Dogecoin postaje jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih kriptovaluta na tržištu. Ovaj digitalni novac godinama je ostao na vrhu popularnosti, prvenstveno zbog snažne podrške zajednice, društvenih medija i velikih investitora. Sve više potencijalnih investitora se pita kako da kupuju i prodaju Dogecoin i kako da kupe Dogecoin u Bosni i Hercegovini. Zbog toga je kreiran ovaj vodič za Dogecoin, koji opisuje kako kupiti Dogecoin 2024. godine.

Kako kupiti Dogecoin jednostavno i sigurno?

Dogecoin kako kupiti? Ispod je objašnjenje na primjeru platforme Capital.com, kako kupiti Dogecoin online, brzo, jednostavno i sigurno.

Korak 1 – Registrujte se na Capital.com

Prvo morate kreirati korisnički račun na jednoj od najpopularnijih i sigurnih kripto berzi, Capital.com. Registracija na ovoj platformi je vrlo jednostavna. Unesite sve tražene lične podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja itd.). Uvjerite se da podaci odgovaraju podacima vaše lične karte. Budući da je ova platforma licencirana, morat ćete poslati sliku svoje lične karte radi provjere identiteta.

kako kupiti dogecoin

Korak 2 – Depozit sredstava

Opcija za uplaćivanje sredstava će biti dostupna nakon uspješne registracije. Da biste mogli kupiti Dogecoin, morate imati uplaćena sredstva na svoj račun. Capital.com vam nudi različite načine plaćanja koje možete koristiti za dodavanje novca na svoj brokerski račun: kreditne kartice, bankovni transfer, digitalni novčanik (PayPal, Neteller, Skrill). Minimalni depozit je 20 dolara. Uz njegovu pomoć možete početi ulagati svoj novac u Dogecoin kriptovalutu.

kako kupiti dogecoin depozit sredstava

Korak 3 – Potražite Dogecoin

Sada kada imate sredstva na svom Capital.com nalogu, upišite Dogecoin u traku za pretragu na vrhu ekrana. Odaberite ovu valutu kada se pojavi i prijeđite na sljedeći korak jednostavnim klikom na dugme.

kako kupiti dogecoin

Korak 4 – Kupite Dogecoin

Ako imate dovoljno sredstava na svom računu, kupovina Dogecoina može se obaviti brzo. Prije same kupovine, preporučuje se da se dobro informišete o finansijskim tokovima Dogecoina, kako biste kupili ovu valutu u najpovoljnijem trenutku.

kako kupiti dogecoin

Gdje kupiti Dogecoin 2024 – Najbolje platforme

U moru raznih internet berzi i berzi, izabrati pravi, siguran način kupovine kriptovaluta nije lako za nekoga ko nema iskustva. Postoji veliki broj kripto platformi koje imaju različite karakteristike, nivoe sigurnosti, naknade. Sve ovo treba uzeti u obzir pri odabiru platforme za kupovinu Dogecoina. U nastavku smo izdvojili tri platforme koje su u vrhu po sigurnosti, popularnosti, stabilnosti i naknadama.

1. Capital.com – Općenito najbolje mjesto za kupovinu Dogecoina u 2024

Na pitanje kako kupiti Dogecoin, prvi odgovor bi bila platforma Capital.com. Ova platforma se pokazala kao najbolja za kupovinu Dogecoin-a kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini u 2024. godini. Capital.com je višestruko nagrađivana platforma za digitalno trgovanje, koju karakteriziraju visoki standardi privatnosti i sigurnosti, transparentnosti i 0% provizije.

kako kupiti dogecoin

Capital.com, je proglašen “Najinovativnijom tehnologijom 2021. godine” od strane TradingView-a. Ovo je višestruko nagrađivana platforma za trgovanje investicijama. Sadrži besprijekorno iskustvo trgovanja, kvalitetnu korisničku podršku 24/7 i konkurentne naknade. Capital.com je jedna od najbrže rastućih platformi za trgovanje investicijama.

Capital.com pruža većinu brokerskih usluga besplatno. Njihova politika su transparentne naknade. To znači da ako se nešto mora naplatiti, naknade će biti jasno istaknute na početku procesa. Uglavnom se radi o naknadama na troškove raspona, koji su konkurentni na cijelom tržištu.

