Majnanje Bitcoina Vas neće obogatiti, osim ako ne planirate uložiti desetine hiljada dolara u specijalnu opremu i potrošnju električne energije. Međutim, za nisku razinu pasivnih prihoda, sada postoji niz vodećih cloud-based stranica koje Vam omogućavaju majnanje Bitcoina bez potrebe za kupovinom ASIC setova ili potrošnjom ogromnih količina energije i struje.

Dakle, za one koji su tehnički i finansijski sposobni, majnanje bitcoina može biti profitabilno. Pored nagrada u vidu novih bitcoina, majneri takođe zarađuju od naknada za transakcije. U ovom vodiču, upoređujemo najbolje stranice za majnanje Bitcoina na internetu i razmatramo da li je ovo specifično tržište vrijedno toga.

Najbolje stranice za majnanje Bitcoina u Cloudu – Top lista

Za brzi pregled najboljih stranica za majnanje Bitcoina na tržištu – ispod su 8 vodećih provajdera usluga. Također ćemo pregledati i druge pasivne tokove prihoda u kriptovalutama.

 • ECOS – Odlična i legitimna stranica za majnanje kriptovaluta sa prilagođenim ugovorima
 • Shamining – Top stranica za majnanje Bitcoina
 • GMINERS – Prosječan prinos majnanje Bitcoina od 150%
 • ChickenFast – Vodeća platforma za početnike za majnanje Bitcoina
 • HashShiny – Stranica za majnanje u cloudu koja podržava više coinova
 • BeMine – Raznovrsnost ugovora o majnanje u cloudu sa jasnim informacijama o isplatama
 • TrustMining – Stranica za majnanje kriptovaluta za male, povremene investitore
 • Genesis Mining – Korisnički prijateljska platforma za majnanje sa ugovorima koji često budu rasprodani

Nastavite čitati da biste saznali koje coinove podržavaju navedene stranice za majnanje kriptovalute, uz naknade i potencijalne povrate na investiciju.

Najbolje recenzirane platforme za majnanje kriptovaluta

Kada tražite najbolje platforme za majnanje kriptovaluta, prvo morate osigurati da je vaš odabrani provajder usluga legitimna – jer u ovom prostoru posluje mnogo prevaranata.

Zatim morate istražiti koje coinove platforma omogućava da majnujete i koje troškove postavljanja morate ispuniti. Zatim, obavezno procijenite koje se naknade primjenjuju i koliko možete zaraditi u smislu povrata na investiciju.

Uzimajući u obzir gore navedene metrike, ispod ćete pronaći recenzije najboljih stranica za majnanje Bitcoina koje treba razmotriti danas.

1. ECOS – Odlična i legitimna stranica za majnanje kriptovaluta sa prilagođenim ugovorima

ECOS je dom za opsežan kripto ekosistem koji pokriva raznolikost proizvoda i usluga. To je jedina potpuno legitimna rudarska kompanija. ECOS se nalazi u slobodnoj ekonomskoj zoni u Armeniji i dobija električnu energiju direktno od Hrazdan TPP. Pored majnanje u cloudu, ECOS nudi i siguran kripto novčanik i vodeću kripto mjenjačnicu.

majnanje bitcoina

Možete započeti s ovom platformom online ili putem iOS/Android aplikacije. Sviđa nam se ECOS zbog njegovih alata za prilagođavanje, koji vam omogućavaju da kreirate ugovor o majnanju Bitcoina koji ispunjava vaše zahtjeve.

Na primjer, možete postaviti parametre vezane za trajanje ugovora i cijenu. Ukoliko Vas zanima kako kupiti bitcoin preporučujemo Vam članak koji su sastavili naši stručnjaci. Čak možete navesti koja cijena mislite da će Bitcoin biti kada vaš prilagođeni ugovor o majnanju istekne, što vam omogućava da dobijete jasniju sliku o potencijalnom povratu na investiciju. U pogledu prinosa profitabilnosti, to će na kraju zavisiti o ugovoru koji stvorite.

