Kako potrošiti Bitcoin? Može li zaista služiti kao valuta i investicija? S obzirom na sve čudne i zanimljive primjere upotrebe koji već postoje, gledamo prema svijetloj budućnosti kripto upotrebljivosti.

Bitcoin je dosegao svoj vrhunac s tržišnom kapitalizacijom od preko 1 bilijuna dolara, što je rezultiralo velikim brojem mjesta koja prihvaćaju Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Iako su većina kriptovaluta uglavnom korištene kao investicije, one imaju više funkcionalnosti nego što možda mislite.

U ovom vodiču ćemo istražiti gdje i kako potrošiti Bitcoin i druge kriptovalute, kako online, tako i u fizičkim trgovinama.

Gdje i kako potrošiti Bitcoin?

Ako se pitate kako potrošiti bitcoin i ko ga prihvata, pogledajte ovih 11 kompanija navedenih u nastavku:

 1. Crypto Emporium – Suštinski najbolje mjesto za trošenje bitcoina u 2024.
 2. Aqru – Najbolje mjesto za trošenje Bitcoina uz dodatnu zaradu
 3. eToro – Potrošite kriptovalute uz atraktivne nagrade za ulaganje
 4. Crypto.com – Položite Bitcoin na štedni račun
 5. BlockFi – Trošite Bitcoin na bilo kojem mjestu gdje prihvataju Visu.
 6. Microsoft – Potrošite Bitcoin da biste kupili proizvode sa Microsoftove web stranice.
 7. Starbuck – dopunite svoju karticu lojalnosti da biste kupili Starbucks kafu
 8. AT&T – Izmirite račune za vaš mobilni telefon i širokopojasnu vezu s Bitcoinom.
 9. Paypal – Potrošite Bitcoin kod bilo kojeg online trgovca koji prihvata Paypal
 10. BitPay – Kupujte nekretnine sa Bitcoin-om putem BitPay web stranice
 11. Overstock – kupujte na hiljade proizvoda na mreži uz Bitcoin.

S obzirom na to da mnogo trgovaca kriptovaluta sada žele da investiraju u Bitcoin, možda biste željeli da čitate dalje kako biste bolje pogledali gore navedene kompanije koje prihvataju Bitcoin.

Malo bliži pogled na kompanije koje prihvataju Bitcoin

Ako ste među onima koji su odlučili kupiti Bitcoin, možda se pitate kako možete iskoristiti svoje digitalno sredstvo. Ne samo da možete koristiti Bitcoin za kupovinu proizvoda i usluga na mreži i u trgovini, već također možete koristiti digitalnu valutu za generisanje nagrada u obliku kamata. Korisno bi bilo provjeriti bitcoin vrijednost prije nego što se upustite u proces kupovine bitcoinom.

Uzmite u obzir 11 kompanija o kojima se govori u nastavku kada odlučujete gdje i kako potrošiti Bitcoin.

1. Crypto Emporium – Ubjedljivo najbolje mjesto na kojem možete potrošiti Bitcoin u 2024.

Kroz naše istraživanje i testiranje, otkrili smo jednu platformu koja stoji iznad ostalih u pogledu trošenja Bitcoina na mreži – Crypto Emporium. Pokrenut 2018. godine, Crypto Emporium je revolucionarna platforma za e-trgovinu koja isključivo podržava kriptovalute kao način plaćanja, osiguravajući besprijekorno iskustvo za kripto potrošače.

kako potrositi bitcoin

Crypto Emporium podržava niz popularnih kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum i Litecoin, što olakšava kripto investitorima da troše svoje stečeno bogatstvo na internetu. Korisničko sučelje platforme i podrška 24/7 dvije su bitne karakteristike koje izdvajaju Crypto Emporium od ostalih trgovaca koji podržavaju kriptovalute.

Međutim, izbor proizvoda Crypto Emporiuma je mjesto gdje platforma zaista blista. Bilo da želite kupiti novi automobil, investirati u nekretnine ili kupiti neku dizajnersku odjeću, Crypto Emporium ima sve to za vas. Također ćete imati koristi od super brzih transakcija i niske ili nikakve naknade, idealno za one veće kupovine.

Crypto Emporium također šalje pošiljke na preko 125 destinacija širom svijeta, a pošto koristi kriptovalute, a ne fiat, nećete morati da imate posla sa stranim bankarskim institucijama. Kada naručite, dobit ćete link za praćenje u stvarnom vremenu i obavještenja o isporuci poslana u vaš sandučić kada vaš artikl stigne.

