokera sa transparentinm naknadama.

Spread (Širenje)

Spread predstavlja razliku između kupovne i prodajne cene. Broker može postaviti fiksni ili varijabilni spread. I jedan i drugi imaju i prednosti i nedostatke i pogoduju različitim tipovima investitora. Postoji mnogo spoljnih faktora koji utiču na tržište, pa samim tim i na spread.

Za investitore je važno da znaju šta je to spred, razumeju kako funkcioniše, kao i kada i kako se menja, tako da na osnovu toga mogu planirati kada i kako kupiti i prodati Dogecoin.

Kreditne Kartice / Debitne Kartice

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama je najpopularniji i najbrži način plaćanja. Ali treba dobro proučiti uslove koji važe prilikom plaćanja ovom metodom. Često su naknade za plaćanje bankovnim karticama niske, ali u nekim slučajevima mogu biti velike i nepovoljne. Zato se uvek detaljno informišite.

Skladištenje Dogecoina / novčanik

Kripto wallet je aplikacija koja funkcioniše kao novčanik za kriptovalute. Zove se novčanik pošto se koristi slično kao novčanik u koji se stavljaju štampani novac i kartice. Ali, umesto fizičkih elementa, on čuva pristupne ključeve koji se koriste za potpisivanje transakcija i obezbeđuje interfejs koji korisniku omogućava pristup kriptovaluti.

Kao i kod fizičkih novčanika, postoje različiti Dogecoin novčanici, od kojih svaki nudi kompromis između jednostavnosti i sigurnosti. Kripto novčanici se mogu podeliti na softverske i hardverske. Softverski mogu biti mobilni, web i desktop.

Ovi novčanici čuvaju podatke (Dogecoine) na mobilnim uređajima, internetu ili računarima, dok su hardverski novčanici fizički uređaji, poput USB drajva.

Sigurnost Dogecoin novčanika

Najbitnija osobina svakog kripto novčanika je sigurnost. Kriptovalute predstavljaju mete visoke vrednosti za hakere. Neke od zaštitnih mera su šifrovanje novčanika lozinkom, korišćenje dvofaktoske autentifikacije i čuvanje velikih količina podataka (vrednosti) van mreže (na hardverskim novčanicima).

Za čuvanja Dogecoina se preporučuje korišćenje kombinacije softverskih i hardverskih novčanika. Manj količina sredstava se može držati na računaru ili mobilnom uređaju u softverskom novčaniku, za svakodnevnu upotrebu, dok se ostatak, veći deo, čuva na hardverskom (hladnom) novčaniku.

Možete li kupiti Dogecoin bez lične karte?

Postoje platforme koje omogućavaju kupovinu Dogecoina bez lične karte ili drugog ličnog dokumenta. Investitori koji žele da ostanu anonimni, kao i neki maloletni investitori, koji ne poseduju lične karte, biraju menjačnice i berze koje omogućavaju registraciju bez lilčne identifikacije.

Ipak, treba biti oprezan sa ovakvim platformama. Sve najpopularnije i najkvalitetnije menjačnice i berze ne odobravaju registraciju korisnika bez lične identifikacije, odn. ličnog dokumenta. To rade zbog obezbeđivanja sigurnosti, kako sopstvene, tako i od korisnika.

Kako kupiti Dogecoin online – Tutorijal

Za sve one koji žele da investiraju u Dogecoin, u nastavku smo izlistali 5 jednostavnih koraka koji objašnjavaju Dogecoin kako kupiti preko online platformi. Na ovaj način ćete saznati kako kupiti Dogecoin u Srbiji.

Korak 1 - Napravite račun

Prvi korak je otvaranje naloga na pouzdanoj licenciranoj kripto platformi. Postoji mnogo kripto menjačnica na tržištu, i da bi odabrali onu koja je sigurna i najviše odgovara vašim zahtevima, potrebno je dobro se informisati iz relevantnih izvora. Jedna od najpopularnijih ovakvih platformi koju vam možemo preporučiti je Capital.com.

Korak 2 - Pošaljite ličnu kartu

Nakon unetih ličnih podataka, pošto se radi o licenciranoj platformi, potrebno je potvrditi svoj identitet. To se može veoma jednostavno uraditi, slanjem slike svoje lične karte.

Korak 3 - Uplatite sredstva

Kad je nalog na kripto menjačnici kreiran, da bi bili u mogućnosti da kupujete valute, neophodno je uplatiti sredstva. Ovo se može učiniti na nekoliko načina: uplatom putem kreditne ili debitne kartice ili korišćenjem nekih digitalnih novčanika, kao što je PayPal, Skrill ili Neteller.

Korak 4 - Pronađite Dogecoin na platformi

Unesite u polje za pretraživanje „Dogecoin“ i pronađite ovaj kripto coin. Jednostavim klikom je možete odabrati i u narednom koraku kupiti.

Korak 5 - Kupite Dogecoin

Na kraju ostaje pitanje kako kupiti Dogecoin online. Ovo je vrlo jednostavno i brzo. Pratite samo uputstva na ekranu i za par trenutaka ćete biti vlasnik ove popularne kriptovalute.

Zaključak

Dogecoin je jedna od najpopularnijih i najperspektivnijih kriptovaluta na tržištu, kojoj se predviđa uspešna budućnost. Iz ovog razloga su mnogi investitori zainteresovani za ulaganje u ovu kriptovalutu.

Ovaj tutorijal je, nadamo se, pomogao da odgovorite na pitanje kako kupiti Dogecoin 2024. godine. Videli smo da je kupovina vrlo brza i jednostavna, preko nekog od licenciranih brokera, a da su mogućnosti plaćanja raznovrsne. Ono što je najbitnije je detaljno se informisati o svimi aspektima kupovine Dogecoina.

Često postavljana pitanja

Šta je Dogecoin?

Da li da kupim Dogecoin?

Kako kupiti Dogecoin u Srbiji?

Kako kupiti i prodati Dogecoin?

Kako kupiti Dogecoin sa Paypal?

Gde je najbolje kupiti Dogecoin?

Kako sigurno kupiti Dogecoin?