Kao na primjer, recimo da se odlučite za ugovor na 36 mjeseci i vjerujete da će Bitcoin vrijediti 60,000 dolara kada istekne. U ovom slučaju, vaš RIO bi iznosio 99%. Također nam se sviđa što ECOS prikazuje vašu dobit na dnevnoj, mjesečnoj i godišnjoj osnovi.

Koristeći iste parametre i na temelju početne investicije od 5000 dolara to bi donijelo 278 dolara pasivnog prihoda mjesečno. U pogledu podržanih tržišta, možete se baviti samo majnanjem Bitcoina. Međutim, još jedna prednost korištenja ECOS-a je što platforma nudi uslugu korisničke podrške u realnom vremenu putem live chata. Također, ECOS nudi svim novim korisnicima besplatni probni ugovor na jedan mjesec kako bi mogli testirati platformu.

Broj podržanih crypto coinova Bitcoin
Minimalna investicija $150
Naknade za majnanje Usluga zavisi od prilagođenog ugovora
ROI Profitabilnost zavisi od prilagođenog ugovora

Šta nam se sviđa:

 • Kreiranje prilagođenog ugovora o majnovanju kako bi se ispunili zahtjevi za ROI
 • Dobici se prikazuju na dnevnoj, mjesečnoj i godišnjoj osnovi
 • Odlična mobilna aplikacija
 • Minimalna vrijednost ugovora je samo 150 dolara
 • Besplatan probni ugovor za sve nove korisnike kao bonus

Crypto imovina je vrlo promjenjiv neregulirani investicijski proizvod.

2. Shamining – Najbolja stranica za majnanje Bitcoina

Ažuriranje – trenutno je nedostupna web stranica Shamining, ažurirat ćemo ovu recenziju kada ponovno bude dostupna.

Kada je riječ o reputaciji, profitabilnosti i naknadama – Shamining je vjerojatno najbolja stranica za majnanje Bitcoina. Ova platforma je stranica za majnanje u cloudu, što znači da možete ostvariti pasivan prihod bez potrebe za stvarnom kupovinom bilo kakve hardverske opreme ili potrošnjom velikih količina električne energije. Umjesto toga, iznajmljivat ćete opremu za majnanje Bitcoina na daljinu.

shamining majnanje bitcoina

Ovo možda zvuči komplikovanije nego što zapravo jest. Napokon, da biste započeli na platformi Shamining, samo trebate registrirati račun i odlučiti u koju farmu za majnanje Bitcoina želite uložiti. Zatim, možete početi generisati prihod tako što ćete uplatiti depozit za plaćanje svog ugovora o majnovanju kriptovaluta.

Minimalni depozit potreban na ovoj popularnoj stranici za majnanje Bitcoina iznosi samo 250 dolara. Platforma navodi da je prosječni množitelj prihoda 1.43x, što znači da za svakih 1,000 dolara uloženih – možete otići s kripto-ekvivalentom od 1,430 dolara. Sviđa nam se činjenica da Shamining postoji od 2018. godine i da ga je koristilo preko 70,000 ljudi.

Shamining nudi razne ugovore među kojima možete birati – svaki dolazi s različitim minimalnim zahtjevima za ulaganje u kriptovalute i uvjetima zatvaranja. Međutim, ako niste sigurni koji vam ugovor odgovara – Shamining nudi koristan kalkulator koji vam omogućava procjenu dostupnih ROI-ova od iznosa koji ulažete.

Kada su u pitanju naknade, one su ugrađene u ROI koji vidite. Kao takve, olakšavaju procjenu razine profitabilnosti majnanje kriptovaluta. Sviđa nam se što Shamining omogućava da isplatite svoje prihode kad god poželite, iako morate čekati da se odgovarajući ugovor realizira. Također imate opciju reinvestiranja svoje dobiti kako biste imali koristi od složene kamate.

