Crypto YouTube kanali pružaju veoma korisne informacije o različitim kripto projektima. Ulaganje u kriptovalute smatra se jednim od najboljih načina za ostvarivanje profita na internetu. Da biste uspješno trgovali kriptovalutama, važno je imati kvalitetno obrazovanje koje se može pronaći na internetu.

Twitter je često izvor aktuelnih informacija o kriptovaluta u realnom vremenu i tehničke analize. Tweetovi pružaju trenutne informacije, dok mnogi uspješni trgovci kriptovalutama također imaju YouTube kanale. U ovom članku ćemo Vam dati pregled najboljih crypto YouTube kanala koji se gledaju u Bosni i Hercegovini.

5 najboljih crypto YouTube kanala

U moru kripto YouTubera, odabrali smo neke od najboljih koje ćemo vam detaljnije predstaviti u nastavku.

  1. Halid Arzić – najbolji crypto Youtube kanal o aktuelnim kripto projektima
  2. KriptoArrow – trading analize bitcoina, altcoina i investiranje u isplative kripto projekte
  3. Svijet Kripta – novosti, analize projekata i detaljne preglede različitih kriptovaluta i NFT-ova
  4. Kripto Shupak – sve o kriptovalutama i najboljim mjenjačnicama za kriptovalute
  5. Balkan Tech Crypto – odličan izvor informacija o kriptovalutama, rudarenju i blockchain tehnologiji na Balkanu
  6. Kripto Teme – sveobuhvatan i informativan kanal o različitim načinima zarađivanja na internetu
  7. Digitalne Valute – Kanal koji obrađuje različite aspekte kriptovaluta
  8. Kripto Evolucija – Youtube kanal sa recenzijama najnovijih kriptovaluta

Recenzije crypto Youtube kanala

Ovaj vodič pruža širok izbor kripto YouTube kanala koji su korisni za različite grupe korisnika. Kanali su prilagođeni različitim potrebama, uključujući početnike koji traže osnovna znanja o kriptovalutama, kao i naprednije korisnike zainteresovane za kripto trgovanje. Dostupni su i kanali koji se fokusiraju na strategije za ostvarivanje profita putem kriptovaluta. Naša lista uključuje neke od najvećih, najpopularnijih i najgledanijih crypto YouTube kanala u Bosni i Hercegovini, kao i manje poznate, ali perspektivne kanale koji zaslužuju veću bazu pretplatnika.

Halid Arzić Crypto YouTube kanal

Halid Arzić je poznat po svom YouTube kanalu na kojem dijeli svoja znanja o ulaganju u različite vrste kriptovaluta. Redovno ažurira kanal, tako da uvijek možete pronaći recenziju najbolje kriptovalute u datom vremenu, pružajući detaljna objašnjenja procesa kupovine. Njegova stručnost i dubinsko poznavanje kriptovaluta jedna je od najvećih prednosti ovog kanala.

Kanal također sadrži videozapise o različitim načinima zarade na internetu. Halid se ovom temom bavi od 2017. godine, a trenutno na kanalu možete pronaći oko 494 videa koji se bave ovim temama. Zahvaljujući velikom broju edukativnog materijala ovaj kanal je izuzetan izvor znanja o kriptovalutama i različitim načinima zarade na internetu.

Potvrda izvrsnosti Halidovog rada na YouTube platformi ogleda se u broju pretplatnika koji je premašio broj 17300. Pretplatnici su aktivni na kanalu, a Halid se trudi da blagovremeno odgovori na njihove komentare i dodatno objasni sve što je nejasno. Na ovom kanalu možete naučiti kako kupiti kriptovalute korak po korak.

Ako tražite najbolje mjesto koje nudi razne načine za zaradu na internetu, uključujući trgovanje kriptovalutama, YouTube kanal Halida Arzića je najbolji izbor.

KriptoArrow

KriptoArrow je fascinantan YouTube kanal koji se fokusira na temu kriptovaluta i blockchain tehnologije. Autor ovog kanala bavi se kriptovalutama od 2015. godine. S obzirom da je autor stekao široko znanje iz svojih iskustava trgovanja, cilj mu je prenijeti svoje iskustvo početnicima u kripto svijetu. Prateći ovaj YouTube kanal imate priliku da naučite o zaradi, ali i da izbjegnete moguće greške. Kriptovalute pružaju najveću mogućnost povrata u odnosu na investirano ukoliko ste strpljivi i željni naučiti nešto o projeku prije nego uložite.