Uz podršku za najbolje altcoine, Crypto Emporium nudi razne promocije i popuste. Neke nedavno istekle promocije uključuju 10% popusta na digitalne proizvode i dodatnih 20% povrata u nagradnim poenima kad god kupite Rolex. Ove promocije se redovno ažuriraju, tako da ćete sigurno pronaći nešto što će privući pažnju.

Sve u svemu, ako se pitate gdje i kako potrošiti Bitcoin online, Crypto Emporium je odlično mjesto. Njegov širok izbor proizvoda, dugogodišnja reputacija na tržištu i izuzetne opcije za korisničku podršku znače da se izdvaja iz gomile kada su u pitanju trgovci koji podržavaju kriptovalute.

2. Aqru – Odlično mjesto za potrošiti Bitcoin i dodatno zaraditi

Još jedno najbolje mjesto za trošenje bitcoina je Aqru. Ova online platforma vam omogućava da deponujete svoje BTC tokene na račun kripto štednje i pritom ćete zaraditi kamatu na Bitcoin po izdašnoj stopi. Stoga ćete zarađivati novac s kriptovalutama putem pasivne strategije ulaganja. Zapravo, Aqru nudi jedan od najboljih računa za kripto kamatu u ovom prostoru sa 7% povrata godišnje.

kako potrošiti bitcoin aqru

To znači da umjesto da trošite Bitcoin na stvari koje vam nisu potrebne – možete nastaviti da povećavate svoju dodjelu tokena tokom vremena. I, što je najvažnije, Aqru nudi samo fleksibilne račune, što znači da možete povući svoj Bitcoin u bilo kojem trenutku. Osim toga, kamata se plaća svakodnevno, tako da svoju zaradu možete umnožiti mnogo brže.

Osim Bitcoina, Aqru također nudi APY od 7% na Ethereum. Ako zaista želite da maksimizirate svoje potencijalne dobitke, Aqru vam čak omogućava da zamijenite Bitcoin za stabilne coine kao što su Tether ili USD Coin, što će povećati vaš APY na 12%. Također nam se sviđa činjenica da Aqru podržava fiat novac.

To ne samo da znači da možete uplatiti USD, EUR ili GBP na štedni račun, već možete i podići fiat nazad na svoj bankovni račun. Ako vam se sviđa način trošenja Bitcoina na ovoj platformi, Aqru računi se mogu otvoriti za manje od 10 minuta. Proces možete završiti online ili putem Aqru kripto aplikacije.

3. eToro – Popularno mjesto za potrošiti Bitcoin sa raznim alatima za trgovanje i niskim provizijama

Sljedeći na našoj listi najboljih mjesta za trošenje Bitcoina je eToro. Ova online platforma je najpoznatija po svojim jeftinim uslugama kriptovaluta i berzanskog posredovanja, s više od 20 miliona ljudi koji sada koriste eToro za trgovinu. Većina trgovaca početnika će sa zadovoljstvom saznati da možete kupiti Bitcoin kreditnom karticom uz niske naknade za trgovanje i male razlike.

kako potrošiti bitcoin etoro

Za one koji nisu svjesni, kripto ulaganje uključuje zaključavanje vaših tokena na određeni vremenski period, a zauzvrat će vam biti isplaćena kamatna stopa. Uz to, u eToro-u, njegovi kripto računi za ulaganje su fleksibilni, što znači da nema perioda zaključavanja.

Štaviše, da biste zaradili nagrade za ulaganje na eToro-u, ne morate se uključiti u uslugu. Naprotiv, čim kupite kriptovalute na ovoj platformi, nagrade za ulaganje se automatski distribuiraju. Ako ste zainteresovani da saznate više o tome kako kupiti kriptovalute na raspolaganju Vam je vodič naših stručnjaka. Još jednom, ovo će vam omogućiti da povećate svoju količinu kriptovaluta mnogo brže – jer ćete nastaviti da povećavate broj tokena koje posjedujete. eToro podržava Cardano, Tron i Ethereum kada je u pitanju kripto ulaganje. Iznos nagrade mjesečnog prinosa od uloga varira u zavisnosti od toga da li ste bronzani, srebrni ili dijamantski član kluba.