Broj podržanih crypto coinova Bitcoin
Minimalna investicija $250
Naknade za majnanje Ugrađene u ROI
ROI Profitabilnost Prosječni množitelj od 1.43x

Šta nam se sviđa:

 • Općenito najbolja stranica za majnanje Bitcoina
 • Nema potrebe za kupovinom specijalne opreme
 • Minimalno ulaganje samo 250 dolara
 • Osnovana 2018 godine
 • Prosječni množitelj od 1.43x

3. GMINERS – Prosječni prinos od majnanje Bitcoina u cloudu od 150%

Sljedeći na našem popisu najboljih stranica za majnanje kriptovaluta je GMINERS. Slično Shaminingu i ECOS-u, GMINERS je platforma za majnanje u cloudu koja se isključivo specijalizirala za Bitcoin. Stoga, ako planirate majnovati druge digitalne valute poput Ethereuma ili Dogecoina, morat ćete razmisliti o drugom pružatelju usluga.

gminers majnanje bitcoina

Za više informacija o tome kako kupiti dogecoin na raspolaganju Vam je naš vodič o tome. Ipak, ova stranica za majnanje Bitcoina nudi prosječan ROI od 150% – što je vrlo konkurentno. Da biste započeli, morat ćete se registrirati i uplatiti minimalni depozit od 250 dolara. Tada ćete imati na raspolaganju niz ugovora za majnanje Bitcoina, svaki s minimalnim trajanjem od jedne godine.

Sviđa nam se GMINERS zbog jednostavnosti s kojom možete pratiti vrijednost svojih operacija majnanje Bitcoina. To možete postići putem svog pametnog telefona, tableta ili desktop uređaja. Kada su u pitanju naknade, ništa vam se neće naplatiti za postavljanje računa. Međutim, naplatit će vam se naknada za ugovor od $0.0120 po 1 GH/S.

Broj podržanih crypto coinova 1 – Bitcoin
Minimalna investicija $250
Naknade za majnanje $0,0120 po 1 GH/S
ROI Profitabilnost Prosječni ROI od 150%

Šta nam se sviđa:

 • Prosječni ROI od 150%
 • Minimalna investicija je samo 250 dolara
 • Vrlo jasno o naknadama za ugovor
 • Nema naknada za otvaranje računa

4. ChickenFast – Najbolja platforma za početnike u majnovanju Bitcoina

Ako tražite najbolju stranicu za majnanje Bitcoina za početnike, možda vrijedi razmotriti ChickenFast. Ova platforma za majnanje dizajnirana je s početnicima na umu i zato- ne morate imati prethodno iskustvo da biste započeli. Ključno je da nije potrebno da sami postavljate parametre ugovora.

chicken fast majnanje bitcoina

Umjesto toga, sve što trebate je odrediti koliko novca želite uložiti u majnanje Bitcoina. Zatim će osnovni algoritam ChickenFast odrediti najbolje ugovore u trenutku ulaganja. Sviđa nam se što ChickenFast nudi dnevne isplate Bitcoina, što znači da možete reinvestirati svoju dobit nazad u nove ugovore.

Ako se odlučite unovčiti svoje prihode, tada morate samo dostići minimalno povlačenje od 0,0003 BTC. Još jedna stvar koju treba napomenuti o ChickenFastu je da su sve naknade ugrađene u ROI koji vidite na ploči s instrumentima vašeg računa. To olakšava tačno znanje koliko ćete zaraditi.

Broj podržanih crypto coinova 1 – Bitcoin
Minimalna investicija $250
Naknade za majnanje Ugrađene u ROI
ROI Profitabilnost ovisi o algoritmu

Šta nam se sviđa:

 • Najbolja stranica za majnanje Bitcoina za početnike
 • Nema potrebe za određivanjem ugovora
 • Jednostavno unesite iznos depozita i algoritam će učiniti ostatak
 • Nagrade u Bitcoinu isplaćuju se na dnevnoj bazi

5. HashShiny – Stranica za cloud majnanje koja podržava više kriptovaluta

Ako tražite stranicu za cloud majnanje koja podržava više kriptovaluta, HashShiny jedna od najboljih opcija na tržištu. Osim Bitcoina, također vam omogućuje majnanje Ethereuma, Zcasha, Litecoina, Dasha, Dogecoina i Decreda. Niste prisiljeni držati se jedne valute, jer HashShiny omogućuje istovremeno majnanje na više mreža.

hashshiny majnanje bitcoina

Da biste započeli prvo se trebate registrovati i uplatiti depozit. Svoje ulaganje u majnanje možete finansirati kriptovalutom, kao i debitnim/kreditnim karticama i PayPalom. Kada je riječ o ROI i naknadama, to će varirati ovisno o odabranoj kriptovaluti koju odlučite majnovati, kao i o odabranom ugovoru.

