S obzirom na to da cijene Bitcoina ponovo rastu, kripto-trading botovi postaju sve popularniji. Radi se o jednoj od najpopularnijih autonomnih platformi za internetsko trgovanje Bitcoinom, Ethereumom, Bitcoin Cashom i drugim kriptovalutama. Prema informacijama sa web stranice platforme, Bitcoineer nudi algoritamske alate za trgovanje koji mogu pomoći trgovcima da ostvare više profita.

Može li ovaj trading robot pomoći trejderima da budu profitabilniji ili je ova platforma prevara? U našoj recenziji ćemo detaljnije testirati tvrdnje ove platforme i pomoći trgovcima da odluče je li ovo pravi izbor za njih.

Bitcoineer u kratkim crtama

Ovdje je prikazana tablica s osnovnim informacijama o ovoj platformi za trading.

Naknade za trgovanje Ne postoji
Mobilna aplikacija iOS i Android
Najniži depozit 250 USD
Podržane kriptovalute BTC, ETH, BCH, LTC, DASH, XRP i druge.
Služba za korisnike Razgovor uživo i e-mail
Poluga Nije specificirano
Demo račun Da
Zahtjevana stopa uspješnosti Nije specificirano
Mogućnost plaćanja Fiat valutama Da

Šta je Bitcoineer?

Bitcoineer, online trading platforma za kriptovalute, od drugih sličnih platformi izdvaja se po tome jer koristi napredne alate za trgovanje. Također, karakteriše je i upotreba naprednih algoritama. Obzirom na navedeno, ova platforma korisnicima omogućava automatsko identificiranje postavki trgovanja i opciju da trading roboti umjesto korisnika izvrši trgovanje. Posljedično za korisnika ovo predstavlja uštedu vremena i veću profitabilnost. Ono što je sporno vezano je za navedeno da sama platforma ne pruža uvid u tačnost algoritama niti su dostupne recenzije korisnika.

bitcoineer

Da biste poslovali preko ove platforme, potrebno je uplatiti minimalni iznos od 250 USD. Opciono možete plaćati konvencionalnim načinom i koristiti brze opcije plaćanja. Imajte na umu da smo istraživanjem došli do zaključka da je nedostatak platforme transparentnost. Stoga preporučujemo oprez i dodatno informisanje prije nego ova platforma postane vaš izbor.

Kako funkcioniše Bitcoineer?

Na web stranici se nalaze informacije o tome kako ovaj robot za trgovanje kriptovalutama funkcioniše. Moguće je pronaći informacije o tome da se ovaj robot oslanja na algoritam trgovanja za prepoznavanje profitabilnih prilika na kripto tržištu. Robot izvršava trgovine u ime korisnika.

Ovaj trading robot, poput Robbo AI, koristi algoritam koji analizira historijske cjenovne obrasce kako bi prepoznao profitabilne prilike za trgovanje. Nakon toga, robot automatski postavlja trgovine u pravo vrijeme i zatvara ih kada se postigne ciljana dobit ili ako se postigne stop/loss. Platforma nije ograničena samo na Bitcoin, već trguje i drugim popularnim kriptovalutama poput Bitcoin Cash-a, Ethereuma, Litecoina i Ripple-a. U vodiču na našoj web stranici možete pronaći informacije o tome kako kupiti bitcoin ukoliko ste zainteresovani za ovu kriptovalutu.

Informacije o tome koliko je algoritam uspješan u trgovanju nisu dostupne za javnost, s obzirom da ovaj trading robot ne dijeli informacije o svojoj stopi uspješnosti ili trading strategijama koje koristi. Trgovci mogu testirati ovu platformu bez rizika gubitka novca u stvarnom trgovanju korištenjem demo računa koji je dostupan na platformi.

Da biste se registrovali na ovoj platformi, potrebno je popuniti jednostavan obrazac i izvršiti uplatu minimalnog depozita od 250 USD. Međutim, trenutno nema dostupnih informacija o tome pruža li platforma alate kao što su grafikoni, opcije stop/loss ili upozorenja o cijenama.

Na ovoj platformi postoji mogućnost kupovine različitih kriptovaluta kao što su Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Gold (BTG), IOTA (MIOTA), Binance Coin (BNB) i druge. Bitcoineer se može testirati na demo računu kako bi trgovci mogli procijeniti njegovu učinkovitost u trenutnim tržišnim uvjetima.