Još jedna stvar koju treba napomenuti u vezi eToro-a je da nudi i usluge trgovanja kopiranjem, ako želite da uložite svoj Bitcoin profit u druge finansijske proizvode. Jednostavnije rečeno, ovo vam omogućava da kopirate iskusnog kripto trgovca. Znači, ako oni kupe Cardano, i ti ćeš. Konačno, eToro stakingu se može pristupiti online ili putem njegove iOS/Android aplikacije. Osim toga, ako želite naučiti kako kupiti Bitcoin s eToro-om, možete pogledati naš jednostavan vodič danas.

4. Crypto.com – Položite Bitcoin na štedni račun

Crypto.com je popularna kripto mjenjačnica koja nudi preko 250+ digitalnih valuta koje se mogu kupiti i prodati po konkurentnim naknadama. Platforma također nudi neke od najboljih računa za kripto štednju na tržištu – što znači da možete potrošiti Bitcoin kako biste vremenom povećali svoju zaradu.

kako potrošiti bitcoin crypto com

Iznos kamate koji možete zaraditi na Bitcoin-u ovisit će o nekoliko faktora – kao što je koliko dugo odlučite zaključati tokene i da li posjedujete CRO token ili ne – koji je izvorni za Crypto.com. Na primjer, maksimalna stopa na Bitcoin depozite je 6% godišnje – što zahtijeva 40.000 CRO tokena ili više i period zaključavanja od 3 mjeseca.

Bez CRO tokena, stopa na Bitcoin pada na 3%. Ako želite veću kontrolu nad svojim Bitcoin tokenima, fleksibilni račun bez CRO uloga donosi 0,5%. Osim štednih računa, Crypto.com vam također omogućava da potrošite Bitcoin na njegovom vodećem NFT tržištu. To znači da možete kupiti NFT token u zamjenu za svoje BTC tokene.

Postoje hiljade popularnih NFT kolekcija koje možete izabrati – od kojih neke podržavaju Aston Martin F1, Ugonzo Art, Snoop Dogg i BossLogic. Štaviše, kada ovdje potrošite Bitcoin za kupovinu NFT-a – provizije se ne naplaćuju. Konačno, Crypto.com vam također omogućava da potrošite Bitcoin da biste dobili kripto zajam – ako želite da prikupite nešto novca bez prodaje svojih tokena.

5. BlockFi – Potrošite Bitcoin na mjestima gdje prihvataju Visu

Druga opcija koju vrijedi razmotriti kada procjenjujete kako potrošiti Bitcoin je da se prijavite za BlockFi debitnu karticu. Ovu pre-paid karticu izdaje Visa – što znači da je možete koristiti kod miliona trgovaca širom svijeta – i na mreži i u trgovini. Štaviše, BlockFi karticu možete koristiti čak i za podizanje gotovine na bankomatima.

kako potrošiti bitcoin blockfi

Još jedna prednost s ovom debitnom karticom je da možete zaraditi nagrade u Bitcoinu kad god izvršite kupovinu koja ispunjava uslove. To iznosi 1,5% iznosa kupovine i nema ograničenja. Novi kupci mogu čak zaraditi i do 3,5% Bitcoin nagrada za prvih 90 dana – do maksimalno 100 USD.

6. Microsoft – Potrošite Bitcoin da biste kupili proizvode sa Microsoftovog web shop

Microsoft je bio jedna od prvih velikih kompanija koja je prihvatila Bitcoin, a tehnološka firma je prihvatila BTC plaćanja još 2014. godine kada je digitalna valuta još uvijek bila uglavnom nepoznata. Ovo je donekle zanimljivo kada uzmete u obzir da osnivač Microsofta Bill Gates tek treba da jasno iznese svoj stav o Bitcoinu.

kako potrošiti bitcoin microsoft web shop

 

Ipak, Bitcoin možete potrošiti na širok spektar Microsoft proizvoda i usluga. Osim kupovine desktop računara i laptopa preko Microsoft web stranice, također možete dopuniti svoj Xbox Live račun za kupovinu igara i drugih dodataka. Štaviše, Bitcoin se može koristiti i za plaćanje aplikacija koje podržava Microsoft.