2. Crypto.com

Sljedeća platforma koju treba uzeti u obzir kada odlučujete kako kupiti Dogecoin 2024. godine je Crypto.com. Iako je ova platforma osnovana tek 2016. godine, sada je jedna od najvećih berzi u svijetu trgovanja kriptovalutama. Dnevno privlači milijarde dolara i ima milione korisnika.

crypto.com kako kupiti dogecoin

Možda jedna od najatraktivnijih karakteristika korištenja Crypto.com je to što se proces otvaranja računa, učitavanja ID-a, uplate i naknadne kupovine Dogecoina može završiti za samo 5 minuta.

Sa svojim funkcijama lakim za navigaciju, pristupačnom cijenom i ponudom valuta, ova platforma je popularna među novim ljudima u kripto industriji. Općenito, Crypto.com je dizajniran za pojedince koji žele svoje iskustvo ulaganja u kriptovalute, trgovanja i kupovine kriptovaluta podići na višu razinu.

 

3. OKX

Još jedna platforma koju vrijedi spomenuti je OKX. OKX je inovativna berza kriptovaluta sa naprednim financijskim uslugama. A ovu platformu koriste milioni korisnika iz više od 100 zemalja. OKX postaje sve popularniji u Bosni i Hercegovini, jer pruža pouzdano, stabilno i bezbjedno okruženje za kripto trgovinu putem interneta i mobilnih aplikacija.

OKX kako kupiti dogecoin

Trebate li kupiti Dogecoin sada?

Pored pitanja kako kupiti Dogecoin online, pitanje kada kupiti ovu kriptovalutu je vrlo važno i biće obrađeno u lekciji ovog Dogecoin tutorijala. Ako pogledamo kako se vrijednost ove kriptovalute kretala u prošlosti, primjetit ćemo da je, nakon početne stagnacije, došlo do velikog povećanja vrijednosti u prošloj godini.

kako kupiti dogecoin

Trenutno je vrijednost znatno niža u odnosu na maksimum iz prethodne godine. Zbog popularnosti ovog “meme novčića”, očekuje se da će cijena rasti u budućnosti. Uz to, ulaganje u Dogecoin se može preporučiti u ovom trenutku svakako, te smatramo da je odlična investicija za trejdere koju su spremni uložiti u koin koji ima veliki potencijal.

Metode kupovine Dogecoina

Metode kupovine Dogecoin kriptovalute su iste kao i kod kupovine drugih kriptovaluta. Ukoliko želite saznati kako kupiti kriptovalute možete to saznati iz članka koji su napisali naši stručnjaci. Ovo su standardne metode koje nude kripto berze, kao što su kreditne i debitne kartice ili neki od digitalnih novčanika (PayPal, Skrill). Načini kupovine Dogecoina u Bosni i Hercegovini su opisani u nastavku.

Kako kupiti Dogecoin sa Paypal-om

PayPal je jedan od najpopularnijih i najrasprostranjenijih načina plaćanja na internetu, koji je popularan i u BiH. Kao što

jePayPal jednostavan način plaćanja, tako je lako i kupovati Dogecoin na ovaj način.

Kako kupiti i prodati Dogecoin putem PayPal-a? Potrebno je samo da povežete svoj PayPal nalog sa svojim nalogom na berzi ili mjenjačnici po vašem izboru. Najvažnije je pronaći pouzdanu i uglednu platformu za trgovanje.

Kako kupiti Dogecoin kreditnom ili debitnom karticom

Najbrži i najpovoljniji način za kupovinu Dogecoina 2024. je putem bankovne kartice. Prvo morate otvoriti račun na pouzdanoj mjenjačnici ili berzi kriptovaluta koja ne samo da podržava depozite sa kreditnim karticama već ima i niske naknade. Većina platformi za online trgovanje kriptovalutama podržava plaćanje karticama.

Potrebno je samo da saznate kolike su naknade za ovu vrstu plaćanja i koji je minimalni iznos koji možete platiti karticom.

Kako kupiti Dogecoin putem Netellera ili Skrilla

Uzimajući u obzir popularnost i prisustvo Neteller-a i Skrill-a u Bosni i Hercegovini, osvrnut ćemo se i na ovaj način kupovine Dogecoin-a.

Prvo morate pronaći online berzu ili mjenjačnicu koja podržava

ovu vrstu plaćanja. Registrujte se na platformi i povežite svoj Neteller ili Skrill nalog. Nakon toga možete uplatiti željeni iznos novca i početi ulagati u Dogecoin.

Koji je najbolji način za kupovinu Dogecoina?