Na primjer, ako se odlučite majnovati Ethereum, zaradit ćete 1,65 dolara po 100 KH/S. To košta 0,0024 dolara po 100 KH/S – što se naplaćuje svaki dan. Kao što možete vidjeti, glavni nedostatak HashShinyja je što platforma ne prikazuje jasno koliko možete zaraditi na svom ulaganju u smislu ROI. Umjesto toga, sve brojke o profitabilnosti temelje se na brzini hashiranja.

Broj podržanih crypto coinova 7
Minimalna investicija nije navedeno
Naknade za majnanje ovise o coinu i ugovoru
ROI Profitabilnost ovisi o coinu i ugovoru

Šta nam se sviđa:

 • Omogućuje majnanje 7 različitih kriptovaluta istovremeno
 • Podržava uplate u kriptovalutama i fiat valutama
 • Različiti ugovori za izbor

6. BeMine – Raznovrsnost ugovora za cloud majnanje sa jasnim informacijama o isplati

BeMine je još jedan provajdera usluga koji treba uzeti u obzir na našoj listi najboljih stranica za cloud majnanje. Ova platforma nudi širok spektar investicijskih prilika i specifikacija ugovora, tako da ćete sigurno pronaći nešto što se uklapa u vaše ciljeve. Nadalje, i možda najvažnije, sviđa nam se što BeMine nudi vrlo jasne informacije o tome koliko možete zaraditi.

bemine majnanje bitcoina

To je dostupno preko vrlo jednostavnog kalkulatora za profitabilnost. Da bismo dali neki kontekst, recimo da odlučite uložiti nešto više od 1500 dolara u cloud ugovor Antminer T17+. Tako ćete pasivno zaraditi 172 dolara mjesečno ili 2.098 dolara godišnje.

Osim toga, BeMine jasno prikazuje primjenjive naknade za odabrani ugovor. Ostajući pri navedenom primjeru, plaćali biste dnevne troškove održavanja od 1,09 dolara. Za plaćanje odabranog ugovora o majnovanju Bitcoina, možete uplatiti sredstva putem kriptovalute, Visa ili MasterCard.

Broj podržanih crypto coinova 1 – Bitcoin
Minimalna investicija $99
Naknade za majnanje ovise o ugovoru
ROI Profitabilnost ovisi o ugovoru

Šta nam se sviđa:

 • Izbor između velikog broja ugovora
 • Naknade i ROI jasno su prikazani u dolarima
 • Minimalna vrijednost ugovora od 99 dolara

7. TrustMining – Stranica za majnanje kriptovaluta za male povremene investitore

TrustMining – koji radi već tri godine, tvrdi da je najbolja stranica za majnanje kriptovaluta za povremene investitore. Platforma ne zahtijeva da kupite skupu opremu, a minimalna početna investicija je pristupačnih $250. Možete birati između tri specifikacije ugovora, od kojih svaka nudi slične povrate.

trustmining majnanje bitcoina

Na primjer, ako investirate $250 u SHA-256 ugovor, to će donijeti $43.80 mjesečno pasivnog prihoda ili $525 godišnje. Ethash ugovori su nešto profitabilniji, s investicijom od $250 nudeći ROI od $45 mjesečno ili $550 godišnje. Sviđa nam se TrustMining zbog podrške za više uređaja – koja pokriva web preglednike na vašem laptopu, pametnom telefonu ili tabletu.

Ovo čini jednostavnim procesom tačno znati koliko zarađujete od svojih nastojanja u majnanju u cloudu jednim klikom. Još jedan razlog zašto nam se sviđa TrustMining je što nudi korisničku podršku putem live chat-a 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Kada je riječ o isplatama, svoj dio nagrada primit ćete svakih 24 sata.

