Aida Terzić Jašarević je izuzetna ličnost s bogatim iskustvima i postignućima. Aida je postala prepoznatljiva po svojoj posvećenosti obrazovanju i impresivnom radnom iskustvu. Srednje i visoko obrazovanje sticala je u Sarajevu i Torinu, a danas je ključna figura u turističkom sektoru kao generalna direktorica Hotela Pino Nature od 2016. godine. Od 2006. godine, uspešno predvodi RELAX TOURS SARAJEVO s 17 godina iskustva. Preuzimajući porodični biznis, diverzifikovala je poslovanje i 2016. godine otvorila najnagrađivaniji hotel u regionu, Hotel Pino Nature na Trebeviću.

Aida Terzić Jašarević biografija

Rođena u Sarajevu 8. Jula 1982. godine, Aida Terzić Jašarević je osoba čija je životna priča isprepletena sa raznolikim iskustvima i uspjesima. Nakon završetka dijela osnovnog obrazovanja u rodnom Sarajevu, Aida je nastavila svoje školovanje u Melburnu, gdje je završila preostali dio osnovnog i srednjeg obrazovanja u Lyndale Secondary College. Odlučna u svojim nastojanjima za obrazovanjem, paralelno je pohađala Scuola di Amministrazione Aziendale Univerziteta u Torinu, što joj je omogućilo da stekne dvostruku diplomu magistra ekonomskih nauka i MBA.

aida terzić

Aida je učila i napredovala na više frontova. Pored diplome Druge gimnazije (1997 – 2000.) stekla je diplomu magisterija marketinga na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i magisterija poslovne administracije (MBA) u oblasti marketinga. Osim toga ima i diplomu magisterija poslovne administracije (MBA) na Lyndale Secondary College u Melburnu.

Njeno studentsko doba obilježeno je angažmanom na Ekonomskom fakultetu i pjevanjem. Aida Terzić je u to vrijeme bila članica muzičkog dua Erato, gdje je zajedno sa Dalal Midhat snimala muzički album. Njena muzička karijera trajala je oko 11 godina. Vrijeme između predavanja provodila je u učenju, snimanju u muzičkom studiju, turnejama i intervjuima.

Sa bogatim radnim iskustvom, Aida Terzić trenutno obavlja funkciju generalne direktorice Hotela Pino Nature od Januara 2016. godine. Njeno drugo radno mjesto je u Relax Tours grupaciji na čijem čelu je od Aprila 2006. godine, ukupno posjedujući 17 godina iskustva u turističkom sektoru.

Aida Terzić je naslijedila porodični biznis u turizmu, specifično fokusiran na putovanja, hotelijerstvo i biznis, koji je njen otac osnovao 1988. godine. Hotel Pino Nature je otvoren krajem 2015. godine kao dio diverzifikacije poslovanja Relax Toursa. Ovaj hotel je postao najnagrađivaniji u regionu, a Aida je izrazito ponosna na uspjeh koji su postigli zajedno s tim projektom.

Turistička agencija Relax Tours

Započevši svoj rad u skromnoj poslovnici u Sarajevu 1988. godine, Relax Tours je prvi među privatnim turističkim agencijama u Bosni i Hercegovini. Odmah su se istaknuli inovativnim pristupom usluzi putovanja pružanjem sveobuhvatnih aranžmana koji uključuju smještaj, avionske karte, transfere i ostalo. Sve jednostavno rezervirano u jednom koraku.

aida terzić relax tours

Danas Relax Tours broji 46 radnika posvećenih tome da ispunjavaju sva očekivanja svojih klijenata i pružaju nezaboravan odmor. Njihova pažnja prema detaljima omogućava putnicima da se opuste i uživaju u svakom trenutku svog putovanja. Stručnjaci u ovoj agenciji su ne samo najbolji, već i među najkompetentnijima u industriji. Svake godine, zaposlenici prolaze kroz dodatne kurseve kako bi obogatili svoje znanje i iskustvo, uvijek težeći pružanju vrhunske usluge klijentima.

Relax Tours ima tri poslovnice te je vlasnik hotela Pino Nature na Trebeviću. Ponosno nose članstvo u IATA-i (International Air Transport Association Nr: 74 3 20 18 6) i koriste globalni rezervacijski sistem Amadeus. Ukoliko vas zanima uspješna prodaja u bilo kojoj oblasti preporučujemo vam naš članak na tu temu. Njihovi zaposlenici su višejezični, komunicirajući na engleskom, njemačkom, talijanskom i švedskom jeziku. Kao vodeća turistička agencija u Bosni i Hercegovini, Relax Tours ima posebne ugovore s renomiranim svjetskim kompanijama poput TUI Group, Regent, Central School of English, EC i Study Group, čineći ih preferiranim partnerom za područje BiH.

Aida Terzić Jašarević nagrade i priznanja

Dobitnica mnogih prestižnih nagrada, Aida se posebno ističe nagradom Business Elite’s Awards, koja ne samo da priznaje njen doprinos turizmu već ima i poseban značaj u kontekstu oporavka sektora nakon pandemije. Njen uspjeh u karijeri od 18 godina dodatno je naglašen emotivnim vezivanjem za Hotel Pino Nature, koji opisuje kao svoje treće dijete, izražavajući ponos zbog postignutog uspjeha tog projekta.

Tokom proteklih godina, izuzetna postignuća kompanije Relax Tours rezultat su neumornog rada i posvećenosti. Trud i predanost kompanije prepoznati su kroz raznovrsna priznanja i nagrade koje su s ponosom primljene. Istaknimo samo neka od ovih priznanja: “Oskara u turizmu” osvojili su 2002. godine, naslov “Menadžer godine” pripao im je 2008. godine. 2015/2016. dobili su priznanje “BEST BUY” za najbolji omjer cijene i kvaliteta od strane ICERTIAS – International Certification Association iz Zurich-a.

Ponose se i činjenicom da su među najuspješnijim firmama u Bosni i Hercegovini prema istraživanju i odabiru Centra za Istraživanje i Razvoj iz Banja Luke (2015). Također, dobili su prestižnu nagradu “Stvaratelji za stoljeća” od Međunarodnog ekonomskog foruma “PERSPEKTIVE” Dubrovnik. Ova nagrada se dodjeljuje za izniman doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Ova priznanja dodatno potvrđuju posvećenost ove turističke agencije izvrsnosti i inovacijama u poslovanju.