Bitcoin ETF token (BTCETF) predstavlja novi pristup u svijetu kriptovaluta, ubrzano stekavši reputaciju jednog od najtraženijih tokena na tržištu. Iako je tek započela pretprodaja, projekt je već uspješno prikupio impresivnih 50000 dolara. Više od 80% kupljenih tokena već je sigurno smješteno u investicijski fond.

Rastući broj spekulacija i uvjerenja sugeriše da će Bitcoin ETF-ovi, poput onih od BlackRock-a i Fidelityja, dobiti odobrenje u narednim mjesecima. Očekuje se da će ovo odobrenje biti ključni pokretač za novi val rasta cijena kriptovaluta. U ovom pregledu istražujemo Bitcoin ETF token u potpunosti i predviđamo njegov utjecaj kako u kratkoročnom i dugoročnom smislu.

Sažetak predviđanja cijene Bitcoin ETF tokena

bitcoin etf

Kraj 2023.

Pojavljuje se novi val financijskih inovacija s pojavom BTCETF tokena, koji su sada dostupni u pretprodaji s ograničenom vrijednošću od samo 5 miliona dolara. Prognozira se da će se svi dostupni tokeni rasprodati do kraja godine, prije nego što budu lansirani na berzi. Bez obzira na nedostatak postavljanja IEO cijene, trenutna cijena u fazi 10 iznosi 0,0068 USD. Svi su uzbuđeni zbog nadolazećeg listinga, a mehanizam sagorijevanja/ulaganja dodatno potiče očekivanja da će cijena doseći više od 0,0175 USD.

Kraj 2025.

BTCETF se priprema za značajne prekretnice, koje će signalizirati smanjenje potrošnje i poreza, uz istovremeno smanjenje snabdijevanja za 25%. Spaljivanje tokena, uz dodatno ulaganje, predviđa se kako bi potaklo dugoročno zadržavanje i smanjilo pritisak na prodaju. Ova strategija bi trebala rezultirati rastom cijene tokena na visokih 0,075 dolara.

Kraj 2030.

Pokušaji preciznog predviđanja cijene bilo kojeg finansijskog instrumenta, a pogotovo nestabilnih kriptovaluta, postaju izazovni, pogotovo u periodu od deset godina. Iako se očekuje mogući medvjeđi ciklus između 2025. i 2030. godine, optimizam raste zbog predviđenog velikog usvajanja kriptovaluta i tehnologije Web3 do kraja decenije. Ovakav trend može omogućiti BTCETF-u da dostigne cijenu od 0,10 dolara ili čak i više.

Historija cijene Bitcoin ETF tokena

Novi kripto projekat, poznat pod imenom Bitcoin ETF, započeo je svoju pretprodaju s ambicioznim planovima za privlačenje investitora. Ovaj digitalni token, baziran na Ethereum mreži (ERC-20), planira da ponudi 2,1 milijardu tokena, od čega će 40% biti dostupno tokom pretprodaje.

Pretprodaja će se sastojati od 10 faza, sa svakom fazom donoseći 84 miliona dostupnih tokena. Početna cijena tokom prve faze iznosi 0,005 dolara po tokenu, a tokom narednih faza očekuje se rast od 36%, dostižući 0,0068 dolara u desetoj i posljednjoj fazi. S obzirom na ograničen budžet od 4,956 miliona dolara za pretprodaju, očekuje se brza rasprodaja tokova u narednim sedmicama.

Nakon završetka pretprodaje, planiran je Događaj generiranja tokena (TGE), koji će omogućiti preuzimanje tokena, a zatim i početnu ponudu razmjene na velikoj berzi. Iako detalji za IEO još nisu potpuno otkriveni, projekat je već privukao pažnju zajednice, posebno zbog mogućnosti zaključavanja tokova u skup za ulaganje tokom pretprodaje. Trenutno, ovaj skup nudi impresivan APY od gotovo 5.500%. To je privuklo više od 80% kupaca, s više od 5,8 miliona tokena već zaključanih u bazenu i generisanje značajnih nagrada.

U Bitcoin ETF whitepaper-u pronašli smo sve detalje o projektu, uključujući ime tokena, mrežu na kojoj se temelji, ukupnu ponudu, i zalihe dostupne tokom pretprodaje.