Postoji nekoliko načina za kupovinu i prodaju Dogecoina. To su prvenstveno Dogecoin mjenjačnica, Dogecoin brokeri i decentralizirana berza. U nastavku ćemo pogledati kako kupiti Dogecoin online.

Dogecoin Exchange - MjenjačnicaDogecoin BrokerDecentralizovana razmjena (DEX)

Da biste kupili svoj Dogecoin token, prvo morate uložiti vaš novac koji posjedujete, odnosno zamijeniti ga. To se radi u kripto mjenjačnicama. One omogućavaju korištenje tradicionalnih metoda plaćanja, kao što su kartice ili bankovni račun, za početnu kupovinu kriptovaluta. Neophodno je ako ste novi u svijetu kriptovaluta i ne posjedujete nijednu.

Dogecoin brokeri ili berze su platforme koje služe za trgovinu Dogecoin kovanicama na Internetu. Trgovina kriptovalutama je sve popularnija u svijetu, a u posljednje vrijeme i kod nas. Na ovim platformama možete pratiti kretanje cijena Dogecoina u realnom vremenu, kao i povijest kretanja cijena na tržištu.

Za razliku od centralizovanih platformi (mjenjačnica i berze), decentralizovane berze su peer-to-peer tržišta na kojima se transakcije vrše direktno između trgovaca, bez posrednika. Decentralizovana razmjena (poznata i kao DEX) nije toliko popularna kao kripto mjenjačnice (centralizovane razmene – CEX) i berze, ali ima svoje prednosti. Ovim načinom razmjene svi učesnici zadržavaju kontrolu nad svojim digitalnim sredstvima i privatnim ključevima. Drugim riječima, ova vrsta razmjene funkcionira bez posrednika, bez centralnog tijela preko kojeg se odvija razmjena i skladištenje.

Dogecoin cijena – Koliko košta Dogecoin?

Ovaj vodič za Dogecoin će pokriti, pored toga šta je Dogecoin, kako ga kupiti i cijenu ovog digitalnog novčića. Vrijednost Dogecoina varira ovisno o tržišnim uvjetima. Kada je tržište kriptovaluta optimistično i u porastu, postoje dobre šanse da će i vrijednost Dogecoina rasti. Ovo tržište uglavnom zavisi od Bitcoina, kao najveće kriptovalute. Ako Bitcoin vrijednost bude u porastu, najvjerovatnije će se isto dogoditi i cijelom kripto tržištu.

Predviđanje cijene Dogecoina

Uzimajući u obzir rastući trend popularnosti kriptovalute Dogecoin i trenutnu situaciju na kripto tržištu, u bliskoj budućnosti se može očekivati ​​povećanje vrijednosti. Dogecoin, pored svoje polako rastuće popularnosti na početku, eksplodirao je u posljednjih nekoliko godina i postao jedan od najpopularnijih i najperspektivnijih kriptovaluta. Očekuje se dalji rast popularnosti i broja investitora u ovu kriptovalutu, a predviđa se i porast popularnosti na cijelom tržištu. Iz ovoga se može zaključiti da će vrijednost Dogecoina rasti.

predviđanje cijene dogecoina kako kupiti dogecoin

Naravno, preporučljivo je prije bilo kakvog ulaganja u kripto novac da se dobro informišete i izvršite detaljnu analizu svih relevantnih faktora, kako biste bili sigurni da ulažete novac u pravo vrijeme, u pravu valutu, na pravi način. Ovaj vodič za Dogecoin služi da vam pomogne u ovoj odluci.

Kada kupiti Dogecoin u Bosni i Hercegovini?

Kada i kako kupiti Dogecoin u BiH je manje-više isto kao i u bilo kom drugom dijelu svijeta. Posmatrajući i prateći trendove na berzi i detaljnim informisanjem o kretanju digitalnih valuta u svijetu, lakše je odrediti pravi trenutak za ulaganje. Nekim od najpopularnijih i najboljih platformi za trgovanje kriptovalutama se može pristupiti iz Bosne. Kretanja cijena Dogecoina mogu se pratiti na ovim platformama. Uz informacije prikupljene iz relevantnih izvora, potrebno je donijeti odluku o tome kada uložiti u ovaj kripto novčić.

Kupovina BTC Dip

BTC Dip znači proces kupovine nakon pada vrijednosti. Sve više se može čuti izraz “Buy the Dip”. Zbog turbulentnog tržišta kriptovaluta, ova vrsta Buy BTC Dip trgovine je sve popularnija. S obzirom da je vrijednost Dogecoina trenutno relativno niska (u odnosu na prošlu, rekordnu godinu), može se reći da je sada pravo vrijeme za kupovinu ove kriptovalute. Predviđa se da će vrijednost Dogecoina porasti. Nakon svake političke i ekonomske krize, tržište se uvijek oporavljalo. Iz tog razloga, preporučljivo je investirati u kriptovalute u ovom trenutku.