Jedna od najvećih prednosti KriptoArrow kanala je njegova jasna i dobro strukturirana prezentacija. Bez obzira na to jeste li novi u svijetu kriptovaluta ili već imate iskustva, KriptoArrow će vam pružiti zanimljive i korisne informacije. Ako tek započinjete s ulaganjem u kriptovalute, “Kripto teme” je idealan crypto YouTube kanal za vas. 

Još jedna vrijedna karakteristika kanala je njegova objektivnost. Autor nude širok spektar perspektiva i mišljenja o raznim kriptovalutama, bez pristranosti prema određenoj valuti ili projektu.

KriptoArrow također nudi mnogo praktičnih savjeta za ulaganje u kriptovalute i trgovinu. Bez obzira na to jeste li zainteresovani za dugački ili kratkoročni investicijski plan, ovaj kanal će vam pružiti vrijedne informacije o različitim strategijama i alatima koje možete koristiti.

Jedina potencijalna mana KriptoArrow kanala je njegova relativno mala količina sadržaja. Iako je kanal pouzdan izvor informacija, bilo bi sjajno vidjeti više redovnih ažuriranja i novih videozapisa.

Svijet Kripta

Ovaj kanal je za sve one koji su zainteresovani za trgovanje, investiranje ili jednostavno žele saznati više o kripto svijetu. Svijet Kripta je izvrstan YouTube kanal koji pruža sveobuhvatan pregled svijeta kriptovaluta i blockchain tehnologije. Ovaj kanal je veoma informativan i pristupačan za gledaoce svih nivoa iskustva.

Jedna od najupečatljivijih karakteristika Svijeta Kripta je njegova detaljna analiza različitih kriptovaluta. Autor kanala pruža dubinske recenzije projekata, objašnjavajući njihove ključne karakteristike, timove iza njih i potencijalne primjene. To je od neprocjenjive vrijednosti za investitore koji žele pravilno istražiti prije nego što ulože svoj novac.

Autor je u toku s najnovijim trendovima u industriji, pružajući gledaocima svježe informacije o najnovijim projektima. To čini Svijet Kripta pouzdanim izvorom za sve koji žele biti u toku s najnovijim događanjima. Ukoliko Vas zanima kako zaraditi na internetu, na ovom kanalu ćete pronaći mnogo izvrsnih savjeta o tome.

Osim toga, Svijet Kripta nudi korisne savjete o sigurnosti i upravljanju kriptovalutama. Gledaoci mogu naučiti kako pravilno čuvati svoje digitalne valute, kako identificirati sigurne platforme za trgovanje i kako se zaštititi od prijevara. Ovi savjeti su neophodni za sve koji žele uložiti u kriptovalute na siguran i odgovoran način.

Jedini mogući nedostatak Svijeta Kripta je ponekad prekomjerna kompleksnost nekih objašnjenja. Iako je autori vrlo stručan, neki početnici možda će se osjećati zbunjeno zbog tehničkih detalja. Međutim, to ne umanjuje ukupnu vrijednost kanala, jer postoji mnogo drugih videozapisa koji su pristupačniji široj publici.

Kripto ShuPak

Kripto ShuPak je interesantan YouTube kanal posvećen svijetu kriptovaluta i investiranju. Ovaj kanal se ističe svojim jedinstvenim pristupom i dinamičnim sadržajem koji privlači pažnju gledaoca.

Jedna od najvećih prednosti Kripto ShuPak kanala je njegova autentičnost i strast prema temi koju pokriva. Autor kanala donosi najnovije vijesti i vlastite analize kriptovaluta, dijeleći svoje iskustvo i mišljenje. Na taj način stvara jaku vezu s gledaocima i čineći ih dijelom kripto zajednice.