Bitcoineer ključne karakteristike

Ova platforma za trgovanje navodno pruža neke posebne karakteristike, uključujući algoritamsko trgovanje i integraciju s popularnim softverskim alatima poput Web Tradera i Meta Tradera 4. Također se tvrdi da platforma pruža trgovcima pristup naprednom grafikonu u stvarnom vremenu, kao i mogućnost trgovanja kriptovalutama s visokom razinom likvidnosti. Platforma tvrdi da pruža sigurno i brzo trgovanje uz minimalne naknade za korisnike.

MetaTrader 4 i 5 integracija

Ova platforma za trgovanje lako surađuje s MetaTrader 4 i MetaTrader 5, popularnim platformama za trgovanje dostupnim na desktopu, webu i mobilnim uređajima. Iako nisu pruženi detalji o načinu integracije, važno je napomenuti da MetaTrader 4 i 5 podržavaju širok spektar algoritama za trgovanje. Ovo znači da postoji mogućnost da Bitcoineer bude integrisan u ove platforme kao automatizovani robot za trgovanje.

trgovinska platforma

Bitcoineer algoritamsko kripto trgovanje

Platforma nudi trgovcima pristup vlastitom algoritmu za kripto trgovanje, no detalji o tome kako algoritam tačno funkcionira su rijetki. Ova platforma tvrdi da njen algoritam može pomoći trgovcima da profitiraju od svakodnevnih fluktuacija cijena kripto tokena.

Trgovci trebaju samo pružiti minimalni stepen ručnog nadzora dok algoritam obavlja mnoge druge aspekte trgovanja za njih. Ovaj trading robot ne dijeli svoju stopu dobitka, stoga trgovci trebaju biti oprezni prilikom korištenja ove platforme za trgovanje algoritmima. Važno je napomenuti da slične platforme za algoritamsko trgovanje obično čuvaju u tajnosti informacije o svojim uslugama.

Više kripto tržišta

Na ovoj platformi, moguće je trgovati sa pet najvećih kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji: Bitcoinom, Ethereumom, Litecoinom, Bitcoin Cashom i Rippleom. Ove kriptovalute su među najtraženijima na tržištu i lako su dostupne za trgovanje na različitim kripto berzama i brokerskim platformama.

Trgovcima je bitno imati pristup različitim kripto tržištima kako bi mogli iskoristiti mogućnosti trgovanja u različitim kriptovalutama. Na primjer, ukoliko Bitcoin vrijednost stagnira, drugi tokeni poput Litecoina mogu postati veoma volatilni i stvoriti mnoge prilike za trgovanje.

Demo račun za trgovanje

Platforma ima opciju besplatnog trgovanja, odnosno demo račun za trgovanje kako bi korisnicima omogućio procjenu efektivnosti platforme u stvarnim tržišnim uvjetima. Demo račun je važan alat koji trgovcima omogućava da testiraju kako platforma radi i da li njen algoritam može donijeti konstantne profite.

Međutim, kako bi pristupili demo računu, trgovci se moraju registrovati na platformi i uplatiti minimalni depozit od 250 dolara. Korisnici mogu podići svoja sredstva bez naknade ukoliko su testirali trgovanje na demo računu i nisu zadovoljni platformom.

24/7 kripto trgovanje

Na Bitcoineer platformi može se pronaći informacija da njihov algoritam za trgovanje kriptovalutama može funkcionisati bez prestanka. To pruža trgovcima mogućnost da iskoriste prilike za trgovanje koje se pojavljuju u različitim vremenskim zonama, jer se cijene kriptovaluta mogu mijenjati prilikom otvaranja tržišta širom svijeta. Nije jasno da li ovaj robot za trgovanje uzima u obzir otvaranje tržišta u svoj algoritam za trgovanje. Osim toga, nepoznato je kako se nosi s promjenama na tržištima koja nisu dostupna 24 sata dnevno.

Bitcoineer naknade

Ova platforma tvrdi da neće biti nikakvih skrivenih troškova za korisnike. To znači da neće biti naknada za otvaranje ili vođenje računa, trgovanje, ili za uplate i isplate. Ova platforma za trgovanje tvrdi da neće naplaćivati nikakve naknade na profit koji trgovci ostvare. Sve ove naknade su jasno navedene na web stranici platforme kako bi se trgovcima pružila potpuna transparentnost i izbjegle bilo kakve neugodne iznenađenje u obliku skrivenih troškova.