Broj podržanih crypto coinova 15
Minimalna investicija $250
Naknade za majnanje Ovisi o coinu i ugovoru
ROI Profitabilnost Ovisi o coinu i ugovoru

Šta nam se sviđa:

 • Majnanje 15 različitih kriptovaluta
 • Korisnički prijateljski
 • Jasni podaci o potencijalnim ROI
 • Podrška korisnicima 24/7

8. Genesis Mining – Korisnički prijateljska platforma za majnanje sa ugovorima koji često budu rasprodani

Zadnji provajder s naše liste najboljih platformi za majnanje Bitcoina je Genesis Mining. Ova stranica za majnanje je toliko popularna da često rasproda svoje najprofitabilnije ugovore. Kao takvi, morat ćete biti brzi ako vaš preferirani ugovor za majnanje postane dostupan. Kada su u pitanju podržane kriptovalute, Genesis Mining omogućava majnanje Bitcoina, Dasha, Ethereuma, Litecoina, Monera i Zcasha.

genesis mining majnanje bitcoina

Kao takvo, to vam daje puno prilika da stvorite diverzificiranu košaricu ugovora za majnanje. Kada je riječ o prinosima, to će na kraju zavisiti o vašoj odabranoj kriptovaluti i odgovarajućem roku ugovora. Možda je glavna mana Genesis Mininga ta što njegovi planovi zahtijevaju visoku minimalnu investiciju.

Na primjer, ako želite majnati Ethereum, početni plan zahtijeva kapitalni izdatak od malo manje od $500. Međutim, sviđa nam se činjenica da Genesis Mining omogućava uplatu sredstava debitnom ili kreditnom karticom, što je idealno za prvi puta investitore. Naposljetku, Genesis Mining tvrdi da ima više od 2 miliona klijenata u svojoj bazi.

Broj podržanih crypto coinova 6
Minimalna investicija $499
Naknade za majnanje Ovisi o coinu i ugovoru
ROI Profitabilnost Ovisi o coinu i ugovoru

Šta nam se sviđa:

 • 7 različitih coinova se može majnati
 • Vrlo popularni ugovori koji često budu rasprodani
 • Tvrdi da ima više od 2 miliona korisnika
 • Prihvata uplate putem Visa i MasterCard kartica

Šta je Bitcoin majnanje?

Vjerojatno znate da je Bitcoin, kao i većina drugih kriptovaluta, decentralizovana digitalna imovina. Kao takva, transakcije se mogu obraditi bez potrebe za centralizovanom stranom, poput banke ili finansijskog posrednika. Da bi Bitcoin ostao decentralizovan, potrebni su mu majneri.

bitcoin majnanje

U svojem najosnovnijem obliku, majneri su pojedinci ili entiteti koji spajaju specijalističke hardverske uređaje na blockchain mrežu. Ti uređaji imaju sposobnost rješavanja vrlo složenih matematičkih zadataka. Ako majner u pitanju uspješno riješi zadatak prvi, tada će primiti nagradu za blok.

 • Svaka nagrada za blok isplaćuje se svakih 10 minuta i iznosi 6,25 BTC.
 • To je manje od prethodne nagrade od 12,5 BTC, 25 BTC i 50 BTC.
 • Ipak, temeljem tržišnih cijena u trenutku pisanja, nagrada za Bitcoin majnanje od 6,25 BTC iznosi približno 250.000 $.

Koliko god to zvučalo isplativo, Bitcoin majnanje više nije profitabilno za prosječnog čovjeka. To je zato što, da biste imali šansu biti prva osoba koja će riješiti 10-minutnu blok zadatak, trebate posjedovati specijalnu mašinu za majnanje kriptovaluta. Ovo je ne samo skupo, već često vrlo teško nabaviti.