Osim toga, Kripto ShuPak nudi obrazovne videozapise koji pomažu gledaocima da bolje razumiju osnove kriptovaluta i blockchain tehnologije. Autor veoma dobro i jasno objašnjava teme početnicima i iskusnim traderima. Kanal pruža korisne savjete o sigurnosti, odabiru prave kriptovalute i upravljanju portfolijem kriptovaluta.

Još jedan sjajan aspekt ovog kanala je njegova interaktivnost. Autor redovno komunicira s gledaocima, odgovara na pitanja i razmjenjuje mišljenja. To stvara zajedničku atmosferu i omogućava gledaocima da se osjećaju dijelom diskusije o kriptovalutama.

Jedini potencijalni nedostatak Kripto ShuPak kanala je njegova relativno manja količina sadržaja u poređenju s nekim drugim kanalima. Međutim, to nadoknađuje kvalitetom sadržaja koji se pruža. Autor kanala se trudi pružiti temeljite i informativne videozapise, čak i ako to znači manji broj videozapisa.

Balkan Tech Crypto YouTube kanal

Balkan Tech Crypto YouTube kanal je izuzetno informativan i koristan izvor informacija o kriptovalutama, rudarenju i blockchain tehnologiji na Balkanu. Ovaj kanal se ističe po svojoj posvećenosti pružanju sveobuhvatnih analiza, savjeta i vodiča koji pomažu gledaocima da bolje razumiju svijet kriptovaluta.

najbolji bosanski crypto youtube kanali balkantech crypto

Ono što čini Balkan Tech Crypto kanal posebnim je njegova fokusiranost na balkansko tržište i specifičnosti regiona. Autor ovog kanala se redovno bavi analizom kripto projekata, prati regionalne vijesti i događaje. Osim toga, nude i relevantne informacije za lokalne investitore i korisnike kriptovaluta.

Kvalitet sadržaja na Balkan Tech Crypto kanalu je vrlo visok. Autor ovog kanala temeljito istražuje teme o kojima govori i pruža dubinske analize koje pomažu gledaocima da donesu informisane odluke. Prezentacija videozapisa je profesionalna, sa jasnim objašnjenjima i preglednim grafikonima koji olakšavaju razumijevanje kompleksnih koncepata.

Balkan Tech Crypto YouTube kanal je neizostavan izvor informacija o kriptovalutama na Balkanu. Sa visokim kvalitetom sadržaja, relevantnim analizama i korisnim savjetima, kanal pruža vrijednost gledaocima koji žele da se bolje informišu o kripto svijetu.

Kripto Teme Crypto YouTube kanal

Na ovom YouTube kanalu možete pronaći sveobuhvatne i informativne videozapise o različitim načinima zarađivanja na internetu, pružajući gledateljima korisne uvide i analize. Pokriva širok spektar tema vezanih za kriptovalute, uključujući vodiče za početnike, analizu tržišta, pregled popularnih projekata itd. Autor ovog kanala redovito pregledava kripto projekte, analizira ulaganje u digitalnu imovinu i daje predviđanja cijena za altcoine.

Kanal redovno objavljuje aktuelne kripto projekte kako bi pratioci bili u toku sa najnovijim vijestima i trendovima u kripto svijetu. Osim toga, pozitivan aspekt kanala “Kripto teme” je njihova aktivna zajednica. Autor redovno učestvuje u komentarima, odgovara na pitanja i komentare gledatelja. Takvo interaktivno iskustvo i omogućava gledateljima da se osjećaju podržano i uključeno. Imajući u vidu navedeno, Crypto YouTube kanal “Kripto teme” je izvrstan izvor informacija o kriptovalutama.

Digitalne Valute Crypto YouTube kanal

Digitalne Valute je crypto YouTube kanal koji se fokusira na pružanje najnovijih vijesti iz svijeta kriptovaluta. Kanal ima informativne i edukativne sadržaje koji su namijenjeni svima koji žele bolje razumjeti ovo područje.

najbolji bosanski crypto youtube kanali digitalne valute

Digitalne Valute obrađuje različite aspekte kriptovaluta, uključujući osnove, sigurnost digitalnih sredstava, primjenu blockchain tehnologije u različitim sektorima. Osim toga, autor ovog kanala ugošćuje vodeće stručnjake iz industrije, što dodaje vrijednost sadržaju. Ovo pruža sveobuhvatan uvid u svijet digitalnih valuta.