Naknade za račun Nema
Provizije Nema
Naknade za depozit Nema
Naknade za povlačenje Nema

Kako se upotrebljava Bitcoineer?

Ukoliko ste znatiželjni po pitanju ovog trading robota, možete ga isprobati. Prethodno je samo potrebno izvršiti prijavu na web stranici prateći postupak registracije po koracima:

Korak 1: Registrujte profil na Bitcoineer platformi

Na web stranici pronaći ćete obrazac koji će vas logično voditi kroz cijeli proces registracije. Potrebno je unijeti vaše lične podatke; ime, adresu i br. telefona.

registrujte profil na bitcoineer platformi

Korak 2: Uplatite novac

Da biste počeli trgovati na Bitcoineer platformi, neophodno je za početak uplatiti minimalni iznos od 250 dolara. Korisnici mogu izvršiti uplatu kreditnom karticom, debitnom karticom ili putem bankovnog prijenosa.

Korak 3: Demo trgovanje

Platforma preporučuje svim korisnicima da prvo isprobaju demo račun prije nego što započnu s trgovanjem uživo. Demo račun im pruža priliku da nauče koristiti ovu platformu. Istovremeno im daje mogućnost da procijene odgovara li platforma njihovom stilu trgovanja bez rizika od gubitka stvarnog novca. Korisnici mogu pristupiti demo računu nakon registracije na platformi, bez dodatnih naknada ili obveza.

Korak 4: Bitcoineer trgovanje uživo

Nakon učenja trgovanja na demo računu, korisnici mogu početi trgovanje uživo. Algoritam platforme će upotrijebiti sredstva sa njihovog računa kako bi automatski trgovao kriptovalutama.

bitcoineer trgovanje uživo

Korak 5: Povucite svoja novčana sredstva

Platforma omogućava besplatno podizanje sredstava s korisničkog računa u bilo kojem trenutku, prema navodima na njihovoj web stranici. Ovo povremeno podizanje sredstava može biti korisno za osiguravanje zarade ostvarene na ovom tfgovinskom robotu.

Kako mogu izbrisati svoj Bitcoineer račun?

Bitcoineer ne pruža informacije o procesu zatvaranja računa na svojoj web stranici, ali korisnici koji žele zatvoriti svoj račun mogu se obratiti podršci Bitcoineer tima za dobivanje uputstva. Trgovanje kriptovalutama može biti vrlo profitabilno. Upotreba automatizovane trading platforme poput ove može povećati vaše šanse za profitom.

Ako se odlučite prestati koristiti ovu platformu i želite izbrisati svoj račun, možete se obratiti korisničkoj podršci za savjete. Također, možete pronaći opciju brisanja računa u meniju na platformi ili zatražiti od vašeg brokera da obriše vaš račun. Imajte na umu da će brisanje računa značiti gubitak svih vaših podataka povezanih s brokerom.

Je li korištenje Bitcoineera jednostavno?

Ova platforma je vrlo jednostavna za korištenje te ju je lako naučiti čak i ako ste početnik. Postoji velika sličnost Bitcoin Dynamit platforme sa Bitcoineer-om. Nije namijenjena samo iskusnim trgovcima, već je otvorena za sve koji žele trgovati kriptovalutama.

je li korištenje bitcoineera jednostavno

Postupak registracije i prijave su veoma jednostavni. Potrebno je samo pronaći obrazac za prijavu i unijeti svoje osnovne podatke. Na raspolaganju je besplatni demo račun kako bi trgovcima pružio priliku da nauče kako platforma funkcioniše prije trgovanja uživo.

Ko su osnivači Bitcoineer platforme?

Podaci o osnivačima i razvojnom timu ove platforme nisu dostupni na njezinoj službenoj web stranici. Osobe koje stoje iza stvaranja ovog robota za trgovanje odlučile su zadržati anonimnost.

Načini plaćanja na Bitcoineeru

Kada se radi o transakcijama na ovoj platformi, postoje različite opcije za metode plaćanja. Korisnici mogu izvršiti uplatu na svoj račun kreditnim i debitnim karticama, e-novčanicima, kao i bankovnim prijenosom. Ove metode su popularne među trgovcima kriptovalutama i pružaju sigurne i brze načine za upravljanje svojim finansijama na platformi. Detaljne informacije o svakoj od ovih metoda plaćanja, kao i uputstvo o tome kako izvršiti uplate, dostupne su na web stranici platforme.