 • Naziv tokena: $BTCETF
 • Mreža: Ethereum (ERC-20)
 • Ukupna ponuda: 2,1 milijarda tokena
 • Zaliha u pretprodaji: 840 miliona tokena (40% maksimalne ponude)

Ovaj projekat obećava uzbudljiv put s naglašenim fokusom na poticanje rane podrške i stvaranje održive zajednice investitora.

Predviđanje cijene Bitcoin ETF tokena 2023.

Posljednja faza pretprodaje namjerava ponuditi tokene po cijeni od 0,0068 dolara. Očekuje se da će inicijalna razmjena ponude (IEO) nuditi tokene po sličnoj cijeni. Detalji o IEO-u još nisu konačni, budući da je projekt nedavno pokrenut. S obzirom na ukupnu vrijednost od manje od 5 miliona dolara, predviđa se da će BTCETF postati dostupan u narednim tjednima. Očekuje se brz rast projekta, a već je dobio priznanje kao najuspješnija pretprodaja kriptovaluta.

predviđanje cijene bitcoin etf tokena 2023.

Investitori u prvoj fazi mogu očekivati potencijalni rast od 36%, čak i ako odluče prodati odmah nakon IEO-a. No, s obzirom na uspjeh nedavnih pretprodaja i pozitivnu atmosferu na tržištu, očekuje se da će rezultati biti još povoljniji. Cjenovni potencijal BTCETF tokena povezan je s uspjehom spot Bitcoin fondova koji se trguju na berzi (ETF) i dobili su odobrenje SEC-a. Projekat je postavio pet ključnih tačaka za spaljivanje tokena (detalji niže), što će smanjiti ukupnu ponudu za 25% kada se postignu sve pet.

Iako se možda neće sve to postići tokom 2023. godine, očekuje se značajan napredak, a nagrade za ulaganje dodatno će potaknuti zadržavanje i ublažiti pritisak na prodaju. S obzirom na ove karakteristike i opšti porast na kripto tržištu, predviđa se da bi BTCETF mogao doseći 0,0175 dolara do kraja godine.

Predviđanje cijene Bitcoin ETF tokena 2025.

U narednom razdoblju od 18 do 24 mjeseca, očekuje se značajan procvat na tržištu kriptovaluta. Ova ekspanzija neće biti posljedica samo uvođenja BTCETF i rastućeg institucionalnog interesa, već i zbog predstojećeg smanjenja nagrade za majnanje Bitcoina, planiranog za April 2024. godine.

Nadolazeće smanjenje nagrade za rudarenje, koje će udvostručiti poteškoće u procesu stvaranja novih BTC-a, historijski je bio ključni faktor za prethodne poraste u 2020/21, 2016/17 i 2012/13. Očekuje se da će isti principi vrijediti i u 2025. godini. Do kraja tog razdoblja investitori bi mogli doživjeti značajan rast vrijednosti s kontinuiranim rastom cijena.

Uz institucionalne investicije od strane tvrtki poput Fidelityja i BlackRocka, prognozira se dodatan porast cijena. Analitičari velike investicijske banke Standard Chartered predviđaju da će cijena Bitcoina doseći 100000 dolara do kraja 2024. Privatni menadžer za bogatstvo u tvrtki Bernstein predviđa rast na 150000 dolara do kraja 2025.

Ovaj pozitivan trend na tržištu kriptovaluta, zajedno s rastućim vrijednostima Bitcoina, vjerojatno će povući i druge digitalne tokene. Posebno, BTCETF token bi mogao pridonijeti ovom uzletu, posebno s obzirom na njegovu povezanost s fondovima koji se trguju na burzi.

Međutim, ostvarivanje ključnih ciljeva BTCETF-ova biti izazovno ako Bitcoin vrijednost dosegne predviđene visine. Mehanizam ulaganja u ovaj token također će zahtijevati potvrdu da se smatra snažnim dugoročnim ulaganjem. Preliminarna procjena sugeriše cijenu od 0,075 dolara, uz pretpostavku da se sadašnji pozitivni uvjeti održe tokom narednih godina.

Predviđanje cijene Bitcoin ETF tokena 2030.

