Platforma Business 2 Community pokrenuta je 2011. godine kako bi poslovnim profesionalcima pružila informacije o sticanju i upravljanju imovinom, povećanje izloženosti svoje organizacije i umrežavanje s drugima. Naš portal nudi sveobuhvatne informacije i obrazovne vodiče za poslovne ljude kao i ostale pojedince. Ovdje možete pronaći različite poslovne informacije od najnovijih industrijskih trendova do recenzija softvera, uključujući iskustva iz stvarnog života naših stručnih saradnika i analitičara.

Misija

Naša misija je da stvorimo otvorenu zajednicu između poslovnih profesionalaca i šire zajednice, pokušavajući da pružimo sveobuhvatan pogled na trenutnu ekonomsku panoramu. Naš cilj je ponuditi širi i detaljniji pogled na sve one sektore koji se odnose na svijet online trgovine, nastojeći da se temama bavimo na najjednostavniji način, tako da naši čitatelji steknu neophodna znanja kako bi donosili što bolje odluke u vezi sa njihovim investicionim aktivnostima.

Možemo računati na neke od najtraženijih stručnjaka u sektoru, profesionalce koji su odlučili da svoja iskustva stave u službu naših čitatelja. Naši autori daju nam vrijedne uvide iz perspektive preduzeća-potrošača i poslovno-poslovnog, podržavajući nas u stvaranju iskustva poslovno-zajednica.

Podaci o kompaniji i adresa

Business2Community je proizvod Finixio Ltd, engleske online medijske kompanije sa sjedištem u Londonu i registrovane u registru kompanija pod brojem 11705811.

Adresa naše kancelarije je: St Magnus House, 3 Lower Thames Street, London, ECR3 6HE.

Naša e-mail adresa je: [email protected]

Pravila oglašavanja

Pojedini sadržaji koji su objavljeni na Business 2 Community mogu biti popraćeni sponzoriranim reklamama proizvoda. Neke stranice mogu sadržavati pridružene veze na proizvode ili usluge koji preporučujemo, a na osnovu kojih primamo proviziju ukoliko se prijavite na partnerski program. Međutim, ta vrsta sponzorstva nema nikakav uticaj na sadržaj koji objavljujemo, integritet naših pisaca ili nezavisnost naše web stranice.

Naš tim će rado razgovarati o potencijalnom komercijalnom partnerstvu i reklamnim položajima unutar recenzija naše platforme za trgovanje ili drugog sadržaja. Imamo blisku saradnju s našim partnerima i dokazano iskustvo u stvaranju značajne komercijalne vrijednosti markama.

Otvoreni smo za nova oglašivačka partnerstva, uključujući oglase na Business2Community ili našim sestrinskim stranicama TradingPlatforms.com, Buyshares.co.uk, Learnbonds.com, StockApps.com i InsideBitcoins.com.

Ko smo mi?

autor kerim selmanovic Kerim Selmanović

Kerim je finansijski analitičar koji se specijalizirao za kripto i blockchain. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu iz oblasti finansijskog menadžmenta. Radio je u finansijskoj industriji više od 10 godina, a zadnjih 5 godina je uključen u kripto i blockchain tematiku. Kerim je visoko analitički mislilac koji uvijek traži nove načine da poboljša svoje razumijevanje tržišta. Stalno traži nove informacije i pokušava pronaći nove načine kako ih primijeniti u svom radu.

Tokom svog putovanja Kerim je postigao veliki uspjeh investirajući u razne altcoine, čime je izazvao veliko divljenje u području kriptovaluta. Ljudi koji se žele upustiti u ovaj sektor žele dobiti njegove pronicljive uvide i stručno znanje o pitanjima kao što su ulaganja ili poslovna strategija u vezi sa svim tim. Kerim je također odličan komunikator i voli dijeliti svoje znanje s drugima. Uvijek rado pomaže ljudima da saznaju više o ovim složenim temama. Za naš portal je počeo da radi od Avgusta 2022. godine.

sanjin babic Sanjin Babić

Sanjin je finansijski analitičar koji u industriji radi više od 10 godina. Ima opsežno znanje o tržištima i zna kako interpretirati podatke i trendove. Također je stručnjak za blockchain i kriptovalute te je bio uključen u nekoliko uspješnih projekata u tim područjima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Mostaru i stekao titulu bachelor menadžmenta iz oblasti finansija.