Kako mogu pristupiti Bitcoineeru?

Prema tvrdnjama tima platforme, njihov robot za trgovanje dostupan je na različitim operativnim sistemima, uključujući iOS, Windows, Mac i Android. Osim toga, platforma je dostupna i putem web sučelja koje je dostupno na bilo kojem uređaju koji ima pristup internetu. Bitcoineer također nudi integraciju sa popularnim platformama za trgovanje Forexom i kriptovalutama – MetaTrader 4 i MetaTrader 5, koje nude različite karakteristike za tehničku analizu.

Da li poznate osobe podržavaju Bitcoineer?

Postoje nagađanja na internetu da su neke poznate osobe i veliki brendovi podržali ovaj robot, poput Elona Muska, Tesle i Amazona. Međutim, nije pronađen nijedan dokaz koji bi to potvrdio. Iako su Musk i Bezos govorili o kriptovalutama, nisu se izjasnili o ovoj platformi. Ovaj trading robot ne otkriva identitete svojih korisnika, pa nije moguće saznat da li poznate osobe koriste ovu platformu. Ipak, važno je napomenuti da izjave o podršci poznatih osoba i kompanija ovoj platformi nisu potvrđene.

Je li Bitcoineer prevara?

Platforma iznosi neke obećavajuće tvrdnje o svojim mogućnostima, ali ne garantira trgovcima zaradu. Ipak, web stranica ostavlja dojam da trgovci imaju velike izglede za zaradu prilikom korištenja ove platforme.

Međutim, teško je sa sigurnošću reći može li Bitcoineer biti profitabilan. Naime, robot pruža vrlo malo informacija o svom algoritmu, platformi za trgovanje i historijskoj stopi dobitaka. Nema primjera trgovaca koji su ostvarili profit koristeći ovu platformu, niti se ističu zarade korištenjem platforme.

Iako platforma ne daje izjave postojećih korisnika, postoji nekoliko pozitivnih recenzija o izvedbi platforme na internetu. Međutim, ove recenzije nismo mogli potvrditi kao pouzdane.

Izjave na web stranici platforme su slične izjavama drugih platformi za trgovanje. Mnoge platforme kripto trgovanje koriste algoritme slične onima koje ovaj robot promoviše. Također postoje renomirane automatizovane platforme za trgovanje kriptovalutama koje nude neke od identičnih mogućnosti kao ova platforma.

Prilikom korištenja bilo koje nove platforme za trgovanje korisnici bi trebali biti na oprezu, bez obzira što zvuči primamljivo. Iako Bitcoineer tvrdi da nudi uzbudljive mogućnosti za zaradu, nije moguće sa sigurnošću utvrditi jesu li trgovci u mogućnosti zaraditi. Robot ne pruža dovoljno informacija o svojoj platformi za trgovanje, algoritmu ili povijesnoj uspješnosti. Čak i ako su sve izjave istinite, to ne znači da će trgovci uspjeti ostvariti profit.

Bitcoineer ne pruža dovoljno informacija o svojoj platformi za trgovanje, algoritmu ili uspješnosti u prošlosti. Nemoguće je pronaći izjave korisnika koji su zaradili koristeći ovu platformu, niti postoje primjeri zarada na platformi. Iako su dostupne pozitivne recenzije na internetu, njihova istinitost nije potvrđena. Slične mogućnosti i algoritmi se nude na mnogim drugim platformama za trgovanje.

Iz tog razloga, trgovci bi trebali biti oprezni i ne smiju se oslanjati na obećanja bilo koje platforme za zaradu. Čak i ako su obećanja istinita, to ne znači garanovanu zaradu. Trgovci bi trebali pažljivo procijeniti svaku platformu za trgovanje i ne rizikovati više nego što si mogu priuštiti.

Koliko iznosi minimalna uplata na Bitcoineer platformi?

Kada se otvara novi račun na ovoj platformi, neophodno je uplatiti 250 dolara. Ovaj iznos ne predstavlja naknadu za otvaranje računa, već novac koji se može povući u bilo kojem trenutku. Platforma omogućava uplate putem kreditnih kartica, debitnih kartica i bankovnih prijenosa, pri čemu nema naknada za uplate ili isplate.