Nemoguće je tačno predvidjeti buduću cijenu bilo koje investicije, posebno kada je riječ o nestabilnim klasama imovine poput kriptovaluta. To postaje još izazovnije kada se razmatra potpuno novi projekt na tržištu koji tek ima manje od sedam dana.

Međutim, postoji nekoliko činjenica koje idu u prilog BTCETF-u. Uočava se sve veće prihvatanje Web3 i kriptovaluta, te se očekuje da će do kraja decenije dostići značajnu širu upotrebu. Razvoj decentralizacije, umjetne inteligencije, metaverzuma, digitalnih valuta centralnih banaka (CBDC), kripto igara i drugih još nepoznatih aplikacija blockchain tehnologije postaju sveprisutni u svakodnevnom životu. Svijet bi mogao doživjeti značajne promjene u narednih sedam godina.

Bitkoin bi možda mogao postati zakonsko sredstvo plaćanja u nekoliko zemalja, a njegov uspjeh kao investicije ili digitalno zlato mogao bi nastaviti rasti. Moguće je da će se između 2025. i 2030. godine pojaviti medvjeđe tržište, s obzirom na cikličnu prirodu investiranja. Početak nove decenije obično donosi novu energiju i motivaciju investitorima.

Što se tiče BTCETF-a, potencijalno bi mogao dostići vrijednost od 0,10 dolara ili čak više, ako nastavi rast kao stabilna investicija.

Mogući rastovi i padovi tokena Bitcoin ETF-a

U nastavku smo dali tabelarni prikaz predviđanja cijene BTCETF tokena do 2030.

Godina Potencijalno najveća cijena Potencijalno najniža cijena
2023. 0,0175 USD 0,007 USD
2025. 0,075 USD 0,009 USD
2030. 0,10 USD 0,02 USD

Kako funkcioniše Bitcoin ETF token?

Novi digitalni token, poznat kao Bitcoin ETF, nedavno je započeo svoju inicijalnu rundu pretprodaje, obećavajući revoluciju u kripto svijetu. Ovaj token nosi obećanje saradnje s naprednim Bitcoin fondovima dostupnim na tržištu.

kako funkcionise bitcoin etf token

U prvim mjesecima ove godine, velikani poput BlackRock-a, Fidelity-a i WisdomTree-a, koji upravljaju trilionskim iznosima imovine, podnijeli su zahtjeve za BTCETF. Ova inicijativa pruža njihovim klijentima priliku za izloženost Bitcoinu bez potrebe za direktnom trgovinom i čuvanjem kripto imovine. To je označeno kao ključno odobrenje od strane institucionalnih investitora, potvrđujući legitimnost i potencijal Bitcoina kao atraktivne investicije.

Trenutno, Američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) razmatra predstavljene aplikacije, a mnogi očekuju da će uskoro biti odobrene i ponuđene investitorima. Ova vijest je izazvala snažan rast cijene Bitcoina, koji je dosegnuo najviše razine u posljednjih 18 mjeseci.

Interesovanje za BTCETF-ovima raste ne samo zbog legitimizacije i dobivanja odobrenja od strane države. Razlog tome su i otvorena vrata za potencijalne trilijune dolara koji bi se mogli preliti u Bitcoin i proširiti se na širi kripto ekosistem.

S obzirom na nadolazeće smanjenje nagrada za rudarenje Bitcoina u idućih šest mjeseci, analitičari predviđaju ubrzan rast cijene. Mnogi tvrde da je taj rast već u toku.

Vlasnici BTCETF tokena mogu očekivati direktnu korist od odobrenja Bitcoin ETF-ova i širenja Bitcoin ekonomije. Osim obećavajućih povrata na ulaganje u kriptovalute, projekt je osmišljen s planom spaljivanja tokena nakon postizanja ključnih prekretnica.

Spaljivanje Bitcoin ETF tokena

Projekat će automatski redukovati svoju maksimalnu ponudu za 5% i umanjiti porez na transakcije za 1% čim ostvari jedan od pet ključnih preokreta. Postoji potencijal za spaljivanje do 25% od ukupne nabavke, uz istovremeno smanjenje poreza na transakcije sa 5% na 1%. Ovi preokreti uključuju:

 • Dostizanje ukupnog obima trgovine od 100 miliona dolara za BTCETF
 • Objava datuma odobrenja za Bitcoin ETF
 • Potpuno odobrenje prvog ETF-a
 • Postizanje porasta od 100% kod prvog ETF trading tokena
 • Probijanje granice od 100000 dolara za BTC

Projekat ima priliku ostvariti koristi izvan velikog spaljivanja, s obzirom na dinamiku povezanu s stvarnim događajima. Osim masovnog spaljivanja, držanje BTCETF-a omogućava i ostvarivanje drugih neposrednih benefita u skladu sa promjenama na tržištu kriptovaluta.

