Zarada putem interneta nije novost, ali je ograničena na kvalifikovane profesionalce kao što su koderi, UI/UX dizajneri, računovođe i slični poslovi koji zahtijevaju opsežnu obuku za obavljanje. Teško je, i dok ovo govorim, shvaćam koliko je ovo potcenjivanje, zarađivati na internetu bez ikakvih prethodnih vještina ili obuke kako bi se izgradio stabilan tok prihoda putem internetskih izvora.

Ali ima nade. Kako se sve više kompanija odlučuje za zapošljavanje privremenih radnika i iznajmljivanja malih poslova, online zapošljavanje je češći nego prije. Sastavio sam listu takvih poslova koji ne zahtijevaju posebne vještine i nula do malo obuke za obavljanje.

Evo 7 načina da zaradite novac na internetu

Postanite operater za unos podataka

Poslovi unosa podataka jednostavni su i laki za početnike da započnu karijeru. Kao operater unosa podataka, od Vas se može očekivati da obavljate niz zadataka koji mogu uključivati upisivanje skupa podataka u proračunsku tabelu, prepisivanje pdf-a ili slikovnih datoteka u Microsoft Word. Obim rada za operatere podataka je neograničen.

zarada preko interneta

Na osnovu relativne lakoće posla, poslovi unosa podataka počinju po niskoj stopi od $3-$4 na web stranicama za freelancing. Međutim, kako vaše iskustvo i reputacija budu rasli, naći ćete bolje prilike koje se mogu isplatiti od 10 dolara i više.

Radite kao pomoćnik u korisničkoj službi

Kako e-trgovina raste neviđenom brzinom, posebno tokom ove blokade, kupci su željni saznati više o poslovima kojima se bave prije kupovine. To znači da ima više prostora za menadžere upita kupaca koji mogu pravovremeno odgovoriti na pitanja i ostvariti prodaju uz odličnu korisničku uslugu.

Zaposlite se kao virtuelni asistent

Da li ste upućeni u tehnologiju i odličan komunikator? Ukoliko je tako zaposlite se kao virtuelni asistent. Možete isprobati bilo koji broj web stranica koje unajmljuju virtualne asistente kao što su Virtalent, 24/7 Virtual Assistant ili Freelancer.

Opis posla virtuelnog asistenta mogao bi uključivati širok raspon poslova, uključujući unos podataka, zakazivanje kalendara Vašeg klijenta, letove i hotelske karte i bilo koji drugi zadatak za koji je Vašem klijentu potrebna pomoć.

Ovdje je važno shvatiti da ćete blisko sarađivati sa svojim klijentom i morate osigurati da možete zaobići njegov ili njen kalendar. Ovo zaista oduzima mnogo fleksibilnosti Vašem radnom rasporedu, ali s druge strane, VA-ovi zarađuju stabilniju platu.

Radi kao prevodilac

Znam da sam obećao da ću navesti poslove koji ne zahtijevaju dodatne vještine, ali ako znate neki strani jezik, onda su prevodilački poslovi predobra prilika da ih ne uvrstim na ovu listu.

Dvojezični mogu iskoristiti milione radnih prilika kao profesori engleskog za govornike kojima nije maternji jezik, prepisivače ili čak operatere pozivnog centra kod kuće.

Popunite online ankete

Preduzeća, istraživači i vladine agencije koriste ankete kako bi bolje razumjeli svoje klijente i birače. Ovo često zahtijeva vrlo brzo dobijanje rezultata ankete u realnom vremenu. Tu na scenu stupaju anketne stranice.

Možete se registrovati kao anketar i zaraditi od $1-$3 po obrascu sa ovih web stranica. Međutim, budite upozoreni da ispunjavanje online anketa može biti brz način da zaradite novac; neće vas učiniti bogatim. Tretirajte ovu priliku kao dodatni posao pored Vašeg trenutnog posla ili jednu od mnogih sporednih poslova koje biste mogli raditi na internetu.

Pokušajte Copy Trading

Trgovanje valutama, dionicama i opcijama može biti zastrašujuće i to s pravom. Potrebno je mnogo obuke, čitanja o mehanici slobodnih tržišta i praćenja najnovijih vijesti da biste razumjeli uspone i padove tržišta. Međutim, postoji način da se sigurno trguje, a da ne postanete berzanski poznavalac — Copy Trading.

Dakle, šta je Copy Trading? Ideja koja stoji iza trgovine kopiranjem je jednostavna. Umjesto da birate vlastite dionice i sredstva u koje ćete ulagati, koristite alate društvenih trgovaca da pronađete stručne trgovce čiju trgovinu možete kopirati. Dakle, ako stručnjak kojeg ste odabrali dodijeli 1% svog ulaganja u dionice Applea, također biste imali 1% svog ulaganja usmjerenog na iste dionice.

Platite da testirate web stranice

Web dizajneri često koriste fokus grupe za testiranje funkcionalnosti svojih web stranica. Ako možete slijediti jednostavna uputstva i kretati se kroz web stranicu, testiranje web stranice može biti za vas.

Međutim, prije nego što počnete, evo šta možete očekivati:

Web dizajneri dizajniraju web stranice za ljude poput vas i mene i žele osigurati da se svi ugodno osjećaju na web stranici. Također, zahvaljujući naprednim alatima za testiranje, dizajneri također mogu proučavati vaše ponašanje kako bi otkrili kako mogu povećati klikove (i prodaju) mijenjanjem određenih elemenata na web stranici. Stoga je sasvim prirodno da kompanije i dizajneri plaćaju svojoj ciljnoj publici da testira njihovu web stranicu.

Zaključak

Molio bih sve da primjene svoje najbolje vještine u zarađivanju na internetu. U idealnom slučaju, pokušajte raditi na dva do tri online streama dok se jedan od njih ne pokaže kao stalan izvor prihoda. U današnjoj udaljenoj ekonomiji, ne samo da je moguće vratiti sredstva za život zaradom na internetu, već je moguće zaraditi više nego što biste na redovnom poslu.