Važne napomene prije trgovanja na Bitcoineeru

Prije nego što započnete trgovanje na Bitcoin Profit platformi, važno je razmotriti sljedeće savjete:

 • Poslušajte savjete svog ovlaštenog brokera kako biste osigurali sigurnost vašeg trgovanja.
 • Započnite s minimalnim pologom i postupno povećavajte ulaganje tek kada budete sigurni u svoje sposobnosti trgovanja.
 • Redovno povlačite svoju zaradu kako biste izbjegli zloupotrebu i zavisnost o trgovanju.
 • Provjeravajte svoj račun redovito kako biste osigurali da su vaše pozicije sigurne i podaci zaštićeni.
 • Investirajte samo onoliko koliko si možete priuštiti jer su gubici neizbježni, a trauma koju biste mogli doživjeti ne vrijedi rizikovanja.

Dodatne informacije o Bitcoineer-u

Platforma u svojoj ponudi ima različite edukativne resurse za korisnike koji žele proširiti svoje znanje o trgovanju kriptovalutama. Osim često postavljanih pitanja na web stranici, korisnici mogu pronaći bogat izvor informacija u obliku web blogova, YouTube kanala i podcasta. Ovaj trading robot u ponudi ima demo račun koji budući trgovci mogu iskoristiti za testiranje sposobnosti trgovanja prije stvarnog trgovanja.

Bitcoineer ima integrisane alate za ulaganje u kriptovalute, trgovanje i finansije s brokerima na mreži, što korisnicima omogućava praćenje trgovina u stvarnom vremenu.

Prema informacijama sa web stranice platforme, ovaj trading robot nudi izvrsnu korisničku podršku. Korisnici mogu dobiti pomoć u vezi s bilo kojim pitanjima ili upitima koje imaju kontaktirajući predstavnike u bilo koje doba dana. Korisnička podrška dostupna je putem live chata za trgovce koji imaju aktivne račune. Međutim, za trgovce koji se još nisu pridružili platformi, dostupan je online obrazac za kontakt kako bi stupili u kontakt s kompanijom i dobili informacije.

Bitcoineer prednosti i nedostaci

Na temelju informacija dostupnih na platformi, Bitcoineer ima neke prednosti i nedostatke koje možemo istaknuti:

Prednosti:

 • Integrirana je s MetaTrader 4 i 5
 • Prilagođena je početnicima
 • Omogućava trgovanje s 5 popularnih kriptovaluta putem svog algoritma
 • Nepostojanje naknada za otvaranje računa ili trgovanje
 • Besplatan demo račun za vježbanje dostupan je svim korisnicima

Nedostaci:

 • Minimalni iznos za otvaranje računa iznosi 250 dolara
 • Nepostojanje informacija o primjerima zarade na platformi

Završne riječi o Bitcoineeru

Bitcoineer je trading robot koji nudi algoritamsko trgovanje kriptovalutama, tvrdeći da može pomoći trgovcima da uštede vrijeme i postignu veću zaradu. Međutim, nedostatak informacija o tome kako algoritam funkcionira i njegovoj uspješnosti, upozorava trgovce da budu oprezni prilikom korištenja ove platforme.

Ovaj trading robot također nudi besplatni demo račun kako bi se korisnici mogli upoznati s platformom prije trgovanja u stvarnom vremenu. Iako smo saznali osnovne informacije o minimalnom depozitu i podržanim kriptovalutama, postoje nedostatne informacije o samoj kompaniji.

Ova recenzija ima za cilj pružiti korisnicima detaljan pregled karakteristika i potencijalnih prednosti i nedostataka korištenja ove platforme.

Imajući u vidu nepostojanje recenzija korisnika, nije moguće pouzdano utvrditi mišljenje tržišta o Bitcoineer platformi. Preporučuje se detaljno istraživanje ove platforme i saznavanje više o rizicima povezanim s trgovanjem kriptovalutama. Business2Community nudi vodič o ulaganju u kriptovalute pa bi bilo korisno proučiti te informacije prije ulaganja. Preporučuje se oprez i provjera da li Bitcoineer platforma odgovara vašim potrebama prije nego što deponirate novac na svoj račun.

Često postavljana pitanja o Bitcoineer platformi

Šta je Bitcoineer?

Je li ova platforma legitimna?

Kako se mogu priključiti Bitcoineer platformi?

Je li Bitcoineer na Trustpilotu?

Da li Elon Musk koristi ovu platformu?

Kako mogu pristupiti ovoj platformi?

Alternativne platforme za trgovanje kriptovalutama