Nagrade za ulaganje

Osobe koje se odluče investirati u BTCETF imaju priliku ostvariti značajne povrate, s obzirom na trenutačnu stopu povrata od gotovo 5,500%. Ova stopa će vjerojatno opadati kako više tokena bude zaključano unutar fonda tokom vremena. Mehanizam ulaganja u ovu vrstu ETF-a već je stekao veliku popularnost.

nagrade za ulaganje

Trenutno je više od 5,8 milijuna tokena zaključano u fondu, što čini više od 80% ukupno kupljenih do sada. Sam BTC ETF token temelji se na ERC-20 standardu i izgrađen je na Ethereum platformi. Interesantno je da proces ulaganja trenutačno generiše 119 BTCETF tokena po svakom bloku Ethereum mreže.

Bez obzira što ovi tokeni trenutno nisu dostupni na tržištima, nema mogućnosti njihove trgovine ili prodaje. To omogućava investitorima da generišu dodatne tokene, povećavajući tako ukupni volumen svojeg portfolia. Pri tome se izbjegava rizik od fluktuacija cijena na tržištu.

Sama investicija ima određeni vremenski okvir, pri čemu će zaključani tokeni biti otključani i distribuirani kroz pet godina. Tokom prve godine, planirano je puštanje 15% ukupnih tokena, dok će se svake sljedeće godine otključati dodatnih 2,5%. Ovaj pristup omogućava postupno oslobađanje tokena, pridonoseći dugoročnoj stabilnosti i održivosti ovog investicijskog instrumenta.

Postepena povećanja cijena i tokenomika Bitcoin ETF tokena

Nova prilika se otvara pred potencijalnim investitorima kako bi iskoristili trenutni uspon od 36% tokom inicijalne ponude kripto ICO Bitcoin ETF tokena. U prvoj fazi, kriptovalute će biti dostupne po povoljnoj cijeni od 0,005 dolara. Međutim, kako se približavamo 10. i posljednjoj fazi, cijena će postepeno rasti do 0,068 dolara. Svaka faza donosi povećanje od 0,0002 dolara. Potencijalni povrat ulaganja se smanjuje kako se približavamo kasnijim fazama.

tokenomika bitcoin etf

Detalji o početnoj ponudi razmjene još uvijek su pod velom tajne. Izgleda malo vjerovatno da će cijena tokena biti ispod završne faze. To otvara mogućnost za investitore koji ulože u prvoj fazi da odmah ostvare profit od 36%. Predviđamo da će cijena BTCETF tokena dalje rasti nakon što se pojavi na berzi, uzimajući u obzir uzbuđenje i hype koji prate ovaj projekat.

Maksimalna ponuda BTCETF tokena iznosi 2,1 milijardu. 40% je rezervisano za pretprodaju, a svaka od 10 faza nudi 84 miliona tokena. Postoji ograničenje od 4,956 miliona dolara koje bi se moglo rasprodati u narednim nedeljama.

Upravljačka grupa ima 25% od ukupne ponude alocirano, dok su poslednjih 10% rezervisani za likvidnost na berzi. Ovo je prilika koja privlači pažnju investitora, a pitanje likvidnosti dodatno naglašava zanimanje za ovaj projekat.

Koji faktori mogu uticati na cijenu Bitcoin ETF tokena?

Cijena BTC ETF tokena će biti pod uticajem različitih unutrašnjih i eksternih faktora. Razmotrimo ključne aspekte koji mogu odrediti vrijednost ovih tokena.

Postepeni rast cijene: Tokom pretprodaje, cijena BTCETF tokena će postepeno rasti u 10 faza, sa planiranim povećanjem od 36%.

Odobrenje Bitcoin ETF-a: Uspeh BTCETF tokena usko je povezan sa odobrenjem Bitcoin fondova koji se trguju na berzi (ETF). Kada se postignu ključne prekretnice, tokeni će biti povučeni iz opticaja.