Kao rezultat njegovog iskustva i stručnosti, Sanjin je često tražen kao konzultant od strane mnogih firmi i start-upa koji žele ući u kripto prostor. Njegovi su uvidi pomogli brojnim firmama da donesu informiranije odluke o svojim ulaganjima, nešto čemu se veseli nastaviti raditi u budućnosti. Svoj radni angažman na Business2Community je započeo u Avgustu 2022. godine.

Sanjin voli ono što radi jer mu to omogućava da pomogne drugima da ostvare svoje finansijske ciljeve, nešto što mu donosi veliko zadovoljstvo.

emina sahbegovic Emina Šahbegović

Emina je stručnjakinja u finansijskom sektoru s preko 10 godina iskustva u industriji. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Tuzli iz oblasti finansija. Stručnjak je za blockchain, kriptovalute i bitcoin. Bila je uključena u brojne uspješne projekte u finansijskom sektoru i stekala je bogato znanje i iskustvo u ovoj oblasti.

Emina je visoko motivirana osoba koja uvijek traži nove prilike za rast i učenje. Ona je strastvena u svom poslu i ponosna je na svoja postignuća. Snažno vjeruje u potencijal blockchain tehnologije i njenu sposobnost da revolucionira finansijski sektor. Sa Eminom smo započeli saradnju u Septembru 2022. godine.

Emina je aktivna članica zajednice kriptovaluta i bila je uključena u brojne projekte vezane uz Bitcoin i druge digitalne valute. Također je redovna saradnica na internetskim forumima i blogovima gdje dijeli svoje uvide o najnovijim dostignućima u industriji.

edis bašić Edis Bašić

Edis Bašić je priznati stručnjak za menadžment i preduzetništvo. Odmalena je pokazivao izuzetno interesovanje za poslovni svijet i liderstvo, što ga je navelo da slijedi svoju strast i ostvari zapaženu karijeru u oblasti menadžmenta.

Edis je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, gdje je svoje obrazovanje usmjerio na menadžment i preduzetništvo. Već tokom studija isticao se izuzetnim akademskim postignućima i angažmanom u studentskim organizacijama posvećenim preduzetništvu.

Nakon završetka fakulteta, Edis je stekla bogato iskustvo radeći u renomiranim kompanijama iz oblasti konsaltinga. Tokom ovog perioda razvio je širok spektar vještina, od vođenja timova do strateškog planiranja i implementacije inovativnih rješenja. Njegova stručnost u upravljanju brzo je privukla pažnju, a njegov rad je bio ključan za uspjeh mnogih klijenata.

Edis Bašić ostaje posvećen svojoj misiji da inspiriše i podrži ljude da ostvare svoj puni potencijal u poslovnim poduhvatima. Njegova posvećenost, stručnost i preduzetnički duh čine je istaknutom ličnošću u svijetu menadžmenta i preduzetništva. Radni angažman na Business2Community je započeo u Novembru 2022. godine.

semir hodzic Semir Hodžić

Semir je finansijski analitičar koji se specijalizirao za kripto tržište. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu iz oblasti finansijskog menadžmenta. Ima dugogodišnje iskustvo rada u finansijskom području i uključen je u kripto tržište od njegovih početaka. Njegovo duboko poznavanje i razumijevanje blockchain tehnologije čini ga vrlo traženim komentatorom. Semir je stručnjak za blockchain tehnologiju i ima duboko razumijevanje kako funkcionira kripto tržište. Također je vrlo cijenjen član zajednice, a njegove uvide i analize redovito traže mediji i drugi članovi industrije.

Kao finansijski analitičar koji se specijalizirao za tržište kriptovaluta, Semir ima duboko razumijevanje o tome kako tržište funkcionira i medijske kuće i drugi članovi industrije ga poštuju zbog njegovih uvida. Radni angažman na Business2Community je započeo u Oktobru 2022. godine.

author eldar becirovic Eldar Bećirović

Eldar je stručnjak za finansijski menadžment. Diplomiralo je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Zvanje magistra ekonomije iz oblasti finansija stekao je na postdiplomskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Posjeduje više od 15 godina iskustva u industriji. Radio je za neke od najvećih banaka u regionu i financijskih institucij, u kojima je stekao zavidno iskustvo i znanje. Nedavno je Eldar postao sve više zainteresiran za kripto imovinu i blockchain tehnologiju, te se svakodnevno educira o toj oblasti. On vjeruje da ove tehnologije imaju potencijal revolucionirati financijski sektor i radi na raznim projektima za promicanje njihovog usvajanja.