Osim toga, budući da su Bitcoin majneri povezani s blockchainom 24 sata dnevno kako bi poboljšali svoje šanse za uspjeh, to troši značajnu količinu energije. Stoga, osim ako ne živite u zemlji gdje su troškovi energije niski, vjerojatno ćete teško generisati dosljedan povrat od majnanja, čak i ako imate potreban hardver.

Zato najbolje stranice za majnanje Bitcoina nude svoje usluge u obliku clouda. To jest, sada možete majnati Bitcoin i druge digitalne valute na daljinu bez potrebe za kupovinom specijalnog hardvera ili potrošnje ogromnih količina energije. Umjesto toga, samo trebate uplatiti sredstva na stranicu za majnanje i odabrati svoj ugovor. To Vam omogućava zaradu pasivnog dohotka.

Kako funkcionise Majnanje Kriptovaluta?

U gornjem odjeljku kratko smo objasnili osnove majnanja Bitcoina. Sada ćemo malo dublje produbiti kako biste imali jasno razumijevanje kako ovaj pasivni investicijski prostor funkcioniše prije nego što se obvežete na bilo kakva sredstva.

Tradicionalno Majnanje Bitcoina

Kao što je gore navedeno, vjerojatno nećete tražiti da se uključite u tradicionalnu strategiju majnanja Bitcoina zbog visokih troškova koji su uključeni.

majnanje bitcoina

Ipak, čak i ako ste voljni istraživati majnanje u cloudu, još uvijek je važno dobro razumjeti što se događa iza scene. Napokon, da biste zaradili novac na stranici za majnanje Bitcoina morate riskirati svoj teško zarađeni kapital.

 • Dakle, svakih 10 minuta, Bitcoin mreža majna novi blok.
 • U svakom bloku nalazi se tranša transakcija koje su izvršene unutar 10 minuta prije nego što je blok potvrđen.
 • Kada se blok potvrdi, sve transakcije unutar odgovarajućeg bloka potvrđuju se kao valjane i naknadno će biti objavljene na Bitcoinovoj knjizi.

Sada, prije nego što se blok može potvrditi, majneri moraju potvrditi tranšu transakcija.

 • To se postiže kada se riješi vrlo složen zadatak, što obično traje 10 minuta.
 • Samo jedan majner može biti uspješan u rješavanju određenog bloka, zbog čega se distribuira samo jedna nagrada od 6,25 BTC.

Podrazumijeva se da majneri Bitcoina, da bi zaradili novac u tradicionalnom smislu, nagrade koje primaju moraju nadmašiti osnovne troškove električne energije i održavanja.

Majnanje Bitcoina u Cloudu

Svi pružatelji s naše liste najboljih stranica za majnanje Bitcoina nude udaljenu uslugu koja se provodi putem clouda. To znači da, govoreći laičkim jezikom, nije vam potrebno kupiti nijedan specijalni hardverski uređaj. Osim toga, osim što se povezujete na internet, nećete trošiti nikakvu električnu energiju kada se bavite majnanjem u cloudu. Umjesto toga, stranica za majnanje u cloudu s kojom se prijavljujete imat će potrebne hardverske uređaje postavljene na svojoj farmi za majnanje.

I zauzvrat, kada ulažete novac u ugovor o majnanju u cloudu, u osnovi iznajmljujete postotak dostupne hash snage koju farma generira. Kao jednostavan primjer, ako uložite ekvivalent 1% u platformu za majnanje Bitcoina i odgovarajući rig ostvari profit od 10.000 dolara u jednom danu, zaradili biste 100 dolara.

U većini slučajeva, nagrade od majnanja bit će vam isplaćene svakih 24 sata. To vam omogućuje da ponovno uložite tokene u novi ugovor o majnanju, što može omogućiti složeni rast.

Nadalje, trebali bismo napomenuti da većina tvrtki za majnanje Bitcoina zahtijeva da kupite ugovor s trajanjem od najmanje jedne godine. Neki, međutim, nude fleksibilne uvjete, iako s manje povoljnim prinosom.

Je li Majnanje Bitcoina Profitabilno?