7. Starbucks – Dopunite svoju karticu lojalnosti da biste kupili Starbucks kafu

Sljedeći na našoj listi gdje potrošiti Bitcoin je Starbucks. Treba napomenuti da najveći svjetski lanac kafe – koji sada ima skoro 35000 trgovina širom svijeta, ne prihvata direktno Bitcoin na svojim kasama. Međutim, možete koristiti Bitcoin za dopunu Bakkt računa.

kako potrošiti bitcoin starbucks

Za one koji nisu upoznati, Bakkt je vodeći program nagrađivanja u SAD-u koji omogućava korisnicima da zarade bodove i potom ih potroše u nizu domaćih trgovina – uključujući Starbucks. Kao takav, to je samo slučaj da dopunite svoj Bakkt nagradni račun Bitcoinom, a zatim koristite svoju karticu u prodavnici Starbucks za plaćanje dnevne kafe.

8. AT&T – Platite račune za vaš mobilni telefon vezu s Bitcoinom

AT&T je najveća telekomunikaciona kompanija u SAD – sa kompanijom koja dominira na tržištu fiksnih, mobilnih telefona i širokopojasnog pristupa. Od 2019. godine, AT&T se pridružio revoluciji kriptovaluta najavljujući da će početi omogućavati kupcima da plaćaju svoje račune Bitcoin-om i drugim podržanim digitalnim tokenima.

kako potrošiti bitcoin at&t

Slično kao i Starbucks, AT&T ne prihvata direktno Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Firma se, međutim, integrisala s vodećim nezavisnim procesorom kripto plaćanja BitPay. I kao takav, kada je u pitanju plaćanje vašeg mjesečnog računa, sve što trebate učiniti je odabrati BitPay na blagajni i nastaviti s plaćanjem Bitcoinom.

9. PayPal – Potrošite Bitcoin kod bilo kojeg online trgovca koji prihvata PayPal

Da li ste znali da možete kupiti Bitcoin sa PayPal-om? Još jedna kompanija koja želi da podigne kripto industriju na nove visine je PayPal. Popularni provajder e-novčanika sada omogućava američkim klijentima da kupuju i prodaju Bitcoin i druge kriptovalute direktno na svojoj web stranici. Međutim, ono što američki klijenti takođe mogu da urade je da plaćaju online kupovine Bitcoin-om – sve dok dotični trgovac prihvata PayPal.

kako potrošiti bitcoin paypal

Onome što zovemo Checkout with Crypto – prvo ćete morati osigurati da imate Bitcoin u svom PayPal novčaniku. Zatim, kada dođete na odgovarajuću web stranicu i odaberete PayPal kao odabrani način plaćanja – dobit ćete mogućnost da se platite kriptovalutom. Pod pretpostavkom da imate dovoljno Bitcoina u novčaniku – transakcija će biti završena u realnom vremenu.

10. BitPay – Kupujte nekretnine sa Bitcoin-om putem BitPay web stranice

Bilo je samo pitanje vremena kada će Bitcoin biti prihvaćen kao način plaćanja za kupovinu nekretnina. I to je sada stvarnost uz pomoć BitPay-a. Kao što smo ranije spomenuli, BitPay je procesor plaćanja treće strane koji je posrednik između Bitcoina i stvarnog svijeta.

kako potrošiti bitcoin bitpay

A ako poželite da kupite nekretninu Bitcoin-om – prodavac čak ne mora da prihvati kripto imovinu da bi podmirio transakciju. Naprotiv, BitPay djeluje kao posrednik treće strane. Dakle, nakon što ste osigurali ugovor o nekretnini sa prodavcem, trebali biste prenijeti svoj Bitcoin na BitPay. Zauzvrat, BitPay bi pretvorio Bitcoin u USD i prebacio sredstva prodavcu.

11. Overstock – Kupite hiljade proizvoda online uz Bitcoin

Overstock je jedan od najvećih online trgovaca u SAD-u – sa platformom koja je dom hiljadama proizvoda. Ovo pokriva niz kućnih kategorija, uključujući, ali ne ograničavajući se na namještaj, rasvjetu, posteljinu, proizvode za kupaonicu i još mnogo toga. Slično kao i Microsoft, Overstock prihvata Bitcoin od 2014.

kako potrošiti bitcoin overstock

Kao takav, to je jedan od prvih koji je prihvatio kripto imovinu kao sredstvo plaćanja. Da biste potrošili Bitcoin na web stranici Overstock, morat ćete odabrati kriptovalute u procesu naplate. Zatim, kroz svoje partnerstvo sa vodećom berzom Coinbase – Bitcoin će biti povučen sa vašeg novčanika za plaćanje transakcije.