Kako kupiti Dogecoin na siguran način

U nastavku ovog tutorijala za Dogecoin, odgovorit ćemo na pitanje kako sigurno kupiti Dogecoin. To je jedan od načina kako zaraditi na internetu na siguran način. U moru raznih internet mjenjačnica i berzi, nekome sa nedostatkom iskustva nije lako izabrati pravi, siguran način kupovine Dogecoina i drugih kriptovaluta.

Licencirani brokeri

Prije kupovine Dogecoina, potrebno je odabrati odgovarajućeg brokera. Ovo je korak u koji trebate uložiti najviše vremena. Potrebno je temeljito proučiti svakog potencijalnog Dogecoin brokera prije kreiranja računa i uplate. Posebnu pažnju treba obratiti na to da li kripto berza ima licencu. Ako ne, trebali biste se prebaciti na drugog licenciranog brokera.

Licencirani brokeri kako kupiti dogecoin

Korištenje reguliranog, licenciranog brokera pomoći će zaštiti korisnika od raznih prevara i osigurati sigurnost njihovog ulaganja. Trebali biste izbjegavati kupovinu iz neprovjerenih izvora, bilo da je to direktno od nekoga ili s nelicencirane web stranice. Licencirani brokeri nude najviši nivo sigurnosti imovine u odnosu na druge kripto berze.

Kako kupiti Dogecoin 2024. kod licenciranog brokera? Najveća razlika između reguliranih i nereguliranih brokera je jednostavnost korištenja i registracije. Možete početi trgovati na nelicenciranim berzama za samo nekoliko minuta. Sve što je potrebno je potvrditi email i uplatiti sredstva na račun. Licencirane mreže će zahtijevati potvrdu identifikacije i podnošenje ličnog dokumenta.

Budite oprezni sa naknadama

Nakon odabira licenciranog brokera, potrebno je pažljivo proučiti uslove trgovanja na datoj platformi, prije svega naknade. Neke naknade nije lako uočiti, tako da odvojite vrijeme i pročitajte uvjete korištenja kripto platforme.

Provizije

Jedan savjet za Dogecoin kako kupiti je da obratite posebnu pažnju na provizije. Mjenjačnice mogu biti pune skrivenih i polu skrivenih troškova koji korisnicima prave velike probleme kada ih sve pokušaju izračunati. Stoga je važno dobro se informirati prije nego što odaberete licenciranog brokera. Preporučljivo je odabrati sigurnog kripto brokera s transparentnim naknadama.

Širenje

Spred predstavlja razliku između kupovne i prodajne cijene. Broker može postaviti fiksni ili varijabilni raspon. Oba imaju prednosti i nedostatke i odgovaraju različitim tipovima investitora. Mnogo je eksternih faktora koji utiču na tržište, a samim tim i na širenje. Za investitore je važno da znaju šta je to, razumiju kako funkcioniše, kao i kada i kako se mijenja, kako bi mogli da planiraju kada i kako da kupe i prodaju Dogecoin.

Kreditne ili debitne kartice

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama je najpopularniji i najbrži način plaćanja. Ali treba pažljivo proučiti uslove koji važe kada plaćate ovom metodom. Često su naknade za plaćanje karticama niske, ali u nekim slučajevima mogu biti visoke i nepovoljne. Stoga se uvijek detaljno informirajte.

Skladištenje Dogecoina / novčanik

Krypto wallet je aplikacija koja funkcioniše kao novčanik za kriptovalute. Zove se novčanik jer se koristi slično kao i novčanik u koji se stavlja štampani novac i kartice. Ali umjesto fizičkih elemenata, on pohranjuje pristupne ključeve koji se koriste za potpisivanje transakcija i pruža interfejs koji omogućava korisniku pristup kriptovaluti.

Kao i kod fizičkih novčanika, postoje različiti Dogecoin novčanici, od kojih svaki nudi kompromis između jednostavnosti i sigurnosti. Kripto novčanici se mogu podijeliti na softverske i hardverske. Softver može biti mobilni, web i desktop. Ovi novčanici čuvaju podatke (Dogecoin) na mobilnim uređajima, internetu ili računarima, dok su hardverski novčanici fizički uređaji, poput USB diska.