Tradicionalno majnanje Bitcoina više nije profitabilno za prosječnog čovjeka. Ključno je da je ovaj prostor sada dominiran malim brojem velikih poolova za majnanje Bitcoina, a mnogi od njih nalaze se u Kini.

S tim u vezi, moguće je ostvariti profit kada ulažete na stranicu za majnanje Bitcoina u Cloudu. U većini slučajeva, pružatelj će vam reći očekivani prinos na vašu investiciju u postotnim uvjetima.

Neki pružatelji idu korak dalje tako što vam kažu koliko ćete zaraditi u dolarima na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj osnovi.

 • Međutim, važno je zapamtiti da je vaša sposobnost ostvarivanja profita od majnanja uveliko zavisi od tržišne vrijednosti digitalnih valuta.
 • Na primjer, kada vam se prikazuje ROI na stranici za majnanje Bitcoina, to se bazira na tome da primate svoje nagrade u kripto tokenima.
 • To znači da bi investicija od 1 BTC s prinosom od 10% iznosila dodatnih 0,10 BTC u nagradama za majnanje.
 • Sada, ako vrijednost odgovarajuće digitalne valute padne za značajan iznos, vaši napori u majnanju mogu zapravo rezultirati gubitkom.

I iz tog razloga, tvrdimo da postoje mnogo bolji načini za ostvarivanje pasivnih prihoda od vaših ulaganja u kriptovalute, što pokrivamo detaljnije kasnije u ovom vodiču.

Troškovi Majnanja Kriptovaluta

Kada ulažete novac na stranicu za majnanje Bitcoina, postoji mnogo troškova koji se nakupljaju iza scene. To uključuje trošak:

 • Kupnje mnogih ASIC uređaja potrebnih za imati šansu za validaciju bloka
 • Ogromni troškovi električne energije da bi rig za majnanje kriptovaluta bio operativan 24/7
 • Stalno održavanje
 • Unutarnji troškovi vezani za vođenje računa, depozite i povlačenja

Ovi troškovi će, naravno, biti preneseni na vas kao klijenta web stranice. Dobra vijest je da najbolje stranice za majnanje Bitcoina koje smo pronašli uključuju ove troškove u ROI odgovarajućeg ugovora.

Kao takvi, točno znate koliko ćete zaraditi od svoje investicije u majnanje.

Još jedna naknada koju treba imati na umu je prilika trošak posjedovanja Vaših digitalnih valuta zaključanih u ugovoru o majnanju. Kao što je ranije navedeno, često morate se prijaviti za rok od najmanje jedne godine. Tijekom tog razdoblja, vjerojatno nećete moći povući svoje tokene.

juna 2022. New York je donio zakon kojim se zabranjuju operacije majnanja Bitcoina ako ne koriste obnovljive izvore energije. Međutim, mogao bi biti poništen, a druge američke države poput Teksasa vrlo su prijateljski nastrojene prema majnerima Bitcoina.

Kako započeti s Majnanjem Bitcoina?

Ako ste uvjereni da je majnanje u cloudu pravo za vas i želite početi zarađivati pasivni prihod danas – ovaj dio našeg vodiča će vas upoznati s vodećom platformom Shamining.

Korak 1: Otvorite Shamining račun

Prvi korak je posjetiti web stranicu Shamining (trenutno nedostupna) i kliknuti na gumb ‘Registriraj se’.

Zatim ćete morati unijeti svoje ime i prezime, e-mail adresu, broj mobitela i odabrati lozinku.

otvorite shamining račun

 

Korak 2: Uplatite sredstva

Zatim će se od vas tražiti da uplatite depozit na svoj račun. Minimalni depozit u Shaminingu je 250 dolara, međutim, pobrinite se da dodate dovoljno sredstava za pokrivanje ugovora o majnanju Bitcoina u koji želite uložiti.

Imajte na umu, ako planirate uplatiti sredstva debitnom ili kreditnom karticom umjesto kriptovalutama, tada ćete morati učitati neki ID.

uplatite sredstva

Korak 3: Odabir ugovora o Majnanju Bitcoina

Sada kada imate sredstva na svom Shamining računu, morat ćete odabrati ugovor u koji želite uložiti.