Povlačenje tokena i investicije: Osim povlačenja tokena, BTCETF se takođe može koristiti za investicije s mogućim prinosom od oko 5.400% na trenutnom APY.

Cijena BTC-a: Zdravlje Bitcoina direktno utiče na ostatak kripto tržišta, a u slučaju BTCETF-a može dovesti do značajnog povlačenja tokena.

Kako kupiti Bitcoin ETF token?

Kako biste stekli vlasništvo nad BTCETF tokenima u pretprodaji, slijedite navedene korake:

kako kupiti bitcoin etf token

Korak 1 – Stvaranje kripto novčanika

Za sigurno čuvanje tokena potrebno je kreirati kripto novčanik, kao što su MetaMask ili Trust Wallet.

Korak 2 – Nabavka kripto tokena

Kako biste kupili BTCETF, morate posjedovati određenu količinu ETH/ /USDT/BNB/ MATIC u svom novčaniku. Ove kripto valute možete kupiti direktno ili ih prenijeti s mjenjačnice ili drugog novčanika.

Korak 3 – Povezivanje novčanika

Posjetite službenu web stranicu Bitcoin ETF tokena i odaberite opciju ‘Poveži novčanik’. Zatim pratite upute kako biste uspješno povezali svoj novčanik.

Korak 4 – Kupovina BTCETF

Nakon uspješnog povezivanja odaberite opciju ‘Kupi i investiraj’ (ukoliko želite ostvariti trenutne nagrade za ulaganje) ili ‘Kupi sada’. Slijedite korake na ekranu i ne zaboravite ostaviti određeni iznos za pokrivanje eventualnih naknada za transakciju.

Korak 5 – Praćenje tokena

Nakon kupovine, BTCETF će biti pohranjen na web stranici do trenutka generisanja tokena, koji će se dogoditi nakon završetka pretprodaje. Detalji o pristupu vašim tokenima bit će objavljeni ubrzo nakon toga.

Zaključak

Bitcoin ETF token je originalni projekat pretprodaje koji obećava značajan potencijal za rast. Prognozira se ubrzan porast interesa ove nove kriptovalute, pogotovo jer je povezan s stvarnim spot Bitcoin ETF-ovima. Velike institucionalne menadžerske tvrtke i investicijske firme, nekoliko njih, trenutno razmatra odobrenje od strane američke Komisije za vrijednosne papire (SEC).

Ovaj token ima mehanizam koji omogućava generisanje nagrada za ulagače. Planira se i njegovo spaljivanje kada se ispune ključne prekretnice za odobrenje ETF-a, što bi dodatno moglo podržati rast Bitcoina.

Ako svih pet prekretnica budu ispunjene, planira se spaljivanje 25% maksimalne ponude, a porezi na transakcije smanjiti sa 5% na 1%. Trenutne nagrade za ulaganje su impresivnih 5,400% APY, a vrijednost tokena će porasti za 36% tokom 10 faza pretprodaje.

Iako je inicijalna ponuda tokena tek započela, već privlači značajnu pažnju, posebno zbog optimizma na širem kripto tržištu. Početna cijena tokena tokom prve runde pretprodaje iznosi 0,005 dolara. Predviđa se da bi mogla porasti na 0,0175 dolara do kraja 2023. godine. Međutim, očekivanja su da će dostići 0,10 dolara do 2030. godine.

Često postavljana pitanja

Šta podrazumijeva Bitcoin ETF?

Da li je ulaganje u Bitcoin ETF dobar finansijski potez?

Kakve su nagrade za ulaganje u Bitcoin ETF?

Reference

 1. whitepaper.pdf (btcetftoken.io)
 2. Bitcoin price history Apr 2013 – Nov 13, 2023 | Statista
 3. BlackRock – Wikipedia

Bitcoin ETF

NAŠA OCJENA

bitcoin etf logo
 • ETF-ovi omogućavaju investitorima da steknu izloženost Bitcoinu bez potrebe da ga direktno kupuju
 • Špekulativni ERC-20 token
 • Transparentno, sigurno i stabilno ulaganje
 • Uslužni token koji omogućava vlasnicima da zarade nagrade za ulog
bitcoin etf logo