Sigurnost Dogecoin novčanika

Najvažnija karakteristika svakog kripto novčanika je sigurnost. Kriptovalute su meta visoke vrijednosti za hakere. Neke od mjera zaštite su šifriranje novčanika lozinkom, korištenje dvofaktorske autentifikacije i pohranjivanje velikih količina podataka (vrijednosti) van mreže (na hardverskim novčanicima).

Sigurnost Dogecoin novčanika kako kupiti dogecoin

Preporučljivo je koristiti kombinaciju softverskih i hardverskih novčanika za čuvanje Dogecoina. Manji iznos sredstava može se držati na računaru ili mobilnom uređaju u softverskom novčaniku, za svakodnevnu upotrebu, dok se ostatak, veći dio, čuva na hardverskom (hladnom) novčaniku.

Možete li kupiti Dogecoin bez lične karte?

Postoje platforme koje vam omogućavaju da kupite Dogecoin bez lične karte ili drugog ličnog dokumenta. Investitori koji žele ostati anonimni, kao i pojedini manji investitori koji nemaju lične karte, biraju mjenjačnice i berze koje dozvoljavaju registraciju bez identifikacije. Međutim, s takvim platformama treba biti oprezan.

Sve najpopularnije i najkvalitetnije mjenjačnice i berze ne odobravaju registraciju korisnika bez lične legitimacije, odnosno lični dokument. Oni to rade kako bi osigurali sigurnost, kako svoju tako i sigurnost korisnika.

Kako kupiti Dogecoin online – Tutorijal

Za sve one koji žele investirati u Dogecoin, u nastavku smo naveli 5 jednostavnih koraka koji objašnjavaju kako kupiti Dogecoin putem online platformi. Na ovaj način ćete saznati kako da kupite Dogecoin u Bosni i Hercegovini.

Korak 1 - Napravite račun

Prvi korak je otvaranje računa na pouzdanoj licenciranoj kripto platformi. Na tržištu postoji mnogo kripto berzi, a da biste izabrali onu koja je sigurna i koja najbolje odgovara vašim zahtjevima, potrebno je da se dobro informišete iz relevantnih izvora. Jedna od najpopularnijih ovakvih platformi koju možemo preporučiti je Capital.com.

Korak 2 - Pošaljite ličnu kartu

Nakon unosa ličnih podataka, budući da se radi o licenciranoj platformi, potrebno je potvrditi svoj identitet. To se može učiniti vrlo jednostavno slanjem slike vaše lične karte.

Korak 3 - Uplatite sredstva

Kada se kreira račun na kripto berzi, da biste mogli da kupujete valute, potrebno je uplatiti sredstva. To se može učiniti na nekoliko načina: plaćanjem kreditnom ili debitnom karticom ili korištenjem nekih digitalnih novčanika, kao što su PayPal, Skrill ili Neteller.

Korak 4 - Pronađite Dogecoin na platformi

Unesite “Dogecoin” u polje za pretragu i pronađite ovu kriptovalutu. Možete ga odabrati jednostavnim klikom i kupiti u sljedećem koraku.

Korak 5 - Kupite Dogecoin

Na kraju, ostaje pitanje kako kupiti Dogecoin online? Ovo je vrlo jednostavno i brzo. Samo slijedite upute na ekranu i za nekoliko trenutaka bit ćete vlasnik ove popularne kriptovalute. Kupovina Dogecoina nakon odrađenih koraka je vrlo lagana i nadamo se da će te što prije biti vlasnik Dogecoina.

Zaključak

Dogecoin je jedna od najpopularnijih i najperspektivnijih kriptovaluta na tržištu, kojoj se predviđa uspješna budućnost. Iz tog razloga, mnogi investitori su zainteresirani za ulaganje u njega. Nadamo se da je ovaj tutorijal pomogao da se odgovori na pitanje kako kupiti Dogecoin u 2024. godini. Vidjeli smo da je kupovina vrlo brza i jednostavna, preko jednog od licenciranih brokera, te da su opcije plaćanja različite. Najvažnije je da budete detaljno informisani o svim aspektima kupovine Dogecoina.

Često postavljana pitanja

Kako kupiti Dogecoin u Bosni i Hercegovini?

Kako kupiti i prodati Dogecoin

Kako kupiti Dogecoin sa Paypal-om

Gdje je najbolje kupiti Dogecoin?

Kako sigurno kupiti Dogecoin?