Autor kanala redovito ažurira sadržaj i prati najnovije vijesti iz svijeta kriptovaluta. To omogućava gledateljima da ostanu u toku s najnovijim trendovima, događajima i promjenama na tržištu. Osim toga, na njegovom kanalu ćete pronaći recenzije neke nove kriptovalute, što je korisno za ulagače. Jedini potencijalni nedostatak Digitalnih Valuta je da su videozapisi često dugi, što zahtijeva više vremena za gledanje. Ovo može biti prednost ukoliko ste zainteresovani za detaljnije istraživanje i opsežnije informacije.

Kripto Evolucija Crypto YouTube kanal

Kripto Evolucija je YouTube kanal usmjeren na kriptovalute i tehnologiju blockchaina. Kanal je aktivan od 2012. godine i nudi raznoliki i informativan sadržaj s 243 videozapisa trenutno dostupnih. Jedan od pozitivnih aspekata Kripto Evolucije je posvećenost edukaciji. Autor kanala, Dean, pruža jasna objašnjenja o osnovama kriptovaluta, tehnologiji blockchaina i važnim konceptima povezanima s tim područjem. Kripto Evolucija također pruža analize i recenzije najnovijih kriptovaluta, ICO projekata i novih tehnoloških razvoja.

najbolji bosanski crypto youtube kanali kripto evolucija

Osim toga, kanal Kripto Evolucija je fokusiran na sigurnosti i zaštiti. Gledaoci mogu tu pronaći smjernice i savjete o sigurnom čuvanju i upravljanju kriptovalutama, što je veoma važno u ovoj digitalnoj industriji.

Kripto Evolucija je koristan YouTube kanal za sve koji su zainteresirani za ulaganje, trgovanje i razumijevanje kriptovaluta. Edukativna i analitička perspektiva ovog kanala doprinosi razumijevanju gledatelja ovog dinamičnog područja i donošenju ispravnih odluka o investiranju.

Ostali vrhunski crypto YouTube kanali

Osim ovih 5 Youtube kanala za učenje kripto trgovanja postoje i drugi izvrsni kripto kanali na YouTube platformi. To su sljedeći: Cryptomatic i DR Kripto.

Cryptomatic je novi crypto YouTube kanal, ali ima odlične edukativne videozapise o kriptovaluti. Autor ovog kanala je stručnjak s dubokim znanjem o kriptovalutama i pratećim temama. Njegove analize i savjeti su temeljiti i dobro istraženi, što pruža povjerenje gledateljima. Također redovito prati najnovije vijesti iz svijeta kriptovaluta i dijele svoja mišljenja o aktualnim događajima.

Na Cryptomatic kanalu možete pronaći videozapise s pregledima najpopularnijih kriptovaluta, upute za sigurno čuvanje digitalnih sredstava, preporuke za trgovanje, intervjue s vodećim stručnjacima iz industrije i još mnogo toga. Bez obzira na vaše interese u kripto svijetu, Cryptomatic će vam pružiti informacije i zanimljive sadržaje.

DR Kripto je YouTube kanal koji se bavi temama vezanim uz kriptovalute i blockchain tehnologiju. Voditelj kanala pruža svoje mišljenje o najnovijim događajima na tržištu kriptovaluta, analizira različite projekte i vodi gledatelje kroz proces kupovine i prodaje digitalnih sredstava.

Autor ovog kanala pruža detaljne analize najnovijih projekata i kriptovaluta. Osim toga, prati najnovije trendove i događaje na tržištu i pruža svoje mišljenje o njima. To može biti korisno za ulagače koji traže kvalitetne informacije o različitim projektima prije nego što ulože svoj novac.

Izbjegavanje YouTube prijevara

Na internetu postoji veliki broj videozapisa koji obećavaju besplatne kriptovalute ili prenose. Međutim, većina njih su zapravo prijevare. Takvi videozapisi često koriste slike poznatih osoba poput Elona Muska kako bi izgledali autentično. Treba imati na umu da je njihova prava namjera prevariti ljude.

izbjegavanje youtube prijevara

Neki od tih videozapisa su zapravo lažni prijenosi uživo koji se neprestano reproduciraju, a koriste i botove s ciljem povećanja broja pratilaca i lajkova. Sve brojke prikazane na tim videozapisima su izmišljene, kao i svjedočanstva koja tvrde da su ljudi primili besplatne kriptovalute.