Na šta možete potrošiti Bitcoin?

Kada uložite u kriptovalute, šta možete učiniti s tom digitalnom imovinom? Ako se pitate ko prihvata Bitcoin u stvarnom svetu, broj trgovaca koji prihvataju ovu digitalnu valutu je još uvijek relativno mali – barem u SAD.

na šta možete potrošiti bitcoin

Uz to, sve više i više kompanija – posebno malih i srednjih preduzeća, gleda na integraciju svojih platnih sistema sa procesorima trećih strana kako bi prihvatili bitcoin revoluciju.

Na primjer, slični BitPay-u omogućavaju trgovcima da prihvate Bitcoin kao način plaćanja bez direktnog prihvatanja. Stoga za one koji se pitaju da li je prekasno za kupovinu Bitcoina, sljedeće opcije pokazuju kako se BTC tokeni mogu potrošiti 2024. godine.

Pod ovim podrazumijevamo da će kupac koristiti svoj Bitcoin novčanik za plaćanje transakcije, a zatim se sredstva pretvaraju u američke dolare u realnom vremenu.

Da li je trošenje Bitcoina dobra ideja?

Trošenje Bitcoina za kupovinu proizvoda i usluga nije nužno dobra ideja.

Na kraju krajeva, Bitcoin je nova tehnologija i mreža plaćanja čija je vrijednost porasla za značajan iznos od kada je lansiran 2009. Kao takva, prodaja vašeg Bitcoina za finansiranje kupovine može rezultirati negativnim troškovima.

 • Na primjer, pretpostavimo da ste prodali svoj bitcoin u aprilu 2020. da biste finansirali novu kupovinu.
 • U tom trenutku, prodali biste po cijeni od samo 5.000 dolara po tokenu.
 • Međutim, da ste izbjegli plaćanje i kupovinu, i umjesto toga zadržali još godinu dana – isti Bitcoin je vrijedio preko 65.000 dolara po tokenu.

Na kraju, trebali biste razmisliti da li zaista trebate potrošiti BTC prije nego što odlučite da unovčite svoju investiciju.

Razmislite o trošenju Bitcoin nagrada

Možda je povoljnije dugoročno rješenje razmotriti bitcoin kamatni račun. Pritom možete zauzeti disciplinovan pristup trošeći samo kamatu koju zaradite.

Na primjer, pretpostavimo da imate na raspolaganju Bitcoin u vrijednosti od 2.000 dolara. Ako biste deponovali svoj Bitcoin na Aqru štedni račun – platili bi vam APY od 7%.

To znači da biste tokom godine zaradili Bitcoin u vrijednosti od 140 dolara. I što je najbolje od svega, vaš originalni Bitcoin depozit ostaje netaknut – tako da niste potrošili nijedan od svojih tokena na nepotrebne kupovine.

Međutim, mogli biste potrošiti svojih 140 dolara na plaćanje kamata u Bitcoinu, jer to ne utiče na vašu prvobitnu raspodjelu.

Više o računima za kripto štednju možete pročitati ovdje u našem detaljnom vodiču.

Prikupite sredstva koristeći Bitcoin kao kolateral

Ako tražite kako da potrošite Bitcoin jer nemate pristup sredstvima – postoji još jedna opcija koju biste mogli razmotriti – kripto zajam. Ukratko, platforme poput Crypto.com nude kripto zajmove sa maksimalnom LTV od 50% onima koji deponuju Bitcoin kao kolateral.

To znači da ako imate Bitcoin u vrijednosti od 2.000 dolara i deponujete tokene na Crypto.com – možete dobiti do 1.000 dolara. Crypto.com ne provodi provjeru kreditne sposobnosti i svi zajmovi se odobravaju odmah. Najbolje od svega, od vas se ne traži da prodajete svoj Bitcoin – što znači da ćete i dalje imati koristi ako se njegova tržišna vrijednost poveća.

Više o kripto kreditima možete pročitati ovdje u našem detaljnom vodiču.

Hoće li više kompanija početi prihvatati Bitcoin?

Ostaje da se vidi da li će više kompanija početi da prihvata Bitcoin. S jedne strane, vjerovatno je da će – pored Microsofta, PayPal-a i Overstock-a, više firmi početi da istražuje mogućnosti Bitcoina kao sredstva plaćanja.

