Izudin Ahmetlić, vlasnik HIFA grupacije, istaknuti je bosanskohercegovački poduzetnik čija djelatnost uključuje trgovinu naftom i naftnim derivatima. HIFA grupa je među vodećim veletrgovcima naftom i naftnim derivatima u BiH. Osim toga, Izudin Ahmetlić se posvetio diverzifikaciji svojih poslovnih interesa, ulazeći u poljoprivrednu proizvodnju, proizvodnju namještaja, madraca, te profila za vrata i prozore. Prema procjenama Forbesa, ukupni prihodi Ahmetlićeve kompanije iznose 681,3 miliona KM godišnje.

Izudin Ahmetlić je dobitnik prestižne nagrade

Na dan obilježavanja prve godišnjice Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u BiH (IANUBiH) gospodinu Izudinu Ahmetliću uručena je nagrada “Emerik Blum” za privredni razvoj Bosne i Hercegovine.

izudin ahmetlic

Izudin Ahmetlić je izrazio čast i zadovoljstvo zbog primanja ovakvog priznanja, ali istovremeno vidi to kao svoju odgovornost. Gospodin Izudin Ahmetlić ovu nagradu također prepisuje svojim radnicima i saradnicima, koji iznalaze najbolja rješenja u okolnostima sa kojima se suočavaju svi privrednici u Bosni i Hercegovini.

HIFA Group

HIFA d.o.o. Tešanj je renomirana firma koja se ističe u distribuciji nafte i naftnih derivata kroz maloprodaju, igrajući ključnu ulogu u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Hifa d.o.o. Tešanj je otvorio svoju prvu benzinsku pumpu 1995. godine, čime je obilježen legalno registrovan početak poslovanja. Poslovni koncept je osmišljen i implementiran na nacionalnom nivou. Od osnivanja do danas HIFA bilježi kontinuirani rast i razvoj, što potvrđuje impresivna mreža benzinskih stanica pod okriljem HIFA d.o.o. Tešanj, distribuiran po gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Poslovna područja HIFA Grupe su: distribucija, proizvodnja i transport. Sa svojim proizvodima i uslugama prisutni su u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Mađarskoj, Češkoj i Nizozemskoj.

U okviru organizacione strukture maloprodaje u Bosni i Hercegovini, HIFA posjeduje 17 benzinskih pumpi, veliki broj standardnih, samouslužnih i automatskih autopraonica, vulkanizerskih radnji i organizovane prodaje TNG-a za putnička vozila, uz prateći asortiman robe.

Tokom svog neprestanog napretka, izgradili su partnerske odnose i stekli poverenje gotovo 200 kompanija u sektoru distribucije nafte i naftnih derivata.

HIFA d.o.o. zauzima vodeću poziciju kao snabdjevač LUEL-om obrazovnih, zdravstvenih institucija te drugih javnih ustanova u zeničko-dobojskom kantonu. Uz to, ponosni su što su rangirani među prvih 5 distributera LUEL-a u Federaciji Bosne i Hercegovine.

HIFA OIL Grupacije je poznata po ekspanziji poslovanja domaćim i stranim akvizicijama. Poduzeli su značajne poslovne poteze koji su ovu grupaciju zasvrstali među najznačajnije bosanskohercegovačke investitore.

Kontrola kvaliteta

Preduzeće HIFA d.o.o. Tešanj uspješno primjenjuje efikasan sistem upravljanja kvalitetom, zadovoljavajući specifične zahtjeve ISO 9001:2008 standarda. Zaposlenici pažljivo prate smjernice ovog standarda u svakodnevnom obavljanju svojih radnih zadataka.

Poruke Izudina Ahmetlića mladim ljudima

Kao osoba koja je sa 20 godina završila fakultet i radila na raznim poslovima, poput rada na mašinama i građevinarstvu, Izudin Ahmetlić prenosi važnu poruku mladima. Podstiče ljude da ne budu robovi svojoj profesiji, već da budu otvoreni za različite poslove i iskustva. Diplomirani inženjer agronomije, Izudin Ahmetlić ističe da je važno biti spreman na adaptaciju i tražiti mogućnosti izvan uže stručne oblasti.

Uz to, Izudin Ahmetlić poziva ljude da budu hrabri i odlučni u životu, ne čekajući da im država sve obezbijedi, već da sami doprinose društvu. Svojim riječima podstiče aktivno učešće u zajednici i pružanje pomoći državi po potrebi. Njegova poruka naglašava važnost samoinicijativnosti, prilagodljivosti i doprinosa zajednici u cilju postizanja uspjeha i ličnog zadovoljstva.