Osim toga, prijevara je i tvrdnja da će vam biti poslana veća količina kriptovalute ukoliko unaprijed pošaljete manju količinu. Ovo su samo trikovi koje prevaranti koriste kako bi ukrali vaš novac.

Potrebno je biti oprezan s videozapisima koji tvrde da su “uživo” s poznatim osobama, jer to obično izmišljotina. Takvi videozapisi se često pojavljuju u preporučenim videozapisima na YouTubeu, ali nisu povezani s poznatim osobama ili kompanijama.

Važno je imati dozu opreza kada su u pitanju odjeljci koji su ispunjeni lažnim komentarima. Prevaranti nerijetko spominju ime Telegram grupe ili Twitter računa bez pravog linka, jer su linkovi u YouTube komentarima neželjena pošta. Oni često sami odgovaraju na te komentare kako bi stvorili iluziju stvarne interakcije. Međutim takvim radnjama se bave samo botovi.

Ukoliko ste pronašli Telegram ili Twitter račun povezan s takvim videozapisom, budite oprezni. Prevaranti najčešće varaju ljude putem direktnih poruka tvrdeći da će trgovati ili ulagati novac u njihovo ime. Ne šaljite novac takvim osobama i ne nasjedajte na njihove prevare.

NFT YouTube kanali

Osim pružanja pregleda najboljih kriptovaluta za kupovinu, nekoliko spomenutih YouTube kanala također se bavi recenziranjem najboljih NFT-ova koji su dostupni na tržištu. Na primjer, kanal Svijet Kripta pruža recenzije NFT-ova i savjete o tome kako analizirati rijetke NFT-ove.

Na ovom kanalu možete dobiti uvid u rijetke NFT-ove, njihovu vrijednost, historiju i karakteristike. Također pruža smjernice o tome kako analizirati NFT-ove, prepoznati njihovu autentičnost i identificirati potencijalne vrijednosti. Ove informacije su korisne za ljude koji su zainteresirani za ulaganje u NFT-ove i žele donijeti pametnu odluku o ulaganju novca.

Alternative za Crypto YouTube kanale

Još jedan način za pristup edukativnom sadržaju o kriptovalutama i povezivanje s stvarnim investitorima je kroz pridruživanje platformi poput eToro. Na ovoj platformi, svaki korisnik ima svoj vlastiti zid na kojem može objavljivati i pregledavati vijesti. eToro pruža jednostavan način za pregledavanje ideja drugih trgovaca na web stranici. Osim toga, nudi mogućnost kopiranja profesionalnih trgovaca. Prošle godine, trgovci koji su bili vlasnici autorskih prava na eToro postigli su prosječan povrat ulaganja (ROI) od 30,4%.

Zaključak

Kada je riječ o kripto sadržaju, YouTube može biti odlično mjesto za pronalaženje informacija, ukoliko pratite najkvalitetnije kripto kanale. Ti kanali često surađuju s vodećim trgovcima na Twitteru, a neki od njih su prisutni na Telegramu ili Discordu.

TikTok može biti koristan za brzo dobivanje uvida u tržište iako pruža sadržaj koji može biti manje informativan za obrazovanje o kriptovalutama, s obzirom na dužinu trajanja videa. Najbolji bosanskohercegovački kripto YouTuber, Halid Arzić, također je prisutan na TikToku.

Savjetujemo oprez kada se radi o videozapisima koji obećavaju airdropove ili neželjenim komentarima na legitimnim YouTube kanalima. Kreatori takvog sadržaja često nemaju vremena pratiti i brisati takve nepoželjne komentare. Svoj doprinos u sprječavanju takvih radnji možete dati prijavljivanjem slučajeva neželjene pošte.

Često postavljana pitanja

Koji je najbolji bosanski crypto YouTube kanal?

Kako prepoznati YouTube prevaru?