Međutim, takođe treba napomenuti da u svom sadašnjem obliku – Bitcoin nije previše idealan kao sredstvo razmjene.

hoće li više kompanija početi prihvatati bitcoin

Prvo, za potvrdu Bitcoin transakcija potrebno je 10 minuta. Ovo je predugo ako uzmete u obzir da se tradicionalne transakcije gotovinom i debitnom/kreditnom karticom plaćaju trenutno.

Drugo, naknade za Bitcoin transakcije su još uvijek visoke. Čak i kada su u prosjeku 1-2 dolara po transakciji, ovo je još uvijek previsoko da bi se digitalna valuta mogla koristiti za plaćanje svakodnevnih potrepština.

Još jedan nedostatak kod kompanija koje prihvataju Bitcoin je to što kriptovalute još uvek nisu klasifikovane kao zakonsko sredstvo plaćanja u SAD. Zapravo, jedina zemlja na svijetu koja definira Bitcoin kao zakonito sredstvo plaćanja je El Salvador.

Kako potrošiti Bitcoin?

Da izvučemo zaključak ovog vodiča o tome gdje potrošiti Bitcoin – sada ćemo objasniti kako možete iskoristiti svoje BTC tokene i kupiti artikle u Crypto Emporiumu:

Korak 1 – Kreirajte svoj Kripto novčanik

Prvo ćete morati preuzeti i instalirati kripto novčanik za pohranu digitalnih valuta potrebnih za plaćanje. Postoji mnogo dobavljača novčanika, iako su MetaMask i Trust Wallet besplatne opcije sa vjerodostojnom reputacijom.

kreirajte svoj kripto novčanik

Korak 2 – Kupite kriptovalute

Također ćete morati kupiti kriptovalute za finansiranje kupovine na Crypto Emporiumu. Crypto Emporium podržava brojne kriptovalute, uključujući BTC, ETH, LTC i DOGE. Možete jednostavno kupiti jednu (ili više) ovih kriptovaluta pomoću brokera ili mjenjačnice, a zatim ih prebaciti u novčanik kreiran u prethodnom koraku.

Korak 3 – Kreirajte Crypto Emporium račun

Posjetite web stranicu Crypto Emporium i kliknite na “Registruj se”. Unesite svoje ime i adresu e-pošte i unesite jaku lozinku. Također ćete dobiti e-poruku u kojoj se od vas traži da se potvrdite klikom na dugme– učinite to, a zatim prijeđite na 4. korak.

kreirajte crypto emporium račun

Korak 4 – Pretražite artikle i proizvode

Sada možete početi s pregledavanjem opsežnog kataloga artikala koje Crypto Emporium ima. Kada pronađete artikl koji vam se sviđa, kliknite na “Dodaj u korpu” – a zatim nastavite na odjeljak Naplata na stranici.

Korak 5 – Završite kupovinu

Zatim će se od vas tražiti da odaberete željenu kriptovalutu iz padajućeg okvira na desnoj strani ekrana. Nakon toga, unesite svoju adresu, a Crypto Emporium će prikazati konačan iznos za kupovinu (uključujući troškove dostave).

Kada budete zadovoljni sa svime, nastavite sa plaćanjem i biće vam predstavljena jedinstvena adresa novčanika. Sve što treba da uradite je da pošaljete sredstva sa svog kripto novčanika na ovu adresu. Nakon što ih primi, Crypto Emporium će vas obavijestiti e-poštom i nastaviti s isporukom kupljenog artikla.

kako potrošiti bitcoin 2

Zaključak

Ovaj vodič govori kako potrošiti bitcoin na najbolji način, i na mreži i u trgovini. Pokrili smo niz priznatih trgovaca – kao što su Microsoft, Overstock, Paypal i Starbucks.

Međutim, otkrili smo da je sveukupno najbolje mjesto za trošenje bitcoina u Crypto Emporiumu. Čineći to, moći ćete da kupite niz artikala, od luksuznih satova do nekretnina, a sve to uz niske naknade i korisničku podršku 24/7.

Često postavljana pitanja

Na šta mogu potrošiti bitcoin?

Kako da potrošim Bitcoin?

Koje kompanije prihvataju Bitcoin?

Da li Amazon prihvata Bitcoin?

Da li Tesla prihvata Bitcoin?