Ako niste sigurni koji je ugovor najbolji za vas, Shamining nudi praktičan kalkulator. Nakon što odaberete prikladan ugovor, kliknite na gumb ‘Kupi’ i potvrdite investiciju.

Korak 4: Zarađujte pasivni prihod

Čim putem svog Shamining računa potvrdite ugovor o majnanju, automatski ćete početi zarađivati pasivni prihod. Bitcoini koje zaradite bit će uplaćeni na vaš račun.

Dobrodošli ste zatražiti isplatu u bilo kojem trenutku. S tim u vezi, neki investitori koristit će svoje nagrade za kupnju novih ugovora. Ovo je dobra opcija ako želite imati koristi od složenog rasta.

Je li majnanje najbolji način za zarađivanje novca s kriptovalutama?

Kratko smo ranije objasnili da u širem smislu, postoje mnogo bolji načini za ostvarivanje pasivnog prihoda od kriptovaluta u usporedbi s majnanjem Bitcoina.

 • Na kraju krajeva, kada ulažete putem web stranice za majnanje u cloudu, vaš ROI uvelike ovisi o tržišnoj vrijednosti odgovarajuće digitalne valute.
 • Ako tržišna vrijednost padne, možda radite s gubitkom. Štoviše, i što je možda najvažnije, industrija majnanja Bitcoina u cloudu prepuna je prevaranata.
 • U mnogim slučajevima, web stranica za majnanje bit će samo paravan kako bi vas prevarili da uplatite svoje kriptovalute. I, kada to učinite, vjerojatno više nikada nećete vidjeti te tokene.

Zbog toga više preferiramo štedne račune za kriptovalute koje nude ugledne platforme poput Crypto.com, Aqru i BlockFi. Gore navedene platforme imaju odličan ugled u ovom prostoru i omogućuju vam da zarađujete kamatu na svoje depozite u kriptovalutama. Postoji različita ponuda prinosa i uvjeta vezanja – stoga bi većina profila investitora trebala biti pokrivena.

Da vam dam ideju što je na ponudi, Aqru vam omogućuje da zarađujete 7% godišnje na depozitima Bitcoina i Ethereuma u reguliranom okruženju. Štoviše, štedni računi za kriptovalute Aqru ne dolaze s uvjetima vezanja, pa možete zatražiti povlačenje kada god smatrate prikladnim.

Tada imate Crypto.com, koji nudi APY do 14,5%. Specifični APY ovisit će o tome koji token želite položiti i koliko dugo ste spremni držati sredstva zaključana. Crypto.com vam omogućuje povećanje APY-a tako što ćete stake-ati njegov izvorni token – CRO.

Zaključak

Majnanje Bitcoina više nije profitabilno za prosječnog čovjeka zbog veoma visokih troškova povezanih s kupovinom ASIC hardvera i potrošnjom ogromne količine energije. Međutim, web stranice za majnanje u cloudu otvorile su vrata investitorima s ograničenim budžetom, pogotovo jer nema potrebe za kupnjom specijalističkih hardverskih uređaja. Ukoliko posjedujete i želite saznati kako potrošiti bitcoin online na raspolaganju Vam je naš vodič.

No, mnoge web stranice za majnanje u cloudu nisu ništa drugo do prevara, a čak i tada možete poslovati s gubitkom ako vrijednost odgovarajuće kriptovalute padne. Zbog toga više preferiramo pružatelje štednih računa za kriptovalute poput Aqru. Ova licencirana platforma nudi APY od 7% na Bitcoin i Ethereum i 12% na stabilne kriptovalute bez uslova zaključavanja.

Često postavljana pitanja

Što je majnanje Bitcoina?

Kako funkcionira majnanje Bitcoina?

Koja je najbolja stranica za majnanje Bitcoina?

Mogu li majnati Bitcoin besplatno?

Koje kriptovalute možete majnati osim Bitcoina?

Kako započeti s majnanjem Bitcoina?

Kako majnanje Bitcoina koristi fosilna goriva?

Koliko možete zaraditi majnajući Bitcoin?