Ima oštro oko za uočavanje prilika i trendova na tržištima te je tijekom godina bio uključen u razna uspješna ulaganja.

Posljednjih godina Eldar je bio usredotočen na novo područje blockchain tehnologije i kriptovaluta. Bio je jedan od prvih investitora u Bitcoin, a od tada je ostvario značajnu zaradu od trgovanja i ulaganja u razne altcoine.

Eldar je također talentirani programer softvera, te je kreirao razne alate i aplikacije vezane uz finansijsku analizu i trgovanje kriptovalutama. Trenutačno radi na novom projektu koji kombinira svoja dva područja stručnosti – finansijsku analizu i blockchain tehnologiju – kako bi stvorio jedinstvenu platformu koja će pomoći ljudima da donose bolje investicijske odluke.

Posljednjih se godina usredotočio na pružanje konzultantskih usluga start-up-ima u području blockchaina i kriptovaluta. Također je bio aktivan investitor u nekoliko uspješnih kripto projekata. Eldar je dio našeg tima od Oktobra 2022. godine.

denis hodzic Denis Hodžić

Denis Hodžić je kreativni diplomirani inženjer kripto i softverske trgovine sa diplomom finansija, koju je stekao na Ekonomskom fakultetu u Tuzli. Od malih nogu ga zanimaju kompjuteri i tehnologija, a kriptovalutama je počeo da trguje još na fakultetu. Denis je uvijek u potrazi za novim načinima zarade i uvijek eksperimentiše sa različitim softverom i strategijama trgovanja. Zaradio je mnogo novca kroz svoja ulaganja u kriptovalute i uvijek je u potrazi za novim prilikama za ulaganje. Denis je također vrlo aktivan u online zajednici i često pomaže drugim trgovcima s njihovim pitanjima. Denis je počeo da piše i uređuje članke na našem portalu od Avgusta 2022. godine.

edin mahmutbegovic Edin Mahmutbegović

Edin je stručnjak kompjuterskih nauka. Diplomirao je na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA gdje je stekao titulu bachelor kompjuterskih nauka. Zaposlen je kao software developer, te je angažovan u timu Business2Community Bosna i Hercegovina kao autor tekstova o tehnologiji i kriptovalutama.

Edin je rano počeo da radi i trguje na berzi, u početku je trgovao forex valutnim parovima, od 2016. godine ušao je u svijet kriptovaluta. Edin je danas kripto mentor, trgovac, kripto analitičar, investitor i svoju kreativnost prenosi pisanjem najkvalitetnijih članaka za portal Business2Community. Saradnju sa Edinom započeli smo u Avgustu 2022. godine.

ismar softic Ismar Softić

Ismar Softić, već u ranoj mladosti pokazao je strast prema video igricama, a njegova ljubav prema svijetu igara naglo je rasla.
Nakon završene srednje škole, Ismar se upisao na Fakultet računarskih nauka, gdje je diplomirao računarstvo. Tokom studija fokusirao se na oblast industrije igara i razvoja video igara. Njegova radoznalost i strast za tehnologijom omogućili su mu da brzo stekne nove vještine u području programiranja i dizajna igara. Ismar je započeo svoju karijeru kao nezavisni programer, radeći na manjim projektima i stječući iskustvo u različitim aspektima industrije igara. Međutim, brzo je prepoznao svoju pravu strast – e-sport i turnire u igricama. Odlučio je da svoju karijeru usmjeri na profesionalnu scenu igara.
Nakon nekoliko godina predanog rada i učešća na lokalnim turnirima, Ismar je postao prepoznat kao izuzetno talentovan igrač u igricama za više igrača.
Ubrzo nakon toga, Ismar je proširio svoj uticaj na gejming zajednicu kao stručnjak za igre, komentator i analitičar na raznim esport događajima. Njegovo stručno znanje i harizmatični pristup učinili su ga popularnim u zajednici, a njegovi komentari postali su prepoznatljivi među ljubiteljima igara.
Ismar danas nastavlja svoju karijeru kao stručnjak za igre, kombinujući svoje vještine upravljanja timom, analizu igara i komentarisanje turnira. Njegov doprinos gejmerskoj zajednici ostavlja trajni utisak. Ismar nastavlja da inspiriše nove generacije gejmera da slijede svoje strasti u dinamičnom svijetu video igara. Na našem portalu angažovan je od